BigRep Logo white

storskaliga industriella skrivare

3D-SKRIVARE I STORFORMAT FÖR INDUSTRIELLA TILLÄMPNINGAR
BigReps stora 3D-skrivare är det självklara valet för industriell additiv tillverkning, oavsett om det gäller funktionella snabba prototyper, verktyg eller slutprodukter.

De industriella 3D-skrivarna erbjuder ett antal toppmoderna funktioner som möjliggör ett brett spektrum av professionella tillämpningar. Prisbelönta och ett brett urval av material är bara några av anledningarna till BigReps goda rykte.

Image BigRep PRO side view scaled

bigrep PRO

INDUSTRIELL KVALITET MÖTER KOSTNADSEFFEKTIVITET.

BigRep PRO är en kraftfull 3D-skrivare på 1 m³, byggd för att ta dig från prototyp till produktion. Den är en mycket skalbar lösning för tillverkning av slutanvändningsdelar, fabriksverktyg eller annat med högpresterande material av teknisk kvalitet. Jämfört med andra tillverknings- och FFF-utskriftslösningar kan PRO producera fullskaliga, exakta delar snabbare och till lägre produktionskostnader.

produktdatablad (PDF)

bigrep STUDIO

GÅ FRÅN SKRIVBORDET TILL INDUSTRIELLT FORMAT.

BigRep STUDIO G2 tar 3D-utskrifter från skrivbordet till nästa nivå. STUDIO G2 fungerar lika enkelt som en stationär 3D-skrivare och har 10 gånger större byggvolym, vilket ger storskalig industriell tillverkningskapacitet i ett kompakt "passar överallt"-utförande.

produktdatablad (PDF)
Image BigRep STUDIO side
Image BigRep ONE with housing

bigrep ONE

INNOVATION I STOR SKALA. GRÄNSLÖS KREATIVITET.

BigRep ONE är en prisbelönt 3D-skrivare i storformat till ett överkomligt pris. Med över 500 installerade system världen över är den ett pålitligt verktyg för både designers, innovatörer och tillverkare. Med en massiv byggvolym på en kubikmeter ger den snabba och pålitliga ONE dina designs liv i full skala.

produktdatablad (PDF)

Vad används en 3D-skrivare i storformat till?

3D-skrivare används för en mängd olika tillämpningar, och fler blir verklighet varje dag. De tre vanligaste tillämpningarna inom additiv tillverkning är:

3d printing rapid manufacturing

SLUTPRODUKTER

3D-skrivare används allt oftare för att skapa produkter för slutanvändning och till och med konsumentprodukter. På grund av den inbyggda flexibiliteten i additiv tillverkning har företag som erbjuder mycket personliga produkter använt additiv tillverkning för att skapa små serier eller helt unika produkter under lång tid.

Idag använder även industriella tillverkare 3D-utskrift för serieproduktion och för att skapa prisvärda industriella delar.

3d printing tools

Verktyg / fixturer

Även om 3D-skrivare inte kräver några verktyg själva, är de fantastiska på att producera dem. Tillverkare kan använda 3D-utskriftsteknik för att skapa formar, mönster eller till och med jiggar och fixturer för att underlätta andra tillverkningsprocesser.

Till skillnad från traditionell verktygstillverkning, som vanligtvis kräver långa ledtider, är det en snabb och enkel process att skapa verktyg med 3D-utskrift. Även större verktyg kan tillverkas additivt i en obevakad process och snabbt tas i bruk på fabriksgolvet.

3d printing rapid prototyping

Snabb prototyptillverkning

Eftersom 3D-skrivare kan tillverka objekt så snabbt utan specialdesignade verktyg är det allmänt erkänt som en idealisk teknik för produktutveckling. Produkter kan tillverkas och omformas i en otrolig hastighet, vilket gör att designers kan skapa fler iterationer och göra sin produkt perfekt.

Senare i designprocessen kan samma teknik och designfiler användas för att skapa funktionella prototyper, så att ett team kan uppleva sin produkt i den verkliga världen.

önskar ni offert, demo eller mer information, vi finns här

Fyll i dina uppgifter nedan, så återkommer vi så snart vi kan.

Villl ni hellre ringa finns vi på plats helgfria vardagar på telefon 08-55 11 57 50