Service & support

Vi tycker att det är väldigt viktigt med bra service och support, det är något såväl vi som våra kunder drar nytta av. 3D-Printing är en fantastisk teknik och man får ut absolut mest av den om man lär sig lite grundläggande rutiner för underhåll och felsökning, samt inställningar och designtips.

Du hittar vår huvudsupportsida på
support.3dverkstan.se

Du når oss även via:
support@3dverkstan.se eller 08-55 11 57 50.

Det kan man göra antingen genom att anlita oss för en workshop på plats hos er, eller boka in en genomgång i samband med köp av en 3D-skrivare. Ta kontakt så berättar vi mer.

För att du snabbt ska ”komma på banan” igen om du får problem med din skrivare eller om du har funderingar kring utskriftsinställningar och material så har vi även producerat ett antal support-sidor med mycket matnyttig information och tips.

Vår Visual Ultimaker troubleshooting guide är en bra startpunkt. Högst upp på sidan finns ett antal klickbara bilder med korta förklaringar som leder till mer utförlig förklaring av problemet samt tips på vad ni kan göra för att avhjälpa problemet.

Vi har även en sida med tips om hur du förbättrar utskriftskvalitén och hur man bör tänka när man designar och förbereder en utskrift – Getting better prints

Har du funderingar över vilket material som passar din applikation så kan du läsa vår Material Guide.

När du tar kontakt med oss så uppskattar vi om du försöker vara så tydlig som möjligt med vad du har problem med, vad du redan har försökt samt, om det är relevant, vilka inställningar och material du har använt vid utskrift. Det är också bra om ni läser igenom följande sida som listar några bastester som är bra att göra – Checklista för 3d-skrivare.

Om inget av ovanstående hjälper så ska du givetvis ta kontakt med oss så att vi kan hjälpa dig att lösa problemet.

Du når oss via support@3dverkstan.se eller 08-55 11 57 50.

Frågor & svar


Ultimaker Original är som namnet antyder den första skrivaren från Ultimaker. Skrivaren har funnits i några år men Ultimaker har aldrig slutat jobba på Originalet och det har skett en rad förbättringar under åren såsom förbättrad feeder, hotend och senast ett kit för att uppgradera till uppvärmd plattform.

Ultimaker Original+ är en ny uppdaterad version av orginalet som har fått bland annat den uppvärmda bädden som introducerades med Ultimaker2. Den har även fått elektroniken från Ultimaker2 och samtliga delar är CE-godkända. Man kan säga att det är en skrivare som liknar Ultimaker2 men är mer lämpad för de som tycker om att skruva och modifiera sin skrivare.

Båda versionerna av Ultimaker Original levereras som en byggsats som du själv bygger ihop. Räkna med ett par kvällars skruvande för montering. Du kan läsa monteringsmanualen för att få en uppfattning om vad det innefattar.

Ultimaker2+ är den senaste modellen från Ultimaker. Detta är en uppdatering av föregångaren Ultimaker2 och innehåller en del förbättringar såsom en starkare matare och förinstallerat Olsson-kit som gör det möjligt att snabbt byta munstycken.

Skrivaren levereras klar att starta direkt ur kartong.

Ultimaker2+ finns även i en Extended-variant som är 10cm högre men som i övrigt är identisk med Ultimaker2+.

Ultimaker 2 GO är minstingen i familjen och tillhör den lite äldre generationen Ultimaker2. Den erbjuder en utskriftsvolym på 120x120x115mm jämfört med Ultimaker2 m+ed en byggvolym på 223x223x205mm. Skrivaren levereras i en speciell förpackning som gör den lätt och smidig att ta med sig med plastrullen monterad och klar. GO har dock inte en uppvärmd byggplattform och är därför primärt tänkt att användas med PLA som byggmaterial. Det finns dock inget som hindrar dig att testa andra material.

Något vi också tycker är viktigt att nämna är att alla Ultimakers skrivare är Open source och du är inte inlåst till specifika märken av material. Även om Ultimaker säljer past under sitt eget märke så finns det inget som hindrar dig från att använda plast från vilken tillverkare du vill.

Form 2 är till skillnad från Ultimaker-skrivarna som använder FDM som tillverkningsteknik, en SLA-skrivare. Detta innebär att den använder en laser för att härda en vätska. SLA-tekniken låter dig tillverka delar med betydligt högre upplösning än vad en FDM-skrivare klarar av. Du kan läsa mer om vad de olika teknikerna innebär här.

Dessa skrivare används till exempel av tandläkare och smyckestillverkare.

Ta gärna kontakt med oss så kan vi ge er mer information och hjälpa er att reda ut vilken typ av skrivare som passar bäst för just dina krav.