MELTIO

Multi-laser metal deposition


Meltio erbjuder en banbrytande 3D-utskriftslösning byggd runt svetstråd – den säkraste, smidigaste och mest kostnadseffektiva råvaran inom additiv metalltillverkning på marknaden.

Meltios unika teknik kommer förpackad i ett kraftfullt skrivarhuvud som möjliggör simultan 3D-utskrift av två metaller, eller för utskrift med både tråd och pulver för att dynamiskt producera nya legeringar. Skrivarhuvudet är anpassat för att kunna integreras i andra processer.


KONTAKTA OSS FÖR MER INFO, DEMO ELLER OFFERT
Läs våra nyheter om Meltio

En 3D-skrivarlösning i flera utföranden

Välj det paket som passar bäst för just era behov; installationsklar 3D-skrivare för metall, CNC-integration för hybridtillverkning eller robotintegration för stora metallutskrifter.

Wire-Powder Laser Metal Deposition

WP-LMD är en DED-process (Directed Energy Deposition) som fungerar genom att högeffektiv laser smälter metalltråd och metallpulver med hög exakthet.


Säker och pålitlig

Merparten av utskriftsprocessen bygger på metalltråd, den säkraste, renaste, och mest lättanvända metallråvaran. Det krävs inga särskilda lokalanpassningar.

Integrationsklar

Konvertera en befintlig CNC- eller robotplattform till ett kraftfullt hybridtillverkningssystem utan storleksbegränsningar.

Dubbla material

Skriv ut två metalltrådar i samma utskrift för olika materialegenskaper eller kombinera tråd och pulver för att skapa egna legeringar. Trådbyten sker snabbt och säkert.

Processstabilitet

Utskriftsprocessen övervakas och kontrolleras noggrant i realtid för att säkerställa hög stabilitet.


Lättskött

Lång livslängd med enkel åtkomst till alla komponenter för förebyggande underhåll.


Kraftfull laser

Total lasereffekt på 1,2 kW och med hot wire-system som tillval för högre produktionstakt.


Hög effektivitet

Skrivarhuvudet  använder 100% av det tillförda materialet och värmetillförseln är mycket låg.

ÖPPEN MATERIALPLATTFORM


Meltio är en öppen materialplattform där flera olika typer av metalltråd kan användas. Det rekommenderade är att skriva ut huvuddelen av delarna med metalltråd. Om det önskade byggmaterialet inte finns i trådform kan pulver användas. Användaren kan själv sätta parametrar för att testa och validera egna eller tredje parts material.

Meltio erbjuder ett flertal olika material samt validerar nya material kontinuerligt.

Utmärkta mekaniska egenskaper


MATERIALDENSITET

Konsekvent 99,998% densitet.
Meltios process producerar helt täta delar med överlägsen mikrostruktur med minskad termisk påfrestning och nära isotropa egenskaper, vilka överstiger egenskaperna hos gjutnings- och smidesmaterial.


LAGERHÖJD

Från 0,3 till 1,2 mm lagerhöjd.
Meltios process möjliggör en bra balans mellan utskriftshastighet och ytjämnhet. Delar producerade med Meltio kan i vissa fall kan överträffa de som produceras med pulverbaserade utskriftsprocesser.


EFTERBEHANDLING

Efterbehandla eller använd direkt från utskrift.
De utskrivna delarna kan efterbehandlas med de vanligaste metoderna såsom värme, borstning polering eller bearbetning. För komponenter som skrivs ut på högre upplösning behövs inte alltid någon efterbehandling.

Jag vill ha mer information

Fyll i dina uppgifter nedan om du vill ha mer information om eller begära offert på Meltio, så återkommer vi snarast.