MINIFACTORY ULTRA 2

KOMPLETT SYSTEM FÖR HÖGPRESTERANDE POLYMERERKostnadseffektiv och mångsidig industriell 3D-skrivare för högtemperaturplaster såsom PEEK, PEKK, ULTEM®, TPI, PPSU, PEKK-A och andra polymerer. Skrivaren har ett öppet materialsystem vilket öppnar upp oändliga möjligheter.

MiniFactory Ultra 2 erbjuder pålitliga utskrifter av specialanpassade komponenter med högkvalitativt och repeterbart resultat. Utmärkande materialegenskaper såsom hög mekanisk styrka samt kemisk- och termisk resistans gör skrivaren optimal för även de mest krävande applikationerna. 

Med den precisionsstyrda uppvärmda byggkammaren kan skrivaren dra fördel av högpresterande polymerer som kräver en långsam glödgningsprocess för att uppnå materialets maximala potential. Det perfekta verktyget för materialutvecklaren – fritt justerbara parametrar möjliggör pålitlig och högkvalitativ utveckling och testning av material.

bemästra temperaturen med minifactory ultra

Glasomvandlingstemperatur(Tg) är en av de viktigaste termofysiska egenskaperna för termoplaster.

Polymerer som kyls ner långsamt och försiktigt får högre mekanisk styrka och dimensionell stabilitet.

skrivare med Bra temperaturkontroll

Byggkammarens temperatur är nära eller över materialets Tg:

  • Bättre vidhäftningsförmåga
  • Hög mekanisk styrka
  • Mindre deformering/sprickbildning
  • Låg mekanisk stress

SKRIVARE MED DÅLIG TEMPERATURKONTROLL

Byggkammarens temperatur är långt ifrån materialets Tg:

  • Dålig vidhäftningsförmåga
  • Lägre mekanisk styrka
  • Mycket deformering/sprickbildning
  • Hög mekanisk stress

ultimat styrka och kvalitet

MED KONTROLLERAD BYGGKAMMARE


Ta fullständig kontroll över temperaturen på dina 3D-utskrifter, miniFactory Ultras uppvärmda byggkammare ger materialet fantastik lagervidhäftning, mekanisk styrka och mindre deformation som uppstår på grund av förhastad kylning. På under 30 minuter värms byggkammaren upp till så mycket som 250°C.

Skrivarens integrerade efterbehandling sköts automatiskt och aktiveras direkt från pekskärmen, med en helt optimerad glödgningsprocess för det valda materialet. Fördelarna med att värmebehandla polymeren inkluderar förminskning av restspänningar och defekter, ökad dimensionstabilitet och förstärkning av materialets fysiska egenskaper.


uppvärmd filamentkammare för konsekvent resultat


För att uppnå ett konsekvent och högkvalitativt resultat med högprestanda-polymerer är det extra viktigt att förtorka filamentet innan utskrift. miniFactory Ultra är utrustad med en uppvärmd fövaringskammare som upprätthåller filamentets optimala förhållanden. Genom att förvara filamentet på upp till 120°C och övervaka luftfuktigheten, kommer skrivaren alltid ha de bästa möjliga förhållandena inför utskrift.

Den uppvärmda förvaringskammaren försäkrar hög utskriftskvalitet och genom att upprätthålla ett stadigt tillstånd motverkas oväntat beteende i utskriftsprocessen. Skrivarens pålitlighet förblir hög även under mycket långa utskrifter och det behövs ingen extern utrustning då torkningen är integrerad i skrivaren.

TEKNISKA SPECIFIKATIONER


Dimensioner: 100 x 80 x 190 cm

Vikt: 320 kg

Strömkrav: 230V / 16A

till materialsidanLäs mer om uppgraderingen som kom med ultra 2

Byggvolym: 330 x 180 x 180 mm

Temperatur byggkammare: Upp till 250°C

Temperatur munstycke: Upp till 470°C

Integrerad torkningskammare för material.

Färdiga utskriftsprofiler för högpresterande material såsom PEEK CF , PEEK, PEKK, ULTEM® AM1010F, ULTEM® AM9085F, TPI, PPSU, PEKK-A, ESD-PEKK, PA CF, KIMYA PC-S, PVDF

robusta komponenter

för perfekta utskrifter


Precision och stabilitet med avancerade servomotorer, kulskruvar och linjära skenstyrningar säkerställer stora, dimensionellt noggranna och repeterbara utskrifter. Byggplattformen består av ett lätthanterligt vakumbord som snabbt kan bytas ut mellan utskrifterna, kalibreringen sköts sedan helt automatiskt av skrivaren för att uppnå optimal vidhäftning av det första lagret. Skrivaren uppmäts till en mekanisk tolerans på 0,025mm / 400mm.

ENKEL OCH SÄKER ANVÄNDNING

INTUITIVT gränssnitt


miniFactory Ultras lättanvända pekskärm vägleder dig genom utskriftsprocessen steg för steg, vilket gör skrivarens handhavande till en flytande upplevelse. Det intuitiva gränssnittet låter dig finjustera utskriften och den smarta filamentövervakningen upptäcker potentiella defekter och förhindrar problem.

Skrivaren är monterad på kraftfulla hjul för enkel positionering och kräver inga speciella förutsättningar gällande lokal. Säkerheten är hög tack vare låsbara dörrar och aktiva kolfilter som avsevärt minskar mängden skadliga utsläpp som uppstår under utskriftsprocessen, kolfiltret byts enkelt ut vid behov.

AARNI PMS

Kraftfullt processövervakningssystem


Aarni är toppen av miniFactorys högpresterande eko-system för utskrifter av ultra-polymerer. Anslut Aarni till din miniFactory Ultra 3D-skrivare för att kvalitetskontrollera hela utskriftsprocessen lager för lager. För att certifiera dina utskrivna delar behöver du exakt den information som Aarni tillhandahåller. Denna precisions-inspektion av den färdiga delen säkerställer att processen har uppfyllts enligt specifikation.


läs mer OM AARNI

Nozzle alignment camera


Ett enkelt sätt att säkerställa en perfekt injustering av munstyckena för utskrift med dubbla material. Tack vare den nya lättanvända kameran riktar du in munstyckena exakt och utan behov av separata testutskrifter och visuella bedömningar. Perfekt inriktning av munstyckena är den avgörande faktorn för utskrift med dubbla material.

Kameraenheten placeras på utskriftsplattformen. Med hjälp av skärmen och en högprecisionskamera riktar du in munstyckena enkelt och snabbt.

Jag vill ha mer information

Fyll i dina uppgifter nedan om du vill ha mer information om eller begära offert på miniFactory Ultra, så återkommer vi snarast.