Formlabs Material
3D Resin med Imponerande prestanda & detaljrika resultat


Köp Online

Material för alla områden
Upptäck vad du kan göra!


Standardmaterialen ger dig modeller med mycket precisa detaljer och fina ytor som lämpar sig väl för färg och lack.

Funktionella materialen låter dig prototypa detaljer i material med egenskaper som liknar de termoplaster de ska tillverkas i.

Castable Wax och Castable ger dig helt nya möjligheter till att själv skriva ut de modeller du ska gjuta med mycket hög detaljrikedom.

Med material speciellt anpassade för sjukvård och medicinteknik möjliggörs utskrifter till medicinsk utrustning och kirurgisk planering.

Gå över till ett digitalt arbetsflöde och skriv ut arbetsmodeller, kirurgiska guider eller bettskenor och andra dentala applikationer.

DRAFT
För snabba iterationer


Formlabs Draft Resin är specifikt framtaget för att skriva ut större delar med färre detaljer – mer än 4 gånger så snabbt jämfört med standard Resin. Med en lagerhöjd på 300 micron ger det tillräckligt noggranna utskrifter för prototyper och jiggar samtidigt som det tillåter snabbare designiterationer.

Draft Resin är kompatibelt med Form 2 och Form 3 – (samtliga tankar)

KÖP DRAFT RESIN

Standard
Detaljrika modeller


Formlabs Standard Resin är ett hårt akrylatbaserat material i fyra färger som liknar PMMA i egenskaperna och ger mycket detaljrika och jämna ytor. Standard är mycket lättbearbetat och går utmärkt att måla. Clear går också att få nära transparent om du polerar och klarlackar detaljerna.

Standard Resin är kompatibelt med Form 2 och Form 3 – (samtliga tankar)

Color Kit
Ett helt spektrum av möjligheter


Color Kit från Formlabs gör det möjligt att skriva ut modeller i 16 olika kulörer. Utskrifterna blir matta och genomfärgade och du slipper allt krångel med att efterbehandla och måla.

Color Kit innehåller ett standard resin och alla fem pigment. Colorbase och färgpigment kan även köpas separat.

Color Kit är kompatibelt med Form 2 och Form 3 – (samtliga tankar)

KÖP COLOR KIT

Elastic 50A
mjukt och dragtåligt


Formlabs Elastic 50A Resin är ett mjukt resin, speciellt framtaget för att printa delar som ska tåla att böjas, dras och tryckas ihop upprepade gånger utan att slitas. Materialet påminner mycket om silikon.

Detta material är endast kompatibelt med Formlabs LT Tank (Form2) / V2 Tank (Form 3)

Flexible 80A
Flexibelt prototypmaterial i hårdhet 80A


Formlabs Flexible 80A Resin är en omformulering av Flexible för bättre mekaniska egenskaper och nytt utseende. Materialet är utvecklat för att simulera egenskaperna hos ett Shore 80A gummi. Flexible 80A är ett utmärkt material för att simulera soft-touch material och addera ergonomiska features som overmolds, greppytor och handtag till dina modeller.

Flexible är kompatibelt med Form 2 och Form 3 – (samtliga tankar)

KÖP FLEXIBLE 80A RESIN

Tough
Funktionella prototyper


Formlabs Tough Resin är utvecklat för att erbjuda egenskaper snarlika ABS-plast, med jämförbar draghållfasthet och e-modul. Tough är därför perfekt för prototypskapande där ABS ska användas i den slutgiltiga produkten, men även för funktionella utskrifter med sin tålighet. Tough är utmärkt för prototyper med snäppfästen och låsningar med visst flex i materialet.

Tough är kompatibelt med Form 2 och Form 3 – (samtliga tankar)

tough 2000
ABS-liknande egenskaper


Formlabs Tough 2000 är en uppgraderad variant av Tough med förbättrade mekaniska egenskaper. Tough 2000 producerar styva och rejäla komponenter som är svåra att böja, detta gör materialet optimalt för funktionella delar såsom höljen, kapslingar, jiggar, fixturer och prototyper som utsätts för mycket slitage. Tough 2000 är det mest ABS-liknande materialet av Formlabs resin.

KÖP TOUGH 2000 resin

Tough 1500
För återfjädrande detaljer


Formlabs Tough 1500 är utvecklat för att producera styva och återfjädrande detaljer som kan utsättas för cyklisk belastning utan att deformeras. När Tough 1500-detaljer överbelastas kommer materialet sträckas markant innan de deformeras och i slutändan går sönder. Materialet påminner om polypropylen och kan med fördel användas för delar som utsätts för repeterade krökningar och snäppfästen som öppnas och stängs upprepade gånger.

Durable
PP-liknande egenskaper


Formlabs Durable Resin är utvecklat för att vara snarlikt polypropen-plast, med jämförbart låg e-modul och hög slagstyrka. Durable är därför perfekt för dig som vill göra prototyper där den slutgiltiga produkten ska tillverkas i PP eller HDPE. Materialet är starkt, mycket tillåtande i böjning och kan till exempel användas till prototyper med ”levande gångjärn”.

Tough är kompatibelt med Form 2 och Form 3 – (samtliga tankar)

KÖP DURABLE RESIN

Rigid
Glasfiberförstärkt


Formlabs Rigid Resin är ett glasfiberfyllt material som ger mycket hög styvhet och en slät ytfinish. Materialet ger mycket låg krypning över tid och är särskilt bra för att skriva ut tunna väggar och detaljer. Exempel på tillämpningsområden är turbinblad, jiggar, fixturer och verktyg, kåpor för elektronik och fordon, samt förgreningsrör. 

Detta material är endast kompatibelt med Formlabs LT Tank (Form2) / V2 Tank (Form 3)

Grey Pro
Hög precision för detaljerade prototyper


Formlabs Grey Pro Resin har hög precision, måttlig töjningsförmåga och låg krypning över tid, vilket gör materialet mångsidigt. Exempel på tillämpningsområden är formtester, prototyper på formsprutade detaljer, mastrar samt jiggar och fixturer.

Detta material är endast kompatibelt med Formlabs LT Tank (Form2) / V2 Tank (Form 3)

KÖP GREY PRO RESIN

High Temp
Hög temperaturtålighet och böjmodul


Formlabs High Temp Resin är det mest värmetåliga materialet vi säljer, med en värmebeständighetstemperatur vid 0.45MPa belastning på hela 289°C. Med sin hårdhet kan det därför användas i många applikationer där 3d-printade material tidigare inte har varit aktuella, till exempel för att skriva ut prototypformar för formsprutning.

Designing the Demogorgon: VFX and 3D Printing Behind the Scenes

Inside Google ATAP: Bridging Pre-Production Challenges With 3D Printing

3D Printed Jewelry: Golden Century Casting

Castable Wax
Precisionsgjutning med ren urbränning


Formlabs Castable Wax Resin är särskilt framtaget för juvelerare och andra industrier med krav på exceptionellt fina detaljer. Castable Wax är ett vaxfyllt material för att skriva ut modeller som sedan används i tillverkningen av gjutformar. Materialet ska ge en helt ren urbränning. Materialet innehåller 20% vax och utskrivna komponenter behöver inte härdas, utan endast tvättas i isopropanol i Form wash

Detta material är endast kompatibelt med Formlabs LT Tank (Form2) / V2 Tank (Form 3)

KÖP CASTABLE WAX RESIN

Castable
Urbränningsbart gjutmaterial


Formlabs Castable Resin är ett vaxliknande urbränningsbart material som är optimerat för att skrivas ut med en mycket hög detaljrikedom och att kunna brännas ut i en precisionsgjutningsprocess (även kallad lost-wax metoden) utan att lämna några rester i formen. Detta används bland annat inom guldsmide, men även inom industriella applikationer där mindre metalldetaljer behöver gjutas i mycket detaljrika formar.

BioMed Clear
För långvarig hudkontakt


Formlabs BioMed Resins är material speciellt utvecklade för sjukvård. Dessa medicinskt klassade material möjliggör mängder med applikationer, från prototyper till slutprodukter inom vården. Formlabs BioMed Clear är ett hårt, starkt material för biokompatibla applikationer som används för långvarig kontakt med hud eller slemhinnor. Materialet är steriliserbart och FDA-godkänt.

Detta material är endast kompatibelt med Formlabs LT Tank (Form2) / V2 Tank (Form 3B)

Läs mer om BioMed Clear

  BioMed Amber
  för kortvarig hudkontakt


  BioMed Amber Resin är ett styvt material för biokompatibla applikationer som används för kortvarig kontakt med hud eller slemhinnor. Detaljer utskrivna med BioMed Clear är kompatibla med flera vanliga steriliseringsmetoder och desinfektionsmedel.

  Detta material är endast kompatibelt med Formlabs LT Tank (Form2) / V2 Tank (Form 3B)

  DENTALA MATERIAL

  Gå över till ett digitalt arbetsflöde och skriv ut arbetsmodeller, kirurgiska guider eller bettskenor och andra dentala applikationer.

  För köp, frågor och användarguider för Formlabs dentala material som vi har listat nedan, hänvisar vi till våra svenska återförsäljare DENTHOUSE och PLANDENT

  Dental SG
  Mungodkända käkkirurgiska guider. Säkrare kirurgi → mer exakta kliniska resultat


  Dental LT Clear
  Direkt utskrift av skenor och andra orthodontiska applikationer


  Dental Model
  Högst precision, säkrar passformen på återställningar för kronor och bryggor.


   Kontakta oss för offert och mer info

   Fyll i dina uppgifter nedan, så återkommer vi snarast.