Method XL

stor skala

Industriell kvalitet


Method XL levererar exakta ABS-prototyper i ingenjörsklass, tack vare den uppvärmda byggplattan och kammaren. Skrivaren garanterar stark vidhäftning mellan lagren, möjliggör komplicerade geometrier med vattenlösligt stödmaterial och har ett inbyggt HEPA-filter.


Method XL Launch Email Feature 1
Extra stor byggvolym

Med den största byggvolymen av alla UltiMaker 3D-skrivare är Method XL den ultimata 3D-utskriftslösningen för storskaliga projekt.

Skriv ut med material av industrikvalitet och exceptionell noggrannhet utan att behöva kompromissa med storleken på dina delar.

Byggvolym med dubbel extrudering 305 x 305 x 320 mm

Heated chamber Method XL email feature 2
Uppvärmd kammare & byggplatta

Den patenterade värmeregleringen VECT 100 (Variable Environmental Controlled Temperature) värmer upp och kontrollerar utskriftsmiljön jämnt.

Method XL har även en uppvärmd byggplatta för ännu bättre vidhäftning och temperaturkontroll.

Kammaren värms aktivt upp till 100°C. Byggplattan värms upp till 105°C

Method XL Precision
dimensionell noggrannhet

Method XL har konstruerats speciellt för att bibehålla måttnoggrannhet och snäva toleranser vid utskrift av även de största ABS-detaljerna.

Skrivaren levererar inte bara massiva delar med precision av industriell klass, utan är utformad för att se till att dina utskrifter inte får problem med vidhäfting eller s.k "warping". 

VIDEO: method XL


VIDEO: COMposite materials


sömlöst arbetsflöde

nedladdning 2
Rapid rinse

Vattenlösligt stödmaterial för ABS som låter dig skriva ut detaljrika ABS-detaljer med samma enkelhet som PLA.

Skriv ut dina delar med ABS-R och RapidRinse™, låt din printade del ligga i kranvatten och se hur stödmaterialet löses upp från modellen på bara några minuter.

Method XL Features Filter
säker luftkvalitet

Både ett HEPA-filter och ett aktivt kolfilter är integrerade i maskinen, vilket garanterar att du kan använda Method XL inomhus utan att behöva oroa dig för skadliga ångor eller starka dofter.

Method XL Features Material station
Externt materialhölje

Method XL:s externa fuktkontrollerade materialhölje säkerställer topprestanda från dina professionella material. Materialet bibehåller sina egenskaper utan att torka ut.

cura slicing software2
UltiMaker Cura 5.6

Lås upp fullständig flexibilitet för 3D-utskrifter på Method XL med hjälp av UltiMaker Cura. I den senaste versionen 5.6 kan du använda professionellt inställda utskriftsprofiler i Cura för Method XL.

Ladda ner Cura 

önskar ni offert, demo eller mer information, vi finns här

Fyll i dina uppgifter nedan, så återkommer vi så snart vi kan.

Villl ni hellre ringa finns vi på plats helgfria vardagar på telefon 08-55 11 57 50