Ultimaker S7

optimerad för enkelhet och precision

Dubbla printhuvuden, förbättrad kalibrering, integrerad luftrenare och flexibel byggplatta


 Uppgradera Ultimaker S7 till en Pro Bundle med Material Station.
Få en helhetslösning för att skriva ut med upp till sex filamentspolar med automatisk materialväxling och fuktighetskontroll.

BEGÄR OFFERT ELLER KÖP HÄR

det här är ultimaker s7


VIDAREUTVECKLING AV S5
UltiMaker S7 bygger vidare på den prisbelönta arbetshästen S5 och har därmed som föregångaren dubbla printhuvuden, den stora byggvolymen 330 x 240 x 300 mm, samt enkla byten av printhuvuden. 

Dessa egenskaper gör det möjligt att skriva ut i två material eller två färger. Skriv ut i byggmaterial såsom Nylon, CPE eller PLA, kombinerat med vattenlösligt stödmaterial i PVA för att ta fram komplexa modeller med superb ytfinish. Skrivaren har även en materialsensor som känner av om materialet tar slut under utskrift,  skrivaren pausar då utskriften tills nytt material är på plats. 

INTEGRERAD LUFTRENARE OCH DÖRR 
Temperaturen i byggkammaren säkerställs genom en glasdörr istället för två, samt en integrerad Air Manager, som fångar upp 95% av ultrafina partiklar. Detta ger optimala förutsättningar för utskrifter av hög kvalitet och detaljnoggrannhet gång på gång, oavsett material.

ultimaker s7 product hero image

FÖRBÄTTRADE PRINT CORES
Att byta skrivhuvud, print core, tar ett par sekunder. Standardstorlek som medföljer S7 är 0,4 mm, men du kan välja mellan 0,8 mm för snabba utskrifter, ned till 0,25 mm för superfina detaljer. Ett inbyggt chip känner automatiskt av vilket material du vill köra, vilket minimerar nedtid. UltiMaker S7 har med sina förbättrade skrivhuvuden, numera sensorer för att upptäcka eventuella störningar, samt nya starkare magneter för att säkerställa att luckan hålls på plats.

UTVECKLAD KALIBRERING FÖR BÄTTRE VIDHÄFTNING
Ett bra första lager är grunden för varje framgångsrik utskrift. Det kräver en kalibrerad byggplatta. S7 har en uppgraderad induktiv kalibrering och en avläsningssensor i skrivhuvudet som nivåkompenserar och känner av att det finns en byggplatta på plats. 

Byggplattan till S7 är tillverkad av flexibelt stål, vilket innebär en väldigt enkel hantering och borttagning utan verktyg av de färdiga utskrifterna. Dessutom är plattan PEI-belagd vilket ger vidhäftning för första lagret utan lim. Plattan placeras och hålls ordentligt på rätt plats men lyfts enkelt av med hjälp av 25 magneter.

KOMPLETT MATERIALUTBUD
Oavsett om du behöver ta fram enkla konceptmodeller, eller produktionsverktyg så finns det lämpliga material. Välj materialegenskaper som passar din applikation såsom mekanisk styrka, värmebeständighet, flexibelitet, visuell ytfinish med flera. Samtliga 3D-skrivare från Ultimaker har ett öppet filamentsystem och optimerade utskriftsprofiler i Cura som tillåter enkel utskrift med över 280 olika material från en rad leverantörer.

Köp filament i vår webshop

key features ultimaker s7


s7 flexible buildplate

FLEXIBEL BYGGPLATTA

Med den nya flexibla byggplattan gjord av PEI-belagt stål ökar S7 din produktivitet genom att du nu med en enkel böjning lossar din utskrift. Byggplattan hålls på plats med magneter och är precis som tidigare uppvärmd för att kunna printa material ur ett stort materialbibliotek via mjukvaran Cura.

s7 print head

UPPGRADERAT PRINTHUVUD

De förbättrade dubbla printhuvudena har numera sensorer för att upptäcka eventuella störningar och därmed maximera upptid. Magneterna i locket är starkare för att förhindra att den öppnas och den förbättrade fläkten reducerar underhåll och rengöring.

s7 air filter

INBYGGD AIR MANAGER 

Med inbyggd luftrenare, Air Manager, skapas en bättre arbetsmiljö med en fysisk barriär över byggkammaren, samt med en tyst fläkt och ett luftfilter som renar luften från 95% av alla ultrafina partiklar som frigörs när material upphettas. Optimerade mjukvaruinställningar detaljstyr filtreringen och luftflödet.

teknisk specifikation


LAGERUPPLÖSNING
0,25 mm nozzle:
150-60 mikron
0,4 mm nozzle:
200-20 mikron
0,6 mm nozzle:
300-20 mikron
0,8 mm nozzle:
600-20 mikron

BYGGHASTIGHET
<24 mm3/s

BYGGVOLYM
XYZ: 330 x 240 x 300 mm


BYGGPLATTA
PEI belagd aluminium flexibel byggplatta
(20 – 140 °C)

UTSKRIFT
Utskriftstemperatur
Upp till 280°C

Uppvärmningstid
<2 min

ANSLUTNINGAR
Anslutning
WiFi, Ethernet, USB

Övervakning
Inbyggd nätverkskamera 1080p

MATERIAL

Öppet filamentsystem med materialidentifiering via NFC

Filamentdiameter: 2,85 mm

Optimerad för:
PLA, Tough PLA, Nylon, ABS, CPE, CPE+, PC, TPU 95A, PP, PVA och Breakaway. Även stöd för tredjepartsmaterial


kompatibla produkter
som öppnar upp nya möjligheter


ultimaker s5 material station left

Material station

OAVBRUTNA UTSKRIFTER OCH EFFEKTIV MATERIALFÖRVARING

UltiMaker Material Station laddas snabbt och enkelt med 6 st filamentrullar och tack vare filamentsensorer och separata matare kan skrivaren sköta filamentbyten före, under och efter utskrift. Genom noggrann kontroll av förvaringskammaren kan den relativa luftfuktigheten bevaras vilket resulterar i bättre utskrifter med ökad framgång.

Köp Material station i vår webshop


ultimaker pva removal station 06 landscape

PVA REMOVAL STATION

FÖR ENKEL OCH SNABB EFTERBEHANDLING

Ultimaker PVA Removal Station har en snabbare upplösningsprocess driven av en magnetrotor och tar bort PVA upp till 4 gånger snabbare än stillastående vatten. Tack vare cirkulationen kan vattnet angripa stödmaterialet från så många vinklar som möjligt och kommer även åt i svåråtkomliga hålrum i komplexa konstruktioner. Optimerad för att du ska få din färdiga del så snart som möjligt.

Köp PVA Removal station i vår webshop


ultimaker printcore cc 04 boxed wide

print core CC

FÖR INDUSTRIELLA 3D-UTSKRIFTER

Avancerade industriella kompositmaterial såsom kolfiber, glasfiber och andra fiberbaserade material sliter snabbt ner vanliga munstycken i mässing. CC Core är framtagen med ett nötningsbeständigt, härdat stålmunstycke och heat break i titan. Pålitlig, robust och kompatibel med ett brett utbud av filament.

Köp printcore CC i vår webshop


ultimaker s5 cabinet outside 2

Praktisk förvaringsmöbel


Skåpet är perfekt anpassat enligt måtten på Ultimaker S5, med fästen som håller skrivaren säkert på plats. Förvara och organisera filament, verktyg och tillbehör i närhet till skrivaren. I lådan finns det en utdragbar arbetsyta där lättare arbeten kan utföras såsom rensning av glasplattor. Skåpet står på låsbara hjul som underlättar förflyttningar och underhållsarbete.

Köp skåpet i vår webshop

sömlöst arbetsflöde
åtkomst när du behöver det.

um connect

KRAFTFULL PROGRAMVARA
Ultimaker Cura är en programvara som förbereder dina filer för utskrift. Förinställda S5-profiler gör att du kommer igång blixtsnabbt.
• Importera designfiler och börja skriv ut på några sekunder
• Över 200 inställningar för finjusteringar
Kostnadsfri nedladdning, inga licenser eller utbildningar behövs

ANSLUT TILL DET DU BEHÖVER
De inbyggda anslutningsmöjligheterna ger en sömlös 3d-skrivarlösning.
• Skicka jobb över wifi, Ethernet eller USB
• NFC-teknik känner automatiskt av vilket material du vill använda
• Firmware-uppdateringar skickas över nätverket till skrivaren


FÅ MER GJORT MED CURA CONNECT
Anslut en eller flera Ultimaker-skrivare i ett nätverk och skapa din egen automatiserade produktionslina – perfekt för kontorsproduktionen.
• Skicka utskriftsjobb till en central utskriftskö, övervaka utskrifter och underhåll
• När ett jobb är klart, påbörjas nästa
• Kostnadsfri nedladdning på dator som en del av Ultimaker Cura, eller i Ultimakers app

STYR SKRIVAREN MED APPEN
Med Ultimakers uppdaterade app kan du styra och övervaka din skrivare direkt från telefonen eller läsplattan när du använder samma nätverk som skrivaren är ansluten till. Och är du på språng kan du få notiser i appen.

Ultimakers app är kostnadsfri och finns för Android och iOS. Den fungerar med Ultimaker S7, S5, och Ultimaker 3-serien.


um app

Essentials screenshot

SÄKER LÖSNING FÖR FÖRETAG MED ESSENTIALS
Ultimaker erbjuder Essentials: ett kvalificerat mjukvarusystem för företag, anpassat för att användas i reglerade IT-miljöer. Maximera fördelarna med 3D-printing i hela företaget med ett system som gynnar designers och ingenjörer. Samtidigt professionaliserar Essentials infrastrukturen och möter företagets krav på stabilitet och kontroll. 


INNOVATIVT OCH TILLFÖRLITLIGT
Essentials finns i tre olika nivåer, och i alla prenumerationer ingår Cura Enterprise, Digital Factory och Marketplace.
Skala upp produktiviteten genom att kontrollera flera skrivare
Tillgång till verifierade plugins och materialprofiler
Kontinuerligt granskat för att garantera säkerhet

kontakta oss för mer info & offert

Fyll i dina uppgifter nedan för att begära offert, boka en demo eller önskar mer information om UltiMaker S7.