Industri och Tillverkning
3D-PRINTING MINSKAR KOSTNADER OCH TIDSÅTGÅNG


Volkswagen Autoeuropa
Maximerar produktionseffektiviteten med 3D-printade verktyg, jiggar och fixturer


Volkswagen Autoeuropa har en årlig produktionsnivå på 100 000 bilar och använder nu 3D-printing för att revolutionera sin arbetsprocess. Anläggningen 3D-printar hjälpmedel för tillverkning som används dagligen på monteringslinjen. Att inte längre behöva förlita sig på externa leverantörer har minskat kostnaderna kraftigt och har reducerat ledtiderna från veckor till några dagar.
Läs Mer

ABB Robotics
Kostnadseffektiva och skräddarsydda funktionella prototyper


Med 3D-printing kan ABB Robotics minimera risker i utvecklingsprocessen genom att prova funktionaliteten av en design innan man investerar i ett påkostat verktyg. På så sätt förkortar man utvecklingsprocessen från månader till några dagar. Med 3D-printing kan ABB utföra flera förstudier för varje designkoncept, vilket tillåter dem att anpassa sig mer efter kundbehov.
Läs Mer

Siemens
3D-printing – en integrerad del av arbetsflödet


Med 3D-printing kan Siemens börja med en lättviktig plastkomponent och i slutändan ha en slutprodukt som är gjuten i 316 grade rostfritt stål. Traditionellt sett så skulle det ta 12 – 16 veckor att gå från modell till slutprodukt. Men genom att använda 3D-skrivare har den tiden minskat till 1 – 2 veckor. Utöver tid, så kan man även minska potentiellt jobb för omarbetning. Detta då prototyperna gör det möjligt för Siemens att prova designs och funktioner utan att behöva investera i dyra verktyg.
Läs Mer

Eventuri
Funktionella tester av luftintagssystem för prestandabilar


Eventuri utvecklar intagsystem för top-prestandabilar så som Audi RS serien och M-power BMW serien. 3D-printing tillåter dem att vara flexibla i designprocessen samtidigt som de snabbt kan uppnå en perfekt design.
Läs Mer

Volkswagen Autoeuropa
Vad kostar en minut i bilindustrin?


3D-printing inom den tillverkande bilindustrin är inte ett nytt fenomen, men de senaste månaderna har man lagt i en högre växel vad det gäller innovation. Det blir allt vanligare med redogörelser kring hur olika bilvarumärken nyttjar tekniken för öka hastigheten på design och tillverkningsprocessen. Hyundai, till exempel, introducerade nyligen ett nytt designcenter utrustat med 3D-skrivare, vars syfte är att halvera konstruktionscyklarna. Ford, Tesla, Volkswagen Autoeuropa och de flesta andra stora bilmärkena har också uttalat sig om teknikens roll inom produktion.
Läs Mer

MNNTHBX
Kostnadseffektiva prototyper
för skräddarsydda hojar


MNNTHBX, eller Man in the Box, baserade i Tennessee, är ett gäng motorcykelentusiaster som tillverkar delar till skräddarsydda lätta motorcyklar. Utvecklingen och prototypframställningen av dessa unika…
Läs Mer