Einscan H2 & HX

Hög precision i handhållet utförande

Praktisk och portabel design

Lättanvända 3D-scanners som kan användas under längre sessioner med minimal ansträngning tack vare praktiskt handhållet format och ergonomisk anpassning.

Behovsanpassade 3D-scanners

H-serien är anpassade för ett brett urval av objekt. Optimerade scanlägen för allt från helkroppsscans i fullfärg med H till kontrollmätning av bildelar med HX.

SNABBA OCH PRECISA

Tack vare den höga hastigheten och det kvalitativa resultatet kan du snabba på arbetsflödet utan att kompromissa på noggrannheten.

1 e1692873744288
EinScan HX 01

EINSCAN H2

SNABB, LÄTTANVÄND OCH PORTABEL 3D-SCANNER

H2 är en uppdatering av den bästsäljande  3D-scannern Einscan H. Med H2 får man ännu bättre färgåtergivning i texturerna med hjälp av uppgraderade kameror, 3 IR-kameror samt ett ännu bredare synfält, s.k Field of view.

Einscan H2 använder strukturerat vitt ljus och osynligt infrarött ljus, den inbyggda färgkameran och det breda synfältet gör scannern till ett bra alternativ vid ett brett spektrum av användningsområden, framförallt vid helkroppsscanning eller ansiktsscanning. Den optimerade orienteringsalgoritmen kan effektivt kompensera för mindre rörelser på det scannade objektet eller personen, något som tidigare kunde orsaka problem för scannerns möjlighet att navigera sig. Tack vare den infraröda ljuskällan kan scannern även med lätthet scanna mörka ytor och hår eller päls.

Portabel ergonomisk design och mycket enkel att använda, tillsammans med den intuitiva mjukvaran är scannern ett bra alternativ för såväl nybörjare som erfarna användare. Med en hög hastighet och brett synfält kan du snabbt och enkelt slutföra en helkroppsscan på några minuter. Den höga säkerställer att geometrin håller en hög detaljnivå vid scanning av exempelvis möbler, konstverk eller ansikten i fullfärg.

EINSCAN HX

HÖG EFFEKTIVITET OCH PÅLITLIGT RESULTAT

Einscan HX använder sig av strukturerat ljus och projicerar med hjälp av blå laser ett rutnät på objektet. Denna lösning förbättrar effektiviteten och pålitligheten av resultatet, samt gör scannern mer anpassningsbar för olika material. Scannern är mindre känslig för omgivande ljusförhållanden och presterar bättre för reflektiva och mörka ytor, såsom en metallic-lackad bilkaross. Den höga noggrannheten möter många industriella behov av mätning och reverse engineering.

Den höga hastigheten och noggrannheten gör det möjligt att på enbart några minuter scanna ett objekt för exempelvis reverse engineering, massanpassning eller produktutveckling. Portabel ergonomisk design och mycket enkel att använda, tillsammans med den intuitiva mjukvaran är scannern ett bra alternativ för såväl nybörjare som erfarna användare. Einscan HX kan även köpas i paket med mjukvaran Geomagic Essentials eller Control X.

einscan hx red bundle 1000x1000 1

KRAFTFULL OCH LÄTTANVÄND MJUKVARA


Med den medföljande och kostnadsfria mjukvaran som är designad för maximal användarvänlighet är det mycket enkelt att komma igång med 3D-scanningen, installation och kalibrering tar bara några minuter.

Med tillgång till flera mesh-verktyg kan du problemfritt skapa vattentäta modeller direkt i programvaran. Den vattentäta modellen kan sedan skickas direkt till en 3D-skrivares slicer-mjukvara. Einscans mjukvara stödjer de vanligaste filformaten STL, OBJ, PLY och 3MF. 

Einscan HX säljs även  i paket med Geomagic Essentials Design eller Control. Essentials är en mycket kraftfull mjukvara för hantering av scandata, optimal att använda som en brygga mellan scan och CAD för reverse engineering. Med Control kan du genomföra din kontrollmätning och inspektion med enkelhet och sammanställa detaljerade rapporter på din scannade komponent.

TEKNISKA SPECIFIKATIONER


Einscan H2 & HX är mycket lika varandra i dess utförande, med den låga vikten på ca 700 gram och storleken 108 x 110 x 237 mm är de mycket ergonomiska att använda under längre perioder. Det som särskiljer enheterna från varandra är vilka scanningslägen samt hur de arbetar med olika ljuskällor för att vara anpassade till olika användningsområden.

Einscan H2


STANDARDSCAN

Ljuskälla: Vitt ljus, LED (ögonsäkert)
Punktavstånd:  0.2-3mm
Noggrannhet: upp till 0.05mm
Volumetrisk noggrannhet: 0.05 + 0.1mm/m
Hastighet: 1,200,000 punkter/sekund, 20 FPS
Skärpedjup: 200 – 700 mm
Maximal räckvidd: 420 x 440 mm
Optimalt arbetsavtånd 470mm
Navigeringstyper: Markörer, detaljer, hybrid och textur
Färgtextur: Ja

KROPPS-/ANSIKTSSCAN - IR MODE

Ljuskälla: Infrarött (osynligt, ögonsäker)
Punktavstånd:  0.2 – 3 mm
Noggrannhet: upp till 0.1 mm
Hastighet: 1,060,000 punkter/sekund 20FPS
Skärpedjup: 200 – 1500 mm
Maximal räckvidd: 780 x 900 mm
Optimalt arbetsavtånd: 470mm
Navigeringstyper: Detaljer, hybrid, textur, globala markörer
Färgtextur: Ja

EINSCAN HX


RAPID SCAN

Ljuskälla: Blå LED (ögonsäker)
Punktavstånd: 0.25 – 3 mm
Noggrannhet: upp till 0.05
Volumetrisk noggrannhet: 0.05 + 0.1mm/m
Hastighet: 1,200,000 punkter/sekund, 20 FPS
Skärpedjup: 200 – 700 mm
Maximalt synfält: 420 x 440 mm
Navigeringstyper: Markörer, detaljer, hybrid och textur
Färgtextur: Ja

LASER SCAN

Ljuskälla: 7 st blå laser (Klass 1; Lasrar i denna klass kan ej ge strålskador)
Punktavstånd: 0.05 – 3 mm
Noggrannhet: upp till 0.04
Volumetrisk noggrannhet: 0.05 + 0.1mm/m
Hastighet: 480,000 punkter/sekund, 55 FPS
Skärpedjup: 350 – 610 mm
Maximalt synfält: 380 x 400 mm
Navigeringstyper: Markörer
Färgtextur: Nej

tandemvevarm
med 3d-scanners från shining3d kan du scanna ett objekt för reverse engineering, massanpassning eller produktutveckling på några minuter
Boka en DEMO ELLER LÅT OSS på 3dverkstan göra jobbet. Vi hjälper dig med scanning, cad och 3d-utskrifter.

Här kan du läsa mer om några av de uppdrag vi utfört till nöjda kunder som gått med på publicering.

Upptäck einscan h2

effektivitet i bilindustrin med HX

Einscan använder sig av ett ögonsäkert strukturerat ljus som reflekteras tillbaka in i scannerns detektorer. Detta medför vissa begränsningar i vilka ytor som scannern kan läsa av, såsom ytor med hög transparens, reflektivitet eller svart finish. Dessa ytor kan kräva maskering med tejp, färg eller specialanpassad scannerspray.

AESUB Blue är en självförsvinnande scannerspray som utvecklats och testats av 3D-scanningsexperter. AESUB Blue applicerar ett tunt skikt som avdunstar inom några timmar utan att lämna kvar några rester, vilket innebär att det inte behövs någon rengöring efter scanning. 

AESUB Orange är baserad på Blue men utvecklad för att sitta kvar på ytan dubbelt så länge.

För en permanent spray som tvättas bort med vatten finns AESUB White.

Läs mer
aesub scanspray elvis

Exempel på scannade objekt

Scannad med Einscan H.

Scannad med Einscan HX.

Jag vill ha mer information

Fyll i dina uppgifter nedan om du vill ha mer information om produkter från Shining3D, så återkommer vi snarast.