Form 3B & 3BL optimerade för biokompatibla material


Med Form 3B kan dentala kliniker och sjukvårdsinrättningar skriva ut högkvalitativa detaljer i biokompatibla material med konsistent resultat.  Med ett väl testat och validerat arbestflöde samt lättanvänd mjukvara kan ni med lätthet och hög säkerhet producera delar på plats istället för att gå via kostsamma och tidskrävande underleverantörer.

Skala upp din produktion med Form 3BL, skriv ut modeller i samma höga kvalitet som Form 3B. Med en fem gånger så stor byggvolym kan du förvänta dig detaljrika modeller vare sig de är större anatomiska modeller eller flera mindre modeller i samma utskriftsjobb.


Kontakta oss för MER INFORMATION ELLER beställning

VIDEO: UPPTÄCK FORM 3B


VIDEO: FORM 3B FÖR DENTALA LAB


det självklara valet för dentala hjälpmedel


Byggvolym

Form 3B:
145 x 145 x 185 mm

Form 3BL:
335 × 200 × 300 mm

DIMENSIONER

Form 3B
405 × 375 × 530 mm

Form 3BL
775 × 520 × 735 mm

Material

Standardresin
Clear, Grå, Svart, Vit

Dentala resin
Dental Model, Surgical Guide, Dental LT clear, Castable Wax, Digital Dentures

Funktionella resin
Draft, Tough, Tough 1500, Tough 2000, Flexible, Castable, Castable Wax, Rigid, Grey Pro, Elastic, Durable, High Temp

Till materialsida

Laser

Utbytbar Light Processing Units (LPU)

Punktstorlek
85 mikron

Effekt
250mW

Våglängd
405nm

Lagerupplösning

Från:
300 mikron

Till:
25 mikron

Teknik

Low Force Stereolithography (LFS)

FORMLABS HAR SVARET PÅ HUR MAN GÅR FRÅN ANALOG TILL DIGITAL TANDVÅRD


Framtiden inom dentalbranschen är oundvikligen digital 3D-teknik. Det som var dyrt, långsamt och oöverkomligt är nu snabbare, kostnadseffektivt och lättåtkomligt.

Med banbrytande digitala tekniker för avtryck, behandlingsplanering, design och 3D-utskrift håller 3D-tekniken sakta men säkert att förändra dentalindustrin i grunden. De traditionella arbetsflödena ersätts mer och mer av digitala arbetsflöden.

Läs hela artikeln >
Speciellt utvecklade material för kliniska applikationerBioMed Amber för kortvarig kontakt med hud eller slemhinnorBiomed clear för långvarig kontakt med hud eller slemhinnor.

MINIMERA RISKER OCH EFFEKTIVISERA PROCESSER MED DIGITALA ARBETSFLÖDEN
3D-teknik används idag flitigt för bland annat produktutveckling, prototyptillverkning och för tillverkning av slutprodukter. Tekniken används aktivt inom sjukvården för ett brett spektrum av applikationer, såsom att stötta det dagliga arbetet med hjälpmedel eller som stöd i utbildningen av vårdpersonal.

3D-printade modeller av kroppsdelar används för att analysera och planera komplexa operationer, både innan och efter ingreppet. Modellerna kan även bidra till att utöka patienternas förståelse om deras tillstånd och hur operationen går till, vilket kan ge ökat medgivande från patienten. Tack vare 3D-teknik kan många vårdinrättningar och forskningsinstanser uppnå bättre effektivitet, lägre kostnader och högre innovationsgrad än tidigare.

Läs mer om hur 3D-teknik kan vara ett kraftfullt verktyg inom vården >


För mer information om dentala applikationer samt material hänvisar vi till våra återförsäljare för dentala produkter.

Våra svenska återförsäljare är: Denthouse och Plandent

för offert och mer info

ÖVRIGA PRODUKTER FRÅN FORMLABSForm wash & cure FÖRENKLAR DIN ARBETSPROCESSForm 3L storskaligt resultat MED små detaljerForm 3 Automatik som hjälper dig