ANVÄNDNINGSOMRÅDEN och applikationer

Framgångar MED 3D-lösningar INOM olika branscher

Vi på 3Dverkstan har många års erfarenhet av att framgångsrikt tillämpa 3D-teknik inom de flesta branscher. Tillsammans med våra kunder och samarbetspartners, utmanar och utvecklar vi dagens 3D-printtekniker och öppnar upp möjligheter i er arbetsprocess. Fler och fler inser fördelarna med att använda sig av denna teknik som ständigt utvecklas och att material och möjligheter finns redan finns. Här har vi samlat några artiklar om just hur man applicerat 3D-scanning, 3D-lösningar och satsat på tekniken inom en rad användningsområden.

Vill ni veta mer eller har frågor finns vi på plats helgfria vardagar 9-17. Fyll i kontaktformuläret nedan eller ring oss på 08-55 11 57 50


SJUKVÅRD OCH MEDICINTEKNIK
MINIMERA RISKER OCH EFFEKTIVISERA PROCESSER


3D-tekniken används aktivt inom sjukvården för ett brett spektrum av applikationer, såsom att stötta det dagliga arbetet med hjälpmedel eller som stöd i utbildningen av vårdpersonal. Till följd av detta kan många vårdinrättningar och forskningsinstanser uppnå bättre effektivitet, lägre kostnader och högre innovationsgrad än tidigare.

LÄS MER

Industri och tillverkning
öka effektivitet och minska kostnader


Idag använder så gott som alla stora tillverkningsföretag en eller flera 3D-skrivare för att produktutveckla, ta fram produktionsverktyg eller tillverka slutprodukter. Genom att 3D-printa produktionshjälpmedel går det att få ner produktionstid och kostnader avsevärt.


LÄS MER

Arkitektur
underlätta DESIGN OCH modelltillverkning


3D-skrivartekniken underlättar numera design- och modellprocessen för arkitekter på många byråer runtom i världen. Detta har öppnat upp för ett helt nytt arbetssätt då arkitekter nu kan se över designgeometrin och analysera, testa och modifiera sin design på ingen tid alls.


LÄS MER

Skola och utbildning
Öka elevernas it-kompetens med 3d-teknik.


Tusentals svenska elever i grund- och gymnasieskola använder dagligen 3D-skrivarteknik. Det ger ovärderliga fördelar när kurs- och läroplaner får mer fokus på IT-kunskap. vi hjälper er hela vägen från nybörjare till avancerad användare och här har vi samlat våra några tips och råd för dig som vill veta mer.


LÄS MER

KONTAKTA OSS