INDUSTRI OCH TILLVERKNING

KORTARE DRIFTSTOPP och produktionstid

Idag använder så gott som alla stora tillverkningsföretag en eller flera 3D-skrivare för att produktutveckla, ta fram produktionsverktyg eller tillverka slutprodukter. Produktionsverktyg som hjälpmedel i montering, kvalitetskontroll eller reparationer, till exempel, dessa är ovärderliga. Men de är ofta kostsamma att tillverka traditionellt och ledtiderna är långa. Genom att istället 3D-printa produktionshjälpmedel går det att få ner produktionstid och kostnader avsevärt.

Här kan ni läsa om hur några av våra kunder, både mindre företag till globala aktörer, använder 3D-skrivarteknik i sina organisationer.

Välkommen att kontakta oss om ni har frågor eller önskar träffa oss för att se över hur ni kan korta driftstopp eller printa reservdelar on-demand.


Permascand 1 scaled 1

PERMASCAND

3D-printade verktyg för krävande miljöer


Utmanande tillverkningsprocesser ställer även höga krav på de material som används. Att använda 3D-printing med högpresterande polymerer har möjliggjort stora kostbesparingar genom en flexibel tillverkningsmetod för det svenska företaget Permascand.

Läs Mer

HUSQVARNA

Högkvalitativa delar direkt till produktion


I Brastadsfabriken ser de till att Husqvarnas maskiner och produktionsverktyg funkar som de ska. Deras dagliga arbete innefattar allt från att serva gamla till att skapa nya verktygsdelar, vilket innebär en hel del prototypframtagning. För att kunna ta nästa steg med 3D-printing i sin verksamhet införskaffade de en Mark Two från Markforged.
Läs mer >

husqvarna ställbricka2
wedarobot

WEDA AB

Stor vinning i minskade lagerkostnader


När det kommer till specialistföretag, där detaljerade kundanpassningar är en del av utbudet, är effektivitet av största vikt. Genom att ha en Mark Two från Markforged på plats, kan WEDA AB på egen hand tillverka artiklar till sina produkter i precis den uppsättningen de behöver och dra ner på onödiga lagerkostnader.
Läs Mer

FORMLABS

3D-printade formar för formsprutning


Läs om företag som nyttjat Form 3 och Rigid 10 K Resin för att påskynda produktutvecklingen, minska kostnaderna och ledtiderna och få bättre produkter på marknaden genom integrera 3D-printing i tillverkningsprocessen för korta formsprutningsserier.
Läs mer >

injectionproduction e1631269952661
vodkaliten

OUR/VODKA

Destilleri anpassar produktionslinje med 3D-printing


Our/Vodka är en global verksamhet som tillverkar vodka i mikrodestillerier runt om världen. Efterhand som verksamheten utökas med nya produkter och nya destillerier behövs, har 3D-printing varit till stor hjälp i att modifiera utrustning i anläggningarna.
Läs Mer

ROCA Industry

Markforged - ett passande helhetskoncept


ROCA Industry är ett svenskt företag specialiserat inom beslagsdesign och är verksamma i många olika branscher globalt. Valet att investera i Markforgeds 3D-skrivare Mark Two, förklarar Alexander Grinde, ansvarig för ROCAs produktutveckling, var tack vare Markforgeds genomtänkta helhetskoncept.
Läs Mer

roca cadcropped
rescyou1 scaled

RESCYOU AB

HÅLLFASTA UTSKRIFTER DIREKT TILL APPLIKATION


Vad Martin Schmidmeir, CEO och ägare av RESCYOU AB, var intresserad av och kontaktade 3DVerkstan för var de industriella 3D-skrivarna från Markforged. Kraven som tekniken skulle uppfylla var professionalitet, snabbhet och att utskrifterna skulle vara redo att direkt appliceras på fordonen. Efter samtal och utvärdering landade det i Markforgeds skrivare Mark Two och Shining 3Ds scanner Einscan Pro HD.
Läs Mer

Statkraft

3D-skrivarteknik effektiviserar underhåll


Längs Ljungan, inte långt från Sundsvall ligger fem vattenkraftverk med några mils mellanrum. Vid det största kraftverket, Skallböle, finns tre generatorer, varav två har fått en välbehövlig, 3D-utskriven uppgradering som förbättrar underhållet. Dessutom till en försumbar kostnad.
Läs Mer

munstycke 1

TUCCI HOT RODS: car parts

lean machine: production

snow business: final parts

ford5

ford

EFFEKTIVISERAR MONTERINGSLINAN


När allt fler företag börjar utforska möjligheterna med additiv tillverkningsteknik, ligger Ford steget före för att effektivisera sina monteringslinor och produktutveckling. Ford installerar nu 3D-skrivare i alla sina europeiska anläggningar, bland annat i Spanien, Italien och Rumänien. Designteamet i Tyskland förser anläggningarna med digitala underlag och tack vare 3D-skrivartekniken är verktygen redo för användning dagen efter beställning.
Läs Mer


ABB ROBOTICS

KOSTNADSEFFEKTIVA OCH SKRÄDDARSYDDA ROBOTFINGRAR


Med 3D-skrivare kan ABB Robotics minimera risker i utvecklingsprocessen genom att prova funktionaliteten av en design innan man investerar i ett påkostat verktyg. På så sätt förkortar man utvecklingsprocessen från månader till några dagar. Med 3D-skrivare kan ABB utföra flera förstudier för varje designkoncept, vilket tillåter dem att anpassa sig mer efter kundbehov.
Läs Mer

abb1
volkswagen

VOLKSWAGEN AUTOEUROPA

MAXIMERAR MED 3D-UTSKRIVNA JIGGAR OCH FIXTURER


Volkswagen Autoeuropa har en årlig produktionsnivå på 100 000 bilar och använder nu flera 3D-skrivare för att revolutionera sin arbetsprocess. I anläggningen skriver man ut hjälpmedel för tillverkning som används dagligen på monteringslinjen. Att inte längre behöva förlita sig på externa leverantörer har minskat kostnaderna kraftigt och har reducerat ledtiderna från veckor till några dagar.
Läs Mer


VOLKSWAGEN AUTOEUROPA

VAD KOSTAR EN MINUT I BILINDUSTRIN?


Det blir allt vanligare med redogörelser kring hur olika varumärken nyttjar tekniken för öka hastigheten på design och tillverkningsprocessen. Hyundai, till exempel, introducerade nyligen ett nytt designcenter utrustat med 3D-skrivare, vars syfte är att halvera konstruktionscyklarna. Ford, Tesla, Volkswagen Autoeuropa och de flesta andra stora bilmärkena har också uttalat sig om teknikens roll inom produktion.
Läs Mer

3d printing tools at volkswagen autoeuropa

VILL DU BLI KONTAKTAD av OSS för demo, offert eller tips?

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snarast.