3D-SKRIVAREAtt välja rätt 3D-skrivare kan vara en utmaning med många modeller och märken att välja mellan. vi hjälper dig att navigera i denna djungel genom att förstå dina specifika behov, budget och affärsmål.


Att veta vilken teknik eller 3D-skrivare som passar er bäst eller att veta om det ens är 3D-skrivare ni behöver är inte en enkel fråga. Kanske har ni funderat på att byta ut eller komplettera era traditionella  tillverkningsmetoder, eller så är 3D-skrivare redan en del av er verksamhet men används inte till dess fulla kapacitet.

Vi på 3DVerkstan använder våra maskiner dagligen, vi testar, vi ritar om, vi printar och ser hur materialen levererar. Vi vet vad som finns på marknaden och vad som är på gång, oavsett vilka egenskaper ni söker i en del. Genom långvariga relationer med våra  kunder ser vi hur kostnader reduceras kraftigt, hur arbetsflöden effektiviseras och hur ideér blir till verklighet.

Vi har skrivit en kort guide om de olika teknikerna och listat de varumärken vi säljer nedan. Hittar ni inte det ni söker, eller vill komma på en demo i vårt showroom / printstudio / kontor i Stockholm, är ni varmt välkomna att kontakta oss via formuläret längst ner eller ringa oss på 08-55 11 57 50.


VÅRA VARUMÄRKEN 3D-SKRIVARE: FORMLABS | ULTIMAKER | MELTIO | BAMBU LAB | MINIFACTORY | BIGREP | CARACOL 

BESTÄLL EN SAMPLE PART FRÅN OSS

NYHET: FORMLABS FORM 4 och Form 4B
Optimized For Web PNG 20240220 Formlabs 0917 RTF

Optimized For Web PNG 20240220 Formlabs 1437 RTF V2

Optimized For Web PNG 20240220 Formlabs 0657 RTF

  • Blixtrande utskriftshastighet: Inga långa väntetider. Med Form 4 kan de flesta modeller vara färdiga på under två timmar.
  • Fjärrutskrift med övervakning: Med en inbyggd kamera och diagnostik via mjukvaran, håller du alltid ett öga på din produktion.
  • Precision & Kvalitet: Uppnå detaljer ner till 50 µm och säkerställ perfekt passform och finish för dina komponenter, rivaliserande formsprutning.
  • Pålitliga Resultat: Förvänta dig exceptionella resultat med varje utskrift med konsekvent hög kvalitet.
  • Med Form 4 får du också tillgång till ett brett utbud av material, så du kan välja det bästa för ditt projekt. Samtliga material som finns för Form 3/3B kommer vara tillgängliga, samt 6 helt nya material. Med Form 4 har resinkasetterna fått en ny optimerade design för bättre handhavande. 

Läs mer

FORMLABS

3D-SKRIVARE MED PULVER (SLS) OCH RESIN (SLA)


fuse prints resize

optimized for web png 10232019 medical 017

edit A0DCD8F8 72CA 42FC 8880289C12D48EDE

Få tillgång till högkvalitativ och effektiv tillverkning direkt på arbetsbänken, till en bråkdel av kostnaden för industriella system. med 3d-skrivare från Formlabs får ni snabbheten och detaljerna och med material som klarar av höga krav både inom biomedicin och flygindustri.

3D-skrivarmodeller: Form 4/4B,   Form 3+ Form 3L, Form3B/3BL, Fuse1+, Tillbehör Form 3 FormAuto


Läs mer

NYHET: Ultimaker factor 4


1

3

Factor 4 web

  • Factor 4 är tillverkad i en robust gantry-konstruktion bestående av stål, aluminium och glas. Den har en modulär design som ska förenkla reparationer, minska driftstopp och maximera produktiviteten.

  • Byggvolymen är på 330 x 240 x 300 millimeter och temperaturen i kammaren kan kontrolleras för konsekventa printresultat över hela den uppvärmda byggplattan. Med en ny printcore (HT) som tål temperaturer upp emot 340 grader Celsius är det möjligt att printa med en rad olika högtemperaturmaterial.

  • Med direktdrivna extruderingshuvud och dubbel extrudering kan användaren tillverka såväl stora detaljer som delar i olika material. En flexibel PEI-belagd byggplatta ska göra det enkelt att lossa de färdigprintade delarna.

  • Materialstationen har plats för sex stycken filamentspolar och de förvaras i en klimatskontrollerad miljö med en luftfuktighet under 15 procent. Maskinen kan automatiskt skifta mellan spolarna för att undvika stopp och avbrutna utskrifter.

Läs mer

ultimaker

OAVBRUTNA & SÄKRA UTSKRIFTER (FFF)


ultimaker 2 0 78 scaled

ultimaker s3 s5 pro bundle air manager material station photography 156

ultimaker s5 pro bundle

Få noggrant och tillförlitligt resultat med lättillgängliga 3D-skrivare från Ultimaker. Funktioner såsom dubbla munstycken för att kunna skriva ut med stödmaterial eller med fler material i samma modell, automatiskt materialidentifiering via NFC vilket gör att skrivaren känner av vilket material som sitter i och kan anpassa utskriften. För plast och metall-utskrifter. 

3D-skrivarmodeller: Factor 4,  Ultimaker S7,  Ultimaker S5,  Ultimaker S3,  Ultimaker 2+ Connect samt MakerBot Method XL


BAMBU LAB

innovativa, användarvänliga och prisvärda lösningar


Bambu Lab P1S 3D Printer 3
Bambu Lab P1S 3D Printer 6
Bambu Lab P1S Combo 3D Printerwith AMS 1

Bambu Lab är en ledande 3D-printertillverkare som erbjuder innovativa, användarvänliga och prisvärda lösningar för både nybörjare och proffs till rätt pris. Produkterna har utformats med fokus på kvalitet, prestanda och mångsidighet för att möta behoven hos en rad olika branscher, från produktutveckling till utbildning och sjukvård.

3D-skrivarmodeller: P1S / P1S ComboX1 / X1 ComboX1E Combo  


Läs mer

BIGREP

STORSKALIGA INDUSTRIELLA SKRIVARE


Image BigRep STUDIO side
Image BigRep STUDIO with print
Airflight Aerospace 3D PRINTED CARBON FIBER MOLDS1

BigReps stora 3D-skrivare är det självklara valet för industriell additiv tillverkning, oavsett om det gäller funktionella snabba prototyper, verktyg eller slutprodukter.
De industriella 3D-skrivarna erbjuder ett antal toppmoderna funktioner som möjliggör ett brett spektrum av professionella tillämpningar. Prisbelönta och ett brett urval av material är bara några av anledningarna till BigReps goda rykte.

3D-skrivarmodeller: BigRep studio, BigRep Pro, BigRep One, BigRep ALTRO 280 samt IPSO 105


Läs mer

MINIFACTORY

INDUSTRIELL KAPACITET FÖR EXTREMA APPLIKATIONER


Ignite 2 2023
Ignite 4 2023 1 scaled
Ignite 3 2023

Kostnadseffektiv och mångsidig industriell 3D-skrivare för högtemperaturplaster såsom ULTEM®, PEKK, PEEK, PPSU och andra avancerade polymerer. Skrivaren miniFactory Ultra erbjuder pålitliga utskrifter av specialanpassade komponenter med högkvalitativt och repeterbart resultat. Utmärkande materialegenskaper såsom hög mekanisk styrka samt kemisk- och termisk resistans gör skrivaren optimal för även de mest krävande applikationerna.

3D-skrivaremodeller: miniFactory Ultra 2 samt miniFactory Ignite


Läs mer

Meltio

banbrytande 3D-utskriftslösning byggd runt svetstråd


20220214 153733 scaled e1692184021919
IMG 0077 scaled
m600 workspace scaled

Meltio erbjuder en banbrytande 3D-utskriftslösning byggd runt svetstråd – den säkraste, smidigaste och mest kostnadseffektiva råvaran inom additiv metalltillverkning på marknaden. Meltios unika teknik kommer förpackad i ett kraftfullt skrivarhuvud som möjliggör simultan utskrift av två material, eller för utskrift med både tråd och pulver för att dynamiskt producera nya legeringar. Skrivarhuvudet är anpassat för att kunna integreras i andra processer.

3D-skrivarmodeller: Meltio M450  samt Meltio M600

Läs mer

caracol

tillverkning utan begränsningar i skala, form eller material


Caracol Large Format 3D Printer SolidPrint3D
Caracol Herom AM 3D Printer SolidPrint3D
Caracol Materials SolidPrint3D

Caracol är en ledande tillverkare av industriella 3D-skrivare och leverantörer av teknik för additiv tillverkning i storformat.

Den omfattande LFAM-plattformen (Large Format Additive Manufacturing) gör det möjligt att skriva ut kompositdelar utan några begränsningar vad gäller skala eller form. Detta robotsystem med hårdvara och mjukvara arbetar på 6 eller fler axlar, vilket möjliggör modulär konfiguration för att uppfylla exakta produktionskrav.

Läs mer

NEXA3D

nxe400 closeup
nxd200 closeup

VI SÄLJER VÅRT NEXA NXE400 SYSTEM TILL ETT KRAFTIGT RABATTERAT PRIS. MASKINEN HAR VI HAFT I VÅRT SHOWROOM I SOLNA OCH HAR ANVÄNDS AV OSS FÖR KUNDPROJEKT OCH DEMOS. OM NI VILL HÖRA MER OM DETTA SYSTEM OCH FÅ ETT PRISFÖRLAG KONTAKTA OSS PÅ INFO@3DVERKSTAN.SE

Läs mer om nxe400

önskar ni offert, demo eller mer information, vi finns här

Fyll i dina uppgifter nedan, så återkommer vi så snart vi kan.

Villl ni hellre ringa finns vi på plats helgfria vardagar på telefon 08-55 11 57 50