Formlabs resin

Imponerande prestanda
& detaljrika resultat 

De funktionella materialen låter dig prototypa detaljer i material med egenskaper som liknar de termoplaster de ska tillverkas i.

Standardmaterialen ger dig modeller med mycket precisa detaljer och fina ytor som lämpar sig väl för färg och lack.

Castable Wax och Wax 40 ger dig helt nya möjligheter till att själv skriva ut de modeller du ska gjuta med mycket hög detaljrikedom.

Med material speciellt anpassade för sjukvård och medicinteknik möjliggörs utskrifter till medicinsk utrustning och kirurgisk planering.

ESD

statiskt avledande


ESD Resin är en kostnadseffektiv lösning för att producera statiskt avledande och starka delar och är optimalt att använda till bland annat:

 • Verktyg & fixturer för elektroniktillverkning
 • Anpassade brickor för hantering och förvaring av känsliga elektronikkomponenter
 • Antistatiska prototyper och delar

Kompatibel med Form 3/3B och Form 3L/3BL. Resinet har en svart färg och kräver UV-härdning efter utskrift. OBS! För Form 3 kräver materialet Resin Tank V2.

KÖP ESD resin

Elastic 50A

mjukt och dragtåligt


Formlabs Elastic 50A resin passar för utskrifter där ergonomiska egenskaper som böjs och pressas ihop önskas. Materialet är det mjukaste av Formlabs utbud av flexibla resin, med en 50A Shore hårdhet har materialet egenskaper likt silikon. 

Ersätt utläggning av arbeten och gjutning av silikon, uretan och gummi med Formlabs flexibla resin och producera flexibla detaljer internt inom ett par timmar.

Detta material är endast kompatibelt med Formlabs LT Tank (Form2) / V2.1 Tank (Form 3)

Flexible 80A

Flexibelt prototypmaterial i hårdhet 80A


Formlabs Flexible 80A Resin är en omformulering av Flexible för bättre mekaniska egenskaper och nytt utseende. Materialet är utvecklat för att simulera egenskaperna hos ett Shore 80A gummi. Flexible 80A är ett utmärkt material för att simulera soft-touch material och addera ergonomiska features som overmolds, greppytor och handtag till dina modeller.

Flexible är kompatibelt med Form 2 och Form 3 – samtliga tankar.

KÖP FLEXIBLE 80A RESIN

tough 2000

ABS-liknande egenskaper


Formlabs Tough 2000 är en uppgraderad variant av Tough med förbättrade mekaniska egenskaper. Tough 2000 producerar styva och rejäla komponenter som är svåra att böja, detta gör materialet optimalt för funktionella delar såsom höljen, kapslingar, jiggar, fixturer och prototyper som utsätts för mycket slitage. Tough 2000 är det mest ABS-liknande materialet av Formlabs resin.

Detta material är endast kompatibelt med Formlabs LT Tank (Form2) / V2.1 Tank (Form 3B)

Tough

Funktionella prototyper


Formlabs Tough Resin är utvecklat för att erbjuda egenskaper snarlika ABS-plast, med jämförbar draghållfasthet och e-modul. Tough är därför perfekt för prototypskapande där ABS ska användas i den slutgiltiga produkten, men även för funktionella utskrifter med sin tålighet. Tough är utmärkt för prototyper med snäppfästen och låsningar med visst flex i materialet.

Tough är kompatibelt med Form 2 och Form 3 – (samtliga tankar)

KÖP TOUGH RESIN

Tough 1500

För återfjädrande detaljer


Formlabs Tough 1500 är utvecklat för att producera styva och återfjädrande detaljer som kan utsättas för cyklisk belastning utan att deformeras. När Tough 1500-detaljer överbelastas kommer materialet sträckas markant innan de deformeras och i slutändan går sönder. Materialet påminner om polypropylen och kan med fördel användas för delar som utsätts för repeterade krökningar och snäppfästen som öppnas och stängs upprepade gånger. Tough 1500 har certifierats som säker för långvarig hudkontakt i enlighet med ISO 10993-1.

Detta material är endast kompatibelt med Formlabs LT Tank (Form2) / V2.1 Tank (Form 3B)

Rigid 4000

Glasfiberförstärkt


Formlabs Rigid Resin är ett glasfiberfyllt material som ger mycket hög styvhet och en slät ytfinish. Materialet ger mycket låg krypning över tid och är särskilt bra för att skriva ut tunna väggar och detaljer. Exempel på tillämpningsområden är turbinblad, jiggar, fixturer och verktyg, kåpor för elektronik och fordon, samt förgreningsrör. 

Detta material är endast kompatibelt med Formlabs LT Tank (Form2) / V2.1 Tank (Form 3)

KÖP RIGID 4000 RESIN

Rigid 10 000

Styva och starka industriella komponenter


Rigid 10000 är ett resin för styva och starka industriella komponenter som kräver total stelhet och hög stabilitet. Materialet simulerar styvheten hos glasfiberfyllda termoplaster.

Optimala användningsområden för Rigid 10000 Resin inkluderar bland annat: korta serier av formar eller insatser för formsprutning, aerodynamiska testmodeller samt värmeresistenta och vätskeexponerade komponenter, jiggar och fixturer.

Detta material är endast kompatibelt med Formlabs LT Tank (Form2) / V2.1 Tank (Form 3)

Grey Pro

Hög precision för detaljerade prototyper


Formlabs Grey Pro Resin har hög precision, måttlig töjningsförmåga och låg krypning över tid, vilket gör materialet mångsidigt. Exempel på tillämpningsområden är formtester, prototyper på formsprutade detaljer, mastrar samt jiggar och fixturer.

Detta material är endast kompatibelt med Formlabs LT Tank (Form2) / V2.1 Tank (Form 3)

KÖP GREY PRO RESIN

Durable

PP-liknande egenskaper


Formlabs Durable Resin är utvecklat för att vara snarlikt polypropen-plast, med jämförbart låg e-modul och hög slagstyrka. Durable är därför perfekt för dig som vill göra prototyper där den slutgiltiga produkten ska tillverkas i PP eller HDPE. Materialet är starkt, mycket tillåtande i böjning och kan till exempel användas till prototyper med ”levande gångjärn”.

Tough är kompatibelt med Form 2 och Form 3 – (samtliga tankar)

High Temp

Hög temperaturtålighet och böjmodul


Formlabs High Temp Resin är det mest värmetåliga materialet vi säljer, med en värmebeständighetstemperatur vid 0.45MPa belastning på hela 238°C. Med sin hårdhet kan det därför användas i många applikationer där 3d-printade material tidigare inte har varit aktuella, till exempel för att skriva ut prototypformar för formsprutning.

Materialet är kompatibelt med Form 2 och Form 3 – (samtliga tankar)

KÖP HIGH TEMP RESIN

Designing the Demogorgon: VFX and 3D Printing Behind the Scenes

Inside Google ATAP: Bridging Pre-Production Challenges With 3D Printing

3D Printed Jewelry: Golden Century Casting

DRAFT V2

Större detaljer med hög ytfinish


Draft Resin V2 är en omformulering av Formlabs Draft resin som är framtaget för att att skriva ut stora delar med färre detaljer. Jämfört mot föregångaren har Draft V2 33% lägre lagerhöjd för att förbättra printkvaliteten markant. Detta för att du ska kunna bibehålla den höga hastigheten även vid detaljrikare utskrifter. Den nya versionen har dessutom en mörkgrå färg som ger ett ytterligare intryck av hög ytfinish.

Draft Resin V2 är kompatibelt med Form 2 och Form 3 – (samtliga tankar)

DRAFT

För snabba iterationer


Formlabs Draft Resin är specifikt framtaget för att skriva ut större delar med färre detaljer – mer än 4 gånger så snabbt jämfört med standard Resin. Med en lagerhöjd på 300 micron ger det tillräckligt noggranna utskrifter för prototyper och jiggar samtidigt som det tillåter snabbare designiterationer.

Draft Resin är kompatibelt med Form 2 och Form 3 – (samtliga tankar)

Draft Resin V1 utgår och ersätts med den uppdaterade och förbättrade varianten Draft resin V2.

KÖP DRAFT RESIN

Standard

Detaljrika modeller


Formlabs Standard Resin är ett hårt akrylatbaserat material i svart, vitt, grått och clear,  som liknar PMMA i egenskaperna och ger mycket detaljrika och jämna ytor. Standard är mycket lättbearbetat och går utmärkt att måla. Clear går också att få nära transparent om du polerar och klarlackar detaljerna.

Standard Resin är kompatibelt med Form 2 och Form 3 – (samtliga tankar)

KÖP STANDARD RESIN

Color Kit

Ett helt spektrum av möjligheter


Color Kit från Formlabs gör det möjligt att skriva ut modeller i 16 olika kulörer. Utskrifterna blir matta och genomfärgade och du slipper allt krångel med att efterbehandla och måla.

Color Kit innehåller ett standard resin och alla fem pigment. Colorbase och färgpigment kan även köpas separat.

Color Kit är kompatibelt med Form 2 och Form 3 – (samtliga tankar)

Castable Wax och Castable Wax 40 Resin

Precisionsgjutning med ren urbränning


Formlabs Castable Wax och Castable Wax 40 Resin är särskilt framtagna för juvelerare och andra industrier med krav på exceptionellt fina detaljer. Resinen är vaxfyllda material till för att skriva ut modeller som sedan används i tillverkningen av gjutformar. Materialen ska ge en helt ren urbränning. De innehåller antingen 20% eller 40% vax och utskrivna komponenter behöver inte härdas, utan endast tvättas i isopropanol i Form wash

Castable Wax och Castable Wax 40 är endast kompatibla med Formlabs LT Tank (Form 2) / V2.1 Tank (Form 3).

KÖP CASTABLE WAX RESIN

BioMed Amber

för kortvarig hudkontakt


BioMed Amber Resin är ett styvt material för biokompatibla applikationer som används för kortvarig kontakt med hud eller slemhinnor. Detaljer utskrivna med BioMed Amber är kompatibla med flera vanliga steriliseringsmetoder och desinfektionsmedel.

Detta material är endast kompatibelt med Formlabs LT Tank (Form2) / V2.1 Tank (Form 3B)

BioMed Clear

För långvarig hudkontakt


Formlabs BioMed Resins är material speciellt utvecklade för sjukvård. Dessa medicinskt klassade material möjliggör mängder med applikationer, från prototyper till slutprodukter inom vården. Formlabs BioMed Clear är ett hårt, starkt material för biokompatibla applikationer som används för långvarig kontakt med hud eller slemhinnor. Materialet är steriliserbart och FDA-godkänt.

Detta material är endast kompatibelt med Formlabs LT Tank (Form2) / V2.1 Tank (Form 3B)

Köp BioMed Clear

  BioMed White

  för kort- och långvarig hudkontakt


  BioMed White Resin är ett styvt material för biokompatibla applikationer som används för långvarig kontakt med hud eller slemhinnor. Detta USP Klass VI-certifierade material är lämpligt för komponenter som kräver hög slitagetålighet och låg fuktabsorption över tid, detaljer utskrivna med BioMed White är kompatibla med flera vanliga steriliseringsmetoder. Materialet tillverkas i en ISO 13485-klassad fabrik och stärks med ett FDA-godkännande.

  Unikt för BioMed White är att materialet även är USP <151> Pyrogen och akut systemisk toxicitetstestad och kan användas i applikationer som används för kortvarig kontakt med vävnad, ben och dentin.

  BioMed Black

  För långvarig hudkontakt


  BioMed Black Resin är ett styvt material för biokompatibla applikationer som används för långvarig kontakt med hud eller slemhinnor. Detta USP Klass VI-certifierade material är lämpligt för komponenter som kräver hög slitagetålighet och låg fuktabsorption över tid, detaljer utskrivna med BioMed Black är kompatibla med flera vanliga steriliseringsmetoder. Materialet tillverkas i en ISO 13485-klassad fabrik och stärks med ett FDA-godkännande.

  Köp BioMed Black

   vill du bli kontaktad av 3dverkstan för offert och mer info

   Fyll i dina uppgifter nedan, så återkommer vi snarast.