Ultimaker S5

enkelt och flexibelt

maximera produktiviteten

Dubbel byggvolym, smidig användning och smarta funktioner.

Ultimaker S5 är arbetshästen för användare som ställer höga krav på kvalitet, repeterbarhet och handhavande.


pris Från 66 800 SEK

BEGÄR OFFERT / KONTAKTA OSS

det här är ultimaker s5


STÖRRE UTSKRIFTER MED DUBBEL BYGGVOLYM
Den stora byggvolymen på 330 x 240 x 300 millimeter är mer än en fördubbling jämfört med Ultimaker 3. Det gör att du kan skriva ut ännu större komponenter eller fler komponenter på en byggplatta. Utförliga tester av utskriftsprofiler i Ultimaker Cura garanterar resultat i toppklass.

DÖRRAR OCH BYGGPLATTOR
Frontdörrarna i glas bidrar till att kontrollera luftflödet i skrivaren, vilket förbättrar utskriftskvalitet och tillförlitlighet, samtidigt som de ökar säkerheten. Två stycken byggplattor i glas ingår också.

TRYGGA MATERIALBYTEN MED FILAMENTSENSOR
Ultimaker S5 känner av om materialet tar slut och behöver fyllas på under utskrift. Skrivaren pausar ett jobb och meddelar dig så att du kan fylla på. Därefter fortsätter du utskriftsprocessen. Sömlöst och effektivt.

UTVECKLAD KALIBRERING FÖR BÄTTRE VIDHÄFTNING
Ett bra första lager är grunden för varje framgångsrik utskrift. Det kräver en kalibrerad byggplatta. Avläsningssensorn i skrivhuvudet scannar flera punkter än tidigare på byggplattan och kompenserar för minimala variationer genom att justera Z-axeln vid utskrift av de första lagren. Resultatet är perfekta utskrifter, om och om igen.

KLARAR KOMPLEXA UTSKRIFTER
De dubbla skrivhuvudena i Ultimaker S5 gör det möjligt att skriva ut i två material eller två färger. Skriv ut i nylon, CPE eller PLA, kombinerat med vattenlösligt stödmaterial i PVA för att ta fram komplexa modeller med superb ytfinish.

ENKELT BYTE AV SKRIVHUVUD
Att byta print core tar ett par sekunder. Välj mellan 0,8 mm för snabba utskrifter, ned till 0,25 mm för superfina detaljer. Ett inbyggt chip känner automatiskt av vilket material du vill köra, vilket minimerar nedtid. Ultimaker S5 är kompatibel med Print Core CC Red för utskrifter med slitande material.

LÖSNINGAR SOM UNDERLÄTTAR
Den nya pekskärmen gör handhavandet smidigt. Inställningar visas som bilder och du kan förhandsvisa dina utskrifter. För att förenkla installation i olika miljöer är elaggregatet nu monterat inuti skrivaren

teknisk specifikation


LAGERUPPLÖSNING
0,25 mm nozzle:
150-60 mikron
0,4 mm nozzle:
200-20 mikron
0,6 mm nozzle:
300-20 mikron
0,8 mm nozzle:
600-20 mikron

BYGGHASTIGHET
<24 mm3/s

BYGGVOLYM
XYZ: 330 x 240 x 300 mm


UTSKRIFT
Utskriftstemperatur
Upp till 280°C

Uppvärmningstid
<2 min

ANSLUTNINGAR
Anslutning
WiFi, Ethernet, USB

Övervakning
Inbyggd nätverkskamera

MATERIAL

Öppet filamentsystem med materialidentifiering via NFC

Filamentdiameter: 2,85 mm

Optimerad för:
PLA, Tough PLA, Nylon, ABS, CPE, CPE+, PC, TPU 95A, PP, PVA och Breakaway. Även stöd för tredjepartsmaterial

kundcase: heineken


upptäck: s5 pro bundlekompatibla produkter öppnar upp nya möjligheter


s5 Material station

OAVBRUTNA UTSKRIFTER OCH EFFEKTIV MATERIALFÖRVARING

S5 Material Station laddas snabbt och enkelt med 6 st filamentrullar och tack vare filamentsensorer och separata matare kan skrivaren sköta filamentbyten före, under och efter utskrift. Genom noggrann kontroll av förvaringskammaren kan den relativa luftfuktigheten bevaras vilket resulterar i bättre utskrifter med ökad framgång.

Läs mer här


s5 air manager

TILLFÖRLITLIG OCH SÄKER UTSKRIFT FÖR FLER MATERIAL

S5 Air Manager försäkrar en bättre arbetsmiljö med en fysisk barriär över byggkammaren. Skrivaren loggar filteranvändning och varnar när det måste bytas. Optimerade mjukvaruinställningar detaljstyr filtreringen och luftflödet för alla Ultimaker-material och fler än 40 tredjeparts-filament.

Läs mer här
PVA REMOVAL STATION

FÖR ENKEL OCH SNABB EFTERBEHANDLING

Ultimaker PVA Removal Station har en snabbare upplösningsprocess driven av en magnetrotor och tar bort PVA upp till 4 gånger snabbare än stillastående vatten. Tack vare cirkulationen kan vattnet angripa stödmaterialet från så många vinklar som möjligt och kommer även åt i svåråtkomliga hålrum i komplexa konstruktioner. Optimerad för att du ska få din färdiga del så snart som möjligt.

Köp PVA Removal station i vår webshop


METAL EXpansion KIT