Formlabs Fuse 1+ 30W

Effektiv och hög produktionstakt med lågt svinn


Få hem en Fuse 1 sample part

Få tillgång till högkvalitativ och effektiv tillverkning direkt på arbetsbänken, till en bråkdel av kostnaden för industriella SLS-system. Formlabs Fuse 1+ 30W låser upp kapacitet tidigare reserverad för större servicebyråer, utan att kompromissa med utskriftskvaliteten. Fuse 1+ 30W är uppgraderingen av den tidigare Fuse 1. Med en ny, kraftfullare 30-watts laser, samt ett förbättrat galvanometersystem uppnår Fuse 1+ 30W-skrivaren konsekvent och överlägsen detaljkvalitet med snabbare hastighet.

Fuse 1+ 30W möjliggör skalbar serieproduktion och prototyptillverkning direkt på begäran, med få driftstopp och hög säkerhet. Snabba utskrifter utan överraskningar i industriella material såsom Nylon 11 och Nylon 12, helt utan stödmaterial och mycket lite efterbehandling.

Pålitliga, konsekventa 3d-utskrifter

SLS sammanfogar nylonpulver lager för lager. Det oanvända pulvret stöttar delarna under utskrift så att du kan skapa komplexa geometrier och sammankopplande detaljer utan behov av stödstrukturer. Med den patentsökta Surface Armor-tekniken, ett halvsintrat skal som skrivs ut på ytan på delen, ger Fuse 1+ 30W konkurrenskraftiga mekaniska egenskaper och ytfinish till överkomliga kostnader.

Kraftfulla material för mekaniska egenskaper


Nylon 11 är tänjbart, starkt och flexibelt för särskild hållbarhet och prestanda som kan hantera slitage över tid. Materialet tillåter geometrier som kräver tunna väggar och absorberar därtill väldigt lite fukt och är motståndskraftigt mot ljus, värme och kemikalier.

Nylon 12 är ett mycket kapabelt material för både funktionella prototyper och komplexa komponenter med kraftfulla mekaniska egenskaper. PA12 är biokompatibelt i enlighet med ISO10993:2020

Nylon 12 GF är ett glasfiberfyllt alternativ med högre styvhet och värmebeständighet än grundmaterialet Nylon 12.

Nylon 11 CF är ett kolfiberfyllt material med egenskaper som är perfekta för mekaniska applikationer som kräver både hög styvhet och styrka för att klara upprepade stötar.

TPU 90A ger exceptionell styrka och flexibilitet till en låg kostnad per del. Perfekt för bärbara enheter, mjuka tryckelement, packningar, tätningar, masker, bälten, pluggar och rör.

Tack vare den effektiva pulveråtervinningen är det möjligt att skriva ut med upp till 70% återanvänt pulver.


Hanterbar och lättillgänglig

Vid förberedelse av skrivaren guidas du genom varje steg på den intuitiva pekskärmen och under utskrift visas en realtidsvideo av utskriftsprocessen på skärmen. Du kan även följa hela processen utan att lämna ditt skrivbord via PreForm.

Hantera produktion och prototyptillverkning internt, på begäran. Fuse levererar industriell kraft och effektivitet i ett litet fotavtryck med säker pulverhantering och förenklat handhavande.


Minimera driftstoppen

Maximera produktionseffektiviteten genom att förflytta de modulära byggkamrarna mellan Fuse och Sift, upprätthåll ett kontinuerligt och cykliskt arbetsflöde och minska produktionsstoppen. De korta nedkylningstiderna innebär att du kan starta en ny utskrift 1-2 timmar efter att din tidigare utskrift är klar.

Den rymliga byggvolymen på 165 x 165 x 300 mm gör att du kan skriva ut allt från stora detaljer till större serier av slutanvändningsdelar, allt i en enda utskrift.


Teknisk specifikation


Material

Nylon 12                                        Tekniskt Datablad
Säkerhetsdatablad

Nylon 11                                        Tekniskt Datablad
Säkerhetsdatablad

Nylon 11 Kolfiber                         Tekniskt Datablad Säkerhetsdatablad 

Nylon 12 Glasfiber                      Tekniskt datablad    Säkerhetsdatablad 

TPU 90A                                    Tekniskt datablad  Säkerhetsdatablad

Teknik

Selective Laser Sintering (SLS)

Byggvolym

16.5 x 16.5 x 30 cm

Modulär byggkammare som är kompatibel med Sift.

Dimensioner

Fuse 1: 64.5 × 68.5 × 107 cm (165 cm med ställ)

Sift: 99.1 × 61.0 × 188.8 cm

Lagertjocklek

110 mikron

10 mm/timme

Lufthantering

Tryckstyrd tvåstegsfiltrering
(Utbytbara HEPA- och kolfilter)

Anslutningar

230 VAC, 7.5 A
Ethernet 1Gbit
WiFi 2.4 GHz, 5 GHz
USB 2.0

Vikt

Fuse 1: 114 kg

Sift: 93 kg

Byggkammare: 11 kg (17.6 kg fylld)

Mjukvara

Preform

tillgänglighet

10.1” interaktiv touchscreen med 1280 × 800 upplösning

Videoövervakning av utskriftsprocessen

Statusuppdateringar via SMS/Email

Proaktiva underhållsmeddelanden

Driftsmiljö

Mellan 18 – 28 ºC
Under 30% relativ luftfuktighet

Förberedelseguide

Sift


Säker och sluten pulverhantering

Sift är ett säkert och effektivt pulveråtervinningssystem för Fuse 1+ 30W. Denna kompletta lösning kombinerar rengöring av utskrifter, återvinning, lagring och blandning av pulver.

Med hjälp av ett negativt lufttryckssystem hålls pulvret kvar inne i Sift samtidigt som det möjliggör öppen åtkomst och enkel rengöring av utskrifterna och byggkammare med den integrerade dammsugaren.

Automatisk pulverblandning med Lågt avfall

Sift är utrustad med silar som filtrerar bort oönskade partiklar från det använda pulvret innan det automatiskt dispenseras och blandas ihop med nytt pulver så att det gamla pulvret effektivt återanvänds i framtida utskrifter. Tack vare den höga packningstätheten i Fuse kan du noggrannt kontrollera pulverförsörjningen och skriva ut dina delar med ytterst lite eller inget materialavfall.

Introducing the Fuse 1

Fuse 1: High Performance SLS Finally Within ReachKomplettera med vårt blästerskåp

För att effektivt förbättra ytfinishen som kan uppfattas som lite grov eller grundligt rengöra utskrifterna från pulverrester kan det behövas att delarna blästras. Vi har därför tagit fram ett blästerskåp som är anpassat för efterbearbetning av SLS-utskrifter.

Vårt skåp är utrustat med ett högkvalitativt stoftsug med tvåstegs mikrofilter med mycket hög avskiljningsgrad samt att det säkerställs ett undertryck i skåpet som ser till att hålla arbetsmiljön så dammfri som möjligt, utan behov av separat utblås. Inget blästerdamm passerar igenom till motorn på detta filter till skillnad från många andra blästerskåp.

Designat för så hög användarvänlighet som möjligt med förbättrad ergonomi, obesvärad in- och urladdning av delar samt enklare byten av delar såsom siktrutan. Skåpet är utrustat med dubbla pistoler där den ena används för blästermedlet och den andra används för renblåsning av delarna.

 • Högkvalitativ stoftsug: Högre avskiljningsgrad än många billigare skåp, för längre livslängd och dammfri arbetsmiljö
 • Ergonomisk anpassning: Arbetshöjd och vinkel är anpassad så du slipper huka dig över skåpet
 • Hög visibilitet: Lättersättlig siktruta i härdat glas och invändigt monterad belysning
 • Frontöppnat: Skåpet tar mindre plats än många andra skåp som måste laddas från sidan
 • Dubbla pistoler: Två invändigt monterade pistoler, en för blästermedel och en för renblåsning
 • Designat och producerat i Sverige

  PRIS Från 47 000 SEK

  KOMPLETT FUSE-PAKET:

  Köp vårt rekommenderade paket med Fuse, Sift och Serviceavtal

  Följande ingår i detta paket:

  • Formlabs Fuse 1+ 30W
  • Formlabs Sift
  • Industriell dammsugare
  • Golvställ till skrivaren
  • En byggkammare
  • Rengöringskit till optiken
  • Verktyg rengöring av utskrifter
  • Uppstart / installation över länk
  • 1-års standard serviceavtal
  • Frakt

  Vill du bli Kontaktad av oss för att få veta mer, få offert, sample part eller boka demo? Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort