Formlabs Fuse 1+

Effektiv och hög produktionstakt med lågt svinn


Få hem en Fuse 1 sample part

Få tillgång till högkvalitativ och effektiv tillverkning direkt på arbetsbänken, till en bråkdel av kostnaden för industriella SLS-system.

Fuse 1+ möjliggör skalbar serieproduktion och prototyptillverkning direkt på begäran, med få driftstopp och hög säkerhet. Snabba utskrifter utan överraskningar i industriella material såsom Nylon 11, Nylon 12 och Polypropylen helt utan stödmaterial och mycket lite efterbehandling.

Pålitliga och konsekventa 3d-utskrifter


SLS-teknik sammanfogar pulver lager för lager. Det oanvända pulvret stöttar delarna under utskrift så att du kan skapa komplexa geometrier och sammankopplande detaljer utan behov av stödstrukturer.

Den rymliga byggvolymen på 165 x 165 x 300 mm gör att du kan skriva ut allt från stora detaljer till större serier av slutanvändningsdelar, allt i en enda utskrift.

De korta nedkylningstiderna innebär att du kan starta en ny utskrift 1-2 timmar efter att din tidigare utskrift är klar.


fuse prints 01 1500x1000 1
11102020 fuse prints 263
11102020 fuse prints 323

Kraftfulla material för mekaniska egenskaper


Tack vare den effektiva pulveråtervinningen är det möjligt att skriva ut med upp till 70% återanvänt pulver.

Nylon 11 är tänjbart, starkt och flexibelt för särskild hållbarhet och prestanda som kan hantera slitage över tid. Materialet tillåter geometrier som kräver tunna väggar och absorberar därtill väldigt lite fukt och är motståndskraftigt mot ljus, värme och kemikalier.

Nylon 11 CF är ett kolfiberfyllt material med egenskaper som är perfekta för mekaniska applikationer som kräver både hög styvhet och styrka för att klara upprepade stötar.

Nylon 12 är ett mycket kapabelt material för både funktionella prototyper och komplexa komponenter med kraftfulla mekaniska egenskaper. PA12 är biokompatibelt i enlighet med ISO10993:2020

Nylon 12 GF är ett glasfiberfyllt alternativ med högre styvhet och värmebeständighet än grundmaterialet Nylon 12.

TPU 90A ger exceptionell styrka och flexibilitet till en låg kostnad per del. Perfekt för bärbara enheter, mjuka tryckelement, packningar, tätningar, masker, bälten, pluggar och rör.

Polypropylen har fantastiska egenskaper såsom kemisk resistens, vattentät design och  hög duktilitet.  Skapa industriellt kvalitativa, lätta delar för motståndskraftiga prototyper och slutprodukter.

Introducing the Fuse 1

Fuse 1: High Performance SLS Finally Within Reach

TILLBEHÖR som Maximerar produktionseffektiviteten:

- fuse Sift


Sift är ett säkert och effektivt pulveråtervinningssystem för Fuse 1+ 30W. Denna kompletta lösning kombinerar rengöring av utskrifter, återvinning, lagring och blandning av pulver.

Med hjälp av ett negativt lufttryckssystem hålls pulvret kvar inne i Sift samtidigt som det möjliggör öppen åtkomst och enkel rengöring av utskrifterna och byggkammare med den integrerade dammsugaren.

Sift är utrustad med silar som filtrerar bort oönskade partiklar från det använda pulvret innan det automatiskt dispenseras och blandas ihop med nytt pulver så att det gamla pulvret effektivt återanvänds i framtida utskrifter. Tack vare den höga packningstätheten i Fuse kan du noggrannt kontrollera pulverförsörjningen och skriva ut dina delar med ytterst lite eller inget materialavfall.

sift 02 1500x1500 1

- FuSE BLaST

Formlabs Fuse Blast är en helautomatisk rengörings- och poleringslösning som är utformad för SLS-delar och säkerställer en sömlös övergång från 3D-utskrift till delar av professionell kvalitet på bara 15 minuter.

Blast integreras sömlöst i Fuse-seriens ekosystem, och är betydligt billigare än andra SLS-automatiserade blästermaskiner.

Effektiviserar ditt arbetsflöde för efterbearbetning och levererar professionell och konsekvent rengöring av detaljer. Med Fuse Blast kan man rengöra detaljer utan föregående depowdering, vilket minskar den tid som läggs på manuella processer (såsom Fuse Sift) till bara 5-10 minuter. Blast filtreringssystem separerar använt pulver från blästermedel och det manuella arbetet minimeras, eftersom det automatiserade arbetsflödet för rengöring av delar förenklar processen.

Optimized For Web PNG Formlabs Fuse Blast 2023 024

önskar ni offert, demo eller mer information, vi finns här

Fyll i dina uppgifter nedan, så återkommer vi så snart vi kan.

Villl ni hellre ringa finns vi på plats helgfria vardagar på telefon 08-55 11 57 50