Form auto

Automatiserat Ecosystem för form 3 / 3+, Form 3b / 3b+

Skala upp er kapacitet utefter behov och producera delar snabbare och billigare än någonsin med Form Auto från Formlabs


Formlabs Form Auto är ett tillbehör till Formlabs 3D-skrivare Form3/3+ och Form 3B / 3B+, som låser upp möjligheten att producera delar 24/7 i ett helt automatiserat arbetsflöde.

Form Auto ger möjligheten att öka produktionen kraftigt utan att öka den manuella hanteringen eller komplexiteten i arbetsflödet.

Skrivaren placeras på Form Auton, och ger möjligheten att öka produktionen utan att dedikera mer yta eller personal. 

Form Auto är enkel att installera på existerande skrivare med endast ett fåtal skruvar och är snabbt igång för oavbruten produktion.


Image
Image
Image

MINSKA KOSTNADEN FÖR MANUELLT ARBETE MED UPP TIIL 80% 

Utan Form Auto behöver alla printade delar manuellt avlägsnas från byggplattan innan de ska efterbehandlas. Med Form Auto blir arbetsflödet helt automatiserat . Form Auto jobbar övertid så att du slipper. 

Det går utmärkt att använda skrivaren som är kopplad till Form Auto utan automatiseringen om man vill eller ska använda de resin som ej är kompatibla. Genom att rotera skrivaren ett kvarts varv med det roterande bord som skrivaren står monterad på, möjliggörs användning av skrivaren precis som vanligt utan Form Auto. 

Form Auto är kompatibel med följande skrivare: Form 3, Form 3+, Form 3B, Form 3B+

Form Auto kräver Formlabs Build Platform 2 Quick Release för att fungera. 

Formlabs mer flexibla resin kommer inte att släppa från Quick Release plattformen när jobbet är klart och är därför inte kompatibla med Form Auto. Dessa är; Elastic, Flexible, Polyurethane, IBT, eller Castable Wax 40.

SÅ HÄR FUNGERAR FORM AUTO


Form Auto kör back-to-back printjobb genom att printa jobben i den turordning ni väljer och tar sedan hand om de klara delarna och startar nästa jobb.

  1. Starta utskriften.
  2. När jobbet är klart öppnas locket och en korg åker fram.
  3. Genom Quick Release byggplattan, trycks sidorna på byggplattan ihop och delarna faller ner i korgen.
  4. Korgen åker tillbaka ut och locket på skrivaren stängs.
  5. Korgen öppnas i botten och tömmer delarna i en UV skyddad bytta som placeras under.
  6. Efter att processen är klar, startar skrivaren nästa jobb i listan och fortsätter så tills printkön är tom.

Form Auto ställer sig själv i ett förberett läge där den alltid är redo att printa. Ni skickar de printjobb som ska printas till er Form Auto och systemet kommer automatiskt att sätta igång med det första jobbet. Det enda ni behöver göra är att tömma den större UV-skyddande byttan på delar som ska tvättas och härdas.

Byttan har även en inbyggd korg som går att lyfta ut för att enkelt få med sig alla delar på en gång. Korgen passar i Formlabs Form Wash Large vilket gör det enkelt att tvätta alla delar på en gång. form wash l open 1000x1000 1

PASSAR IHOP MED: FORM WASH L

Alla SLA-utskrivna delar måste tvättas efter utskrift för att avlägsna alla rester av ohärdat resin. Form Wash L automatiserar denna process och ger dig släta, rena delar av hög kvalitet varje gång. När tvätten är klar lyfts delarna ur tanken för att lufttorka, vilket undviker overdriven exponering till det rengörande lösningsmedlet och på så sätt minimerar risken att de utskrivna delarna blir skeva eller får försämrad ytfinish.

Form Wash L är en helautomatisk tvättenhet för tvättning av stora delar eller många små. Anpassad för att kunna tvätta en hel byggvolym från Form 3L, eller två stycken byggvolymer från Form 3 med hjälp av den inkluderade adaptern. Den integrerade lösningsmedelsmonitorn hjälper dig upprätthålla maximal rengöringsprestanda genom att meddela när det är dags att byta ut lösningsmedlet i tanken.


till webshop

önskar ni offert, demo eller mer information, vi finns här

Fyll i dina uppgifter nedan, så återkommer vi så snart vi kan.

Villl ni hellre ringa finns vi på plats helgfria vardagar på telefon 08-55 11 57 50