3D-TJÄNSTER
cad, scanning
och utskrifter


När du anlitar oss hjälper vi dig från idé till kvalitetssäkrad utskrift, CAD-fil eller inscanning. Oavsett om det handlar om modeller, prototyper eller slutprodukter har vi den 3d-teknik och kunskap som behövs för ditt projekt.


begär offert

utskrifter
vi vägleder dig från idé till 3d-utskrift


 

SÅ FUNGERAR VÅR UTSKRIFTSTJÄNST

Vi går tillsammans igenom dina önskemål, och kommer överens om utskriftsteknik, material och leveranstid.

Vi kontrollerar din 3d-modell och säkerställer att den är redo för utskrift.

Du får en offert på utskriftsjobbet som du godkänner.

Vi skriver ut din modell och kvalitetssäkrar att resultatet överensstämmer med dina önskemål.


EXEMPEL PÅ UTSKRIFTSJOBB


Oscar Properties
Oscar Properties har sedan starten 2004 uppfört en rad uppmärksammade bostadsprojekt genom både nyproduktion och konvertering. Gemensamt för samtliga Oscar Properties-byggnader är ambitionen att skapa starka boendekoncept, där arkitektur och design är viktiga element. 3DVerkstan har hjälpt till med flera fysiska modeller av projekten i både stor och liten skala där presentation och detaljerna är i fokus.

Alfdex
Landskronabaserade underleverantören Alfdex levererar komponenter för vevhusgasseparation till fordonsindustrin. Företaget arbetar kontinuerligt med att automatisera sin produktion och 3DVerkstan har nu hjälpt dem att tillverka gripdon för en robotcell i produktionen. Traditionellt tillverkade gripdon i aluminium kostar Alfdex 150 000 kronor. Genom att istället skriva ut komponenterna i fiberförstärkt kolfiberkomposit, kunde vi får ner kostnaden till 1400 kronor per gripdon.
Läs hela kundfallet

White arkitekter
Inför lanseringen av den uppmärksammade “långbänken” på Forumtorget i Uppsala hjälpte vi White arkitekter med att skriva ut modeller av bänken. Den riktiga soffan är 57 meter lång och är tillverkad i betong och glas. Här på 3DVerkstan skrev vi ut den i skala i 21 delar, i två olika material.

scanning
vi digitaliserar för ditt ändamål


 

SÅ FUNGERAR VÅR SCANNINGSTJÄNST

Vi går tillsammans igenom det eller de föremål ni vill scanna. Definierar upplösning, filformat, leveranstid och andra önskemål.

Du får en offert på scanningsjobbet som du godkänner.

Efter leverans av det eller de föremål som ska scannas, eller om jobbet innebär att vi scannar på plats hos er, utför vi scanningen.

Vi kvalitetssäkrar inscanningen och levererar filen/filerna.


 

exempel på scanningsjobb


LBSB (Lika Bär Smakar Bäst) är en hiphop/house-grupp från Västerås som sedan 2013 uppträder med vita ansiktsmasker. Deras största hits är “Pumpa Den” och “Aristobär” som båda har över 10 miljoner strömningar. 3DVerkstan samarbetar med bandet för att tillverka nya skräddarsydda masker för varje bandmedlem. Maskerna skulle till utseendet vara så lika varandra som möjligt, men ändå passa den enskilde medlemmens ansikte utifrån deras ansiktsform. För att få den rätta passformen, scannade vi alla medlemmars ansikten samt även den nuvarande masken som skulle användas som mall. Med scanningen som grund, modellerades sedan maskerna individuellt och slutligen 3d-printades de enligt kundens önskemål i vit PLA, en biologiskt nedbrytbar plast baserad på majsstärkelse.

Svenska Speedlab har anlitat 3DVerkstan vid ett flertal tillfällen. Företaget specialiserar sig på att tillverka skräddarsydda racingbilar, som de sedan använder i tävlingar världen över.

CAD
vi anpassar och optimerar åt dig


 

SÅ FUNGERAR VÅR CAD-TJÄNST

Du skickar din fil/filer och beskriver din utmaning tydligt och detaljerat.

Vi granskar filen/filerna och lämnar förslag på tidsåtgång, åtgärder och kostnad.

Du får en offert på jobbet som du godkänner.

Vi utför arbetet, kvalitetssäkrar det och levererar i specificerat filformat.


exempel på cad-jobb


Läs om hur 3DVerkstan modellerade och tog fram en produktionsmetod för svenska väskföretaget Duffler Bags blåtandsenhet som skapar en digital upplevelse för företagets kunder.
Läs hela kundfallet

Koncept för Vattenfalls smarta hem. Utfört av 3DVerkstan. Mer info kommer.

om oss


3DVerkstan, med kontor och produktion mitt i centrala Stockholm samt i Malmö, har mer än 30 års samlad erfarenhet och kunskap av 3d-printing, 3d-scanning och CAD-arbete. Vi har under årens lopp arbetat med ett stort antal tekniker och företag samt med många olika typer av modeller och material. Våra anställda är alla experter på sina områden. Vi har certifierade 3D-tekniker, ingenjörer och affärsutvecklare, bland annat diplomerade från MIT, samt de två ledande YH-utbildningarna i Sverige.


begär offert

Fyll i dina uppgifter nedan, så återkommer vi snarast. Om du laddar upp en fil, kan vi vanligtvis återkomma fortare med en offert. Ladda helst upp filer i filformaten obj eller stl. Max filstorlek är 100 Mb.