Freescan

Handhållen industriell prestanda

FreeScan serien med modellerna Freescan UE PRO , Freescan TRIO samt Freescan COMBO är handhållna laserscanners som levererar scanning med hög noggrannhet, stabilitet och repeterbarhet i en ergonomisk och portabel enhet.

Freescan 3D-scanners kan användas till ett brett spektrum av objekt och kan hantera de flesta ytorna utan problem. De är speciellt anpassade för 3D-scanning, kontrollmätning och inspektion inom flera branscher såsom fordon, energi, design och tillverkning.

För 3D-scanning och inspektion av små komponenter rekommenderar vi AutoScan Inspec. För enklare arbeten med lägre krav på precision erbjuder vi även de flexibla modellerna i Einscan, eller H-serien.

SNABB OCH FLEXIBEL

Utvecklad med ergonomi och flexibilitet i åtanke. Med Freescan scanners kan du snabbt och obesvärat skanna stora föremål. Den låga vikten gör även längre sessioner smärtfria.

INDUSTRIELLT ANPASSAD

Freescan serien är anpassad för  industrier där det krävs hög mätnoggrannhet. Den robusta designen säkerställer hög repeterbarhet och stabilitet, oavsett miljö.

HÖG NOGGRANNHET

Det noggranna resultatet gör dessa scanners optimala att använda för  kvalitetskontroll och ytberäkningar samt kontrollmätning och inspektion av stora objekt.

freescan ue pro 11 e1697714249197
FreeScan Combo 封面
Trio Featured

FREESCAN UE PRO

Ett helt handhållet och lätthanterligt laserscannersystem som, tack vare en hybrid av avståndsmätning och optik, uppnår mycket hög precision och stabil drift. Med en exakt punktregistrering av markörer som placeras ut på arbetsstycket säkerställs hög exakthet och arbetshastighet, även för stora objekt.

Tack vare den integrerade fotogrammetriska modulen med hänsyn till hastighet, noggrannhet och detaljer kan Freescan UE Pro användas i skanningsscenarier av olika omfattning för att utföra inspektioner, kontrollmätning, reversed engineering och andra applikationer.

Med Freescan UE Pro finns det få begränsningar i vilken typ av yta det är på objektet. Med ett par knapptryck för att justera exponeringen kan den enkelt gå mellan en mattsvart yta till en mycket reflektiv metallisk yta och producera samma goda resultat. Tack vare lysdioderna som belyser objektet samtidigt som lasern projiceras så går det utan problem att använda skannern såväl inne- som utomhus.

För ytor med väldigt hög transparans, som vindrutan på en bil, kan det krävas att ytan maskeras med speciell 3D-scanningspray från AESUB.

FREESCAN COMBO

FreeScan Combo är den ultimata handhållna 3D-scannern som kombinerar kraften hos en hybrid ljuskälla med flera skanningslägen för oöverträffad noggrannhet och effektivitet. Med en kompakt storlek på bara 193x63x53 mm och en vikt på endast 620 g är FreeScan Combo en lätt och portabel metrologiscanner som är perfekt för användning inom olika tillverkningssektorer.

FreeScan Combo är utrustad med dubbla ljuskällor som består av en blå laser och infraröd VCSEL teknologi. Scannern har fyra arbetslägen vilket gör den otroligt flexibel. De olika lägena är, förutom flerlinjescanning, enkellinjescanning, även högupplöst scanning av utvalda partier samt infraröd scanning vilket ger dig flera olika scanningsalternativ för att passa dina specifika behov.

FreeScan passar väl till meterologiapplikationer, med en noggrannhet under laserscanningsläge på upp till 0,02 mm och möjligheten att välja ut mindre scanningsområden och dra nytta av parallella laserscanningslinjer som ger exakt och fin detaljeringsscanning av utvalda partier.

FREESCAN TRIO

FreeScan Trio sätter en ny standard inom meteorologisk 3D-skanning med sina innovativa funktioner och oöverträffade prestanda.

Trio erbjuder markörfria skanningsfunktioner som underlättas av ett läge med 98-laserlinjer och ett trippelt 5MP-kamerasystem. Dessutom kan skannern fånga imponerande 3 010 000 punkter per sekund, vilket gör den till den snabbaste handhållna 3D-skannern i sin klass. Med ett stort synfält på 650 x 580 mm fångar den mer data i färre svep.

Förutom läget med 98 laserlinjer erbjuder FreeScan Trio ytterligare tre lägen: 

  • ett läge med endast en linje (för håligheter och trånga utrymmen),
  • ett med 7 parallella linjer (för mer detaljrikedom) och
  • ett med 26 korsade linjer (för större objekt).

Sist men inte minst är FreeScan Trio också utrustad med ett fotogrammetri-läge som fungerar med Shining3D:s praktiska, magnetiska “scale bar”, vilket eliminerar behovet av extra markörer. Detta läge ger en volymetrisk noggrannhet ner till 0,02 mm + 0,015 mm/m.

FREESCAN TRIO

freescan combo

Freescan ue pro

3D-Scanning utan begränsning


3D-scanners från Shining3D används redan inom många tillverkningssektorer, inklusive fordonsindustrin, rymdfart, järnvägstransport, processindustri, design, formsprutning, gjutning och medicinska industrier.

Kom igång snabbt och enkelt med den medföljande mjukvaran, minimalt med konfiguration och kalibrering. Mjukvaran gör det enkelt att skapa vattentäta, utskriftsklara modeller med ett par knapptryck. Med den medföljande mjukvaran kommer du enkelt igång med installation, konfiguration och kalibrering. Utvecklad med funktionalitet och användarvänlighet i åtanke.

>> HÄR HITTAR NI SAMTLIGA 3D-SCANNERS

freescan ue pro action 02

LÄTTANVÄND OCH FUNKTIONELL MJUKVARA


3D-scanners från Shining3D levereras med en egen mjukvara där det enkelt går att följa och styra scannerns arbetsflöde. Mjukvaran är utvecklad med användavänlighet i fokus, det är mycket enkelt att komma igång med 3D-scanningen efter du guidats igenom kalibreringsprocessen.

3D-filerna kan sedan exporteras till flertalet tredjepartsmjukvaror såsom Fusion 360, ZBrush, Geomagic Design X,  ZBrush, Geomagic Control X, Polyworks och Gominspect för kontrollmätning och inspektion eller designförändring.

freescan ue pro action 01

Jag vill ha mer information

Fyll i dina uppgifter nedan om du vill ha mer information om produkter från Shining3D, så återkommer vi snarast.