MINIFACTORY ULTRA 2


KOMPLETT SYSTEM FÖR HÖGPRESTERANDE POLYMERER


ULTRA 2

MiniFactory Ultra 2 är en kostnadseffektiv och mångsidig industriell 3D-skrivare för högtemperaturplaster såsom PEEK, PEKK, ULTEM1010, PPSU, PSU och TPI och andra polymerer. Skrivaren erbjuder pålitliga utskrifter av specialanpassade komponenter med högkvalitativt och repeterbart resultat.

Utmärkande materialegenskaper såsom hög mekanisk styrka samt kemisk- och termisk resistans gör skrivaren optimal för även de mest krävande applikationerna. Och det öppna materialsystemet öppnar upp oändliga möjligheter.

OÖVERTRÄFFAD PRESTANDA

Ultra2:s avancerade 250C uppvärmda byggkammare gör det inte bara möjligt att använda material som PEEK, PEKK, ULTEM1010, PPSU, PSU och TPI, utan ger även utveckling och designansvariga möjlighet att tänja på gränserna. Med Ultra 2 investerar du inte bara i en 3D-skrivare, du investerar i gränslösa möjligheter.

PRODUKTION PRIORITERAD

Byggd för förstklassiga tillämpningar där kvalitet är avgörande. Med strömlinjeformade processer som är redo för tuffa krav är detta din pålitliga projektpartner och en kostnadseffektiv lösning som många branscher i över 20 länder litar på. 

FÖRBÄTTRAD MÅNGFALDIGHET

En plattform, alla material. Det öppna materialsystemet i Ultra2 är det perfekta kraftpaketet för 3D-utskrifter. Dyk ner i en värld där forskning, utveckling och leverans sammanstrålar sömlöst.

TEKNIK FÖR KVALITETSSÄKRINGSTEKNIK

Toppmodern kvalitetssäkringsteknik förändrar din tillverkningsupplevelse.  Realtidsövervakning, inspektion lager för lager och en omfattande processhistorik, vilket säkerställer förstklassig kvalitet och tillförlitlighet vid 3D-utskrift. Stärk din produktion och möjliggör on-demand-tillverkning för de mest utmanande branscherna och applikationerna. 


minifactorY´S byggstenar


ÖPPET MATERIALSYSTEM


Ultra2 5 scaled

Förbättrade tekniska lösningar tillsammans med mjukvaruoptimeringar möjliggör ökad produktion med välkänd miniFactory-kvalitet. Licensfritt system för materialvalidering möjliggör snabb och enkel integrering av nya material.

250c UPPVÄRMD KAMMARE


Ultra2 250C Smart Heated Chamber 1 scaled

Smart värmekammare med optimerat luftflöde säkerställer exakt temperaturhantering för starkare delar. Öppnar upp för marknadens bredaste materialutbud och säkerställer extrem stabilitet hos de printade delarna.

konsekvent resultat


Ultra2 Active Filament Drying Chamber 1 scaled

Uppvärmd byggkammare som upprätthåller filamentets optimala förhållanden. Genom att förvara filamentet på upp till 120°C och övervaka luftfuktigheten, kommer skrivaren alltid ha de bästa möjliga förhållandena inför utskrift.

KONTROLLERAD KVALITET


Ultra2 Integrated Annealing 1 scaled

Integrerad efterbehandling sköts automatiskt direkt från pekskärmen, med en helt optimerad glödgningsprocess för det valda materialet. Genom att värmebehandla polymeren minskar man bland annat restspänningar och defekter.

KUNDCASE: HIGH PEEK

3D-UTSKRIFTER TILL ATT ERSÄTTA METALL I SATELLITER

I Finland arbetar en forskningsgrupp för att kunna konstruera lättare rymdfarkoster, som också är snabbare att tillverka. Deras forskning fokuserar på utvecklingen av 3D-printade delar av ultrapolymerer som lämpar sig för användning i rymden. 


Läs hela artikeln här
highpeekheader

önskar ni offert, demo eller mer information, vi finns här

Fyll i dina uppgifter nedan, så återkommer vi så snart vi kan.

Villl ni hellre ringa finns vi på plats helgfria vardagar på telefon 08-55 11 57 50