Formlabs material
Resin med många användningsområden


Köp OnlineBEGÄR OFFERT

Formlabs Material
Imponerande prestanda & detaljrika resultat.


3D Printing for Engineers and Product Designers: Advanced Materials from Formlabs

Formlabs 3D Printed Jewelry: Isaac Cohen

Announcing Dental SG: The 1st Biocompatible Material for Desktop 3D Printing

Standard
Hårt modellmaterial i fyra färger


För många utskrifter är Standard resin det rätta valet, ett hårt akrylatbaserat material i fyra färger som liknar PMMA i egenskaperna och ger mycket detaljrika och jämna ytor. Standard är mycket lättbearbetat och går utmärkt att måla. Clear går också att få nära transparent om du polerar och klarlackar detaljerna.

Tough
Prototypmaterial med ABS-liknande egenskaper


Tough är utvecklat för att erbjuda egenskaper snarlika ABS-plast, med jämförbar draghållfasthet och e-modul. Tough är därför perfekt för prototypskapande där ABS ska användas i den slutgiltiga produkten, men även för funktionella utskrifter med sin tålighet. Tough är utmärkt för prototyper med snäppfästen och låsningar med visst flex i materialet.

Durable
Prototypmaterial med PP-liknande egenskaper


Durable är utvecklat för att vara snarlikt polypropen-plast, med jämförbart låg e-modul och hög slagstyrka. Durable är därför perfekt för dig som vill prototypa något där den slutgiltiga produkten skall tillverkas i PP. Materialet är starkt, mycket tillåtande i böjning och kan till exempel användas till prototyper med “levande gångjärn”.

High Temp
Hög temperaturtålighet och böjmodul


High Temp är det mest värmetåliga materialet vi säljer, med en värmebeständighetstemperatur vid 0.45MPa belastning på hela 289°C. Med sin hårdhet kan det därför användas i många applikationer där 3d-printade material tidigare inte har varit aktuella, till exempel för att skriva ut prototypformar för formsprutning.

Flexible
Flexibelt prototypmaterial i hårdhet 80A


Flexible är utvecklat för att simulera egenskaperna hos ett Shore 80A gummi. Flexible är ett utmärkt material för att simulera soft-touch material och addera ergonomiska features som overmolds, greppytor och handtag till dina modeller.

Castable
Urbränningsbart


Castable är ett vaxliknande urbränningsbart material som är optimerat för att skrivas ut med en mycket hög detaljrikedom och att kunna brännas ut i en precisionsgjutningsprocess (även kallad lost-wax metoden) utan att lämna några rester i formen. Detta används bland annat inom guldsmide, men även inom industriella applikationer där mindre metalldetaljer behöver gjutas i mycket detaljrika formar.

Dental SG
Mungodkända käkkirurgiska guider


Dental SG är är utvecklat för att skapa mycket precisa kirurgiska borrguider. Det är certifierat biokompatibelt klass 1 (EN-ISO 10993-1:2009/AC:2010, USP Class VI), går att sterilisera i autoklav eller via bestrålning, och har en smart färgväxling som visar vilket steg av processen du befinner dig i.

  • Kräver användning av härdningskammare LC 3D Print Box

Material för alla områden
Upptäck vad du kan göra!


ingenjörer

Våra funktionella material låter dig prototypa detaljer i material med egenskaper som liknar de termoplaster de ska tillverkas i.


INGENJÖRSMATERIAL

produktdesigner

Våra standardmaterial ger dig modeller med mycket precisa detaljer och fina ytor som lämpar sig väl för färg och lack.


STANDARDMATERIAL

guldsmeder

Castable Wax och Castable ger dig helt nya möjligheter till att själv skriva ut de modeller du ska gjuta med mycket hög detaljrikedom.

URBRÄNNINGSMATERIAL

tandtekniker

Gå över till ett digitalt arbetsflöde och skriv ut arbetsmodeller, kirurgiska guider eller bettskenor och andra dentala applikationer.

DENTALA MATERIAL

Kontakta oss för offert och mer info

Fyll i dina uppgifter nedan, så återkommer vi snarast.