MINIFACTORY ULTRA KOMPLETT SYSTEM FÖR UTSKRIFT AV HÖGPRESTERANDE POLYMERER


Kostnadseffektiv och mångsidig industriell 3D-skrivare för högtemperaturplaster såsom ULTEM®, PEKK, PEEK, PPSU och andra avancerade polymerer. Skrivaren miniFactory Ultra erbjuder pålitliga utskrifter av specialanpassade komponenter med högkvalitativt och repeterbart resultat. Utmärkande materialegenskaper såsom hög mekanisk styrka samt kemisk- och termisk resistans gör skrivaren optimal för även de mest krävande applikationerna. 

Med den precisionsstyrda uppvärmda byggkammaren kan skrivaren dra fördel av högpresterande polymerer som kräver en långsam glödgningsprocess för att uppnå materialets maximala potential. Det perfekta verktyget för materialutvecklaren – fritt justerbara parametrar möjliggör pålitlig och högkvalitativ utveckling och testning av material.


KONTAKTA OSS FÖR MER INFO ELLER OFFERT

» Läs om hur projektet HighPEEK använder sig av miniFactory Ultra för att utveckla rymdfarkoster här.

bemästra temperaturen med minifactory ultra

Glasomvandlingstemperatur(Tg) är en av de viktigaste termofysiska egenskaperna för termoplaster.

Polymerer som kyls ner långsamt och försiktigt får högre mekanisk styrka och dimensionell stabilitet.

skrivare med Bra temperaturkontroll

Byggkammarens temperatur är nära eller över materialets Tg:

  • Bättre vidhäftningsförmåga
  • Hög mekanisk styrka
  • Mindre deformering/sprickbildning
  • Låg mekanisk stress

SKRIVARE MED DÅLIG TEMPERATURKONTROLL

Byggkammarens temperatur är långt ifrån materialets Tg:

  • Dålig vidhäftningsförmåga
  • Lägre mekanisk styrka
  • Mycket deformering/sprickbildning
  • Hög mekanisk stress

ultimat styrka och kvalitet MED KONTROLLERAD BYGGKAMMARE


Ta fullständig kontroll över temperaturen på dina 3D-utskrifter, miniFactory Ultras uppvärmda byggkammare ger materialet fantastik lagervidhäftning, mekanisk styrka och mindre deformation som uppstår på grund av förhastad kylning. På under 30 minuter värms byggkammaren upp till så mycket som 250°C.

Skrivarens integrerade efterbehandling sköts automatiskt och aktiveras direkt från pekskärmen, med en helt optimerad glödgningsprocess för det valda materialet. Fördelarna med att värmebehandla polymeren inkluderar förminskning av restspänningar och defekter, ökad dimensionstabilitet och förstärkning av materialets fysiska egenskaper.

uppvärmd filamentlåda för konsekvent resultat


För att uppnå ett konsekvent och högkvalitativt resultat med högprestanda-polymerer är det extra viktigt att förtorka filamentet innan utskrift. miniFactory Ultra är utrustad med en uppvärmd fövaringskammare som upprätthåller filamentets optimala förhållanden. Genom att förvara filamentet på upp till 120°C och övervaka luftfuktigheten, kommer skrivaren alltid ha de bästa möjliga förhållandena inför utskrift.

Den uppvärmda förvaringskammaren försäkrar hög utskriftskvalitet och genom att upprätthålla ett stadigt tillstånd motverkas oväntat beteende i utskriftsprocessen. Skrivarens pålitlighet förblir hög även under mycket långa utskrifter och det behövs ingen extern utrustning då torkningen är integrerad i skrivaren.

TEKNISKA SPECIFIKATIONER


Dimensioner: 100 x 80 x 190 cm

Vikt: 320 kg

Strömkrav: 230V / 16A

till materialsidan

Byggvolym: 330 x 180 x 180 mm

Temperatur byggkammare: Upp till 250°C

Temperatur munstycke: Upp till 470°C

Integrerad torkningskammare för material.

Färdiga utskriftsprofiler för högpresterande material såsom ULTEM, PEEK, PEKK, PPSU, PA, PVDF

robusta komponenter för perfekta utskrifter


Precision och stabilitet med avancerade servomotorer, kulskruvar och linjära skenstyrningar säkerställer stora, dimensionellt noggranna och repeterbara utskrifter. Byggplattformen består av ett lätthanterligt vakumbord som snabbt kan bytas ut mellan utskrifterna, kalibreringen sköts sedan helt automatiskt av skrivaren för att uppnå optimal vidhäftning av det första lagret. Skrivaren uppmäts till en mekanisk tolerans på 0,025mm / 400mm.

ENKEL OCH SÄKER ANVÄNDNING INTUITIVT gränssnitt


miniFactory Ultras lättanvända pekskärm vägleder dig genom utskriftsprocessen steg för steg, vilket gör skrivarens handhavande till en flytande upplevelse. Det intuitiva gränssnittet låter dig finjustera utskriften och den smarta filamentövervakningen upptäcker potentiella defekter och förhindrar problem.

Skrivaren är monterad på kraftfulla hjul för enkel positionering och kräver inga speciella förutsättningar gällande lokal. Säkerheten är hög tack vare låsbara dörrar och aktiva kolfilter som avsevärt minskar mängden skadliga utsläpp som uppstår under utskriftsprocessen, kolfiltret byts enkelt ut vid behov.

AARNI PMS Kraftfullt processövervakningssystem


Aarni är toppen av miniFactorys högpresterande eko-system för utskrifter av ultra-polymerer. Anslut Aarni till din miniFactory Ultra 3D-skrivare för att kvalitetskontrollera hela utskriftsprocessen lager för lager. För att certifiera dina utskrivna delar behöver du exakt den information som Aarni tillhandahåller. Denna precisions-inspektion av den färdiga delen säkerställer att processen har uppfyllts enligt specifikation.


läs mer OM AARNI

Jag vill ha mer information

Fyll i dina uppgifter nedan om du vill ha mer information om eller begära offert på miniFactory Ultra, så återkommer vi snarast.