Ultimaker S5

enkelt och flexibelt

maximera produktiviteten


begär offert eller köp här

 Få en helhetslösning med automatiserat materialbyte, partikelfilter och kontrollerad luftfuktighet, genom att  uppgradera S5 till en Pro Bundle med tillbehören Air Manager och Material Station. Ultimaker S5 går även att komplettera med Metal Expansion Kit för att printa delar i 14-7 PH Rostfritt stål.

det här är ultimaker s5

Dubbel byggvolym, smidig användning och möjlighet att printa delar både i plast och metall.

Ultimaker S5 är arbetshästen för användare som ställer höga krav på kvalitet, repeterbarhet och handhavande.


STÖRRE UTSKRIFTER MED DUBBEL BYGGVOLYM
Den stora byggvolymen på 330 x 240 x 300 millimeter är mer än en fördubbling jämfört med Ultimaker 3. Det gör att du kan skriva ut ännu större komponenter eller fler komponenter på en byggplatta. Utförliga tester av utskriftsprofiler i Ultimaker Cura garanterar resultat i toppklass.

DÖRRAR OCH BYGGPLATTOR
Frontdörrarna i glas bidrar till att kontrollera luftflödet i skrivaren, vilket förbättrar utskriftskvalitet och tillförlitlighet, samtidigt som de ökar säkerheten. Två stycken byggplattor i glas ingår också.

um s5 segment2

TRYGGA MATERIALBYTEN MED FILAMENTSENSOR
Ultimaker S5 känner av om materialet tar slut och behöver fyllas på under utskrift. Skrivaren pausar ett jobb och meddelar dig så att du kan fylla på. Därefter fortsätter du utskriftsprocessen. Sömlöst och effektivt.

UTVECKLAD KALIBRERING FÖR BÄTTRE VIDHÄFTNING
Ett bra första lager är grunden för varje framgångsrik utskrift. Det kräver en kalibrerad byggplatta. Avläsningssensorn i skrivhuvudet scannar flera punkter än tidigare på byggplattan och kompenserar för minimala variationer genom att justera Z-axeln vid utskrift av de första lagren. Resultatet är perfekta utskrifter, om och om igen.

um s5 segment3a

KLARAR KOMPLEXA UTSKRIFTER
De dubbla skrivhuvudena i Ultimaker S5 gör det möjligt att skriva ut i två material eller två färger. Skriv ut i nylon, CPE eller PLA, kombinerat med vattenlösligt stödmaterial i PVA för att ta fram komplexa modeller med superb ytfinish.

um s5 segment3b

ENKELT BYTE AV SKRIVHUVUD
Att byta print core tar ett par sekunder. Välj mellan 0,8 mm för snabba utskrifter, ned till 0,25 mm för superfina detaljer. Ett inbyggt chip känner automatiskt av vilket material du vill köra, vilket minimerar nedtid. Ultimaker S5 är kompatibel med Print Core CC Red för utskrifter med slitande material.

um s5 segment3c

LÖSNINGAR SOM UNDERLÄTTAR
Den nya pekskärmen gör handhavandet smidigt. Inställningar visas som bilder och du kan förhandsvisa dina utskrifter. För att förenkla installation i olika miljöer är elaggregatet nu monterat inuti skrivaren

teknisk specifikation


LAGERUPPLÖSNING
0,25 mm nozzle:
150-60 mikron
0,4 mm nozzle:
200-20 mikron
0,6 mm nozzle:
300-20 mikron
0,8 mm nozzle:
600-20 mikron

BYGGHASTIGHET
<24 mm3/s

BYGGVOLYM
XYZ: 330 x 240 x 300 mm


UTSKRIFT
Utskriftstemperatur
Upp till 280°C

Uppvärmningstid
<2 min

ANSLUTNINGAR
Anslutning
WiFi, Ethernet, USB

Övervakning
Inbyggd nätverkskamera

MATERIAL

Öppet filamentsystem med materialidentifiering via NFC

Filamentdiameter: 2,85 mm

Optimerad för:
PLA, Tough PLA, Nylon, ABS, CPE, CPE+, PC, TPU 95A, PP, PVA och Breakaway. Även stöd för tredjepartsmaterial

Komplettera skrivaren med Metal Expansion Kit för att kunna printa med 17-4 PH Rostfritt stål.

kundcase: heineken


upptäck: s5 pro bundlekompatibla produkter som öppnar upp nya möjligheter


ultimaker s5 material station left

s5 Material station

OAVBRUTNA UTSKRIFTER OCH EFFEKTIV MATERIALFÖRVARING

S5 Material Station laddas snabbt och enkelt med 6 st filamentrullar och tack vare filamentsensorer och separata matare kan skrivaren sköta filamentbyten före, under och efter utskrift. Genom noggrann kontroll av förvaringskammaren kan den relativa luftfuktigheten bevaras vilket resulterar i bättre utskrifter med ökad framgång.

Läs mer och köp här


s5 air manager

TILLFÖRLITLIG OCH SÄKER UTSKRIFT FÖR FLER MATERIAL

S5 Air Manager försäkrar en bättre arbetsmiljö med en fysisk barriär över byggkammaren. Skrivaren loggar filteranvändning och varnar när det måste bytas. Optimerade mjukvaruinställningar detaljstyr filtreringen och luftflödet för alla Ultimaker-material och fler än 40 tredjeparts-filament.

Läs mer och köp här


ultimaker s5 air manager front

ultimaker pva removal station 06 landscape

PVA REMOVAL STATION

FÖR ENKEL OCH SNABB EFTERBEHANDLING

Ultimaker PVA Removal Station har en snabbare upplösningsprocess driven av en magnetrotor och tar bort PVA upp till 4 gånger snabbare än stillastående vatten. Tack vare cirkulationen kan vattnet angripa stödmaterialet från så många vinklar som möjligt och kommer även åt i svåråtkomliga hålrum i komplexa konstruktioner. Optimerad för att du ska få din färdiga del så snart som möjligt.

Köp PVA Removal station i vår webshop


METAL EXpansion KIT

Metal Expansion Kit till Ultimaker är en komplett lösning med allt som behövs för att printa komplicerade geometrier med stor designfrihet i metall. S5 tillsammans med Cura 5.0 öppnar upp möjligheten att på ett kostnadseffektivt sätt printa delar i 17-4 PH Rostfritt Stål.

Läs mer om Metal Expansion kit hos Ultimaker 

Köp Metal Expansion kit i vår webshop 


ultimaker 3d printing metal expansion overview tab

ultimaker printcore cc 04 boxed wide

print core CC

FÖR INDUSTRIELLA 3D-UTSKRIFTER

Avancerade industriella kompositmaterial såsom kolfiber, glasfiber och andra fiberbaserade material sliter snabbt ner vanliga munstycken i mässing. CC Core är framtagen med ett nötningsbeständigt, härdat stålmunstycke och heat break i titan. Pålitlig, robust och kompatibel med ett brett utbud av filament.

Köp printcore CC i vår webshop


komplett materialutbud


Oavsett om du behöver ta fram enkla konceptmodeller, eller produktionsverktyg så finns det lämpliga material. Välj materialegenskaper som passar din applikation såsom mekanisk styrka, värmebeständigt, flexibelt, visuell ytfinish med flera. Ultimaker skrivare har ett öppet filamentsystem som tillåter material från en rad leverantörer och med optimerade utskriftsinställningar.

Köp filament i vår webshop


um s5 material main2

ultimaker s5 cabinet outside 2

Praktisk förvaringsmöbel


Skåpet är perfekt anpassat enligt måtten på Ultimaker S5, med fästen som håller skrivaren säkert på plats. Förvara och organisera filament, verktyg och tillbehör i närhet till skrivaren. I lådan finns det en utdragbar arbetsyta där lättare arbeten kan utföras såsom rensning av glasplattor. Skåpet står på låsbara hjul som underlättar förflyttningar och underhållsarbete.

Köp skåpet i vår webshop

sömlöst arbetsflöde åtkomst när du behöver det.

um connect

KRAFTFULL PROGRAMVARA
Ultimaker Cura är en programvara som förbereder dina filer för utskrift. Förinställda S5-profiler gör att du kommer igång blixtsnabbt.
• Importera designfiler och börja skriv ut på några sekunder
• Över 200 inställningar för finjusteringar
Kostnadsfri nedladdning, inga licenser eller utbildningar behövs

ANSLUT TILL DET DU BEHÖVER
De inbyggda anslutningsmöjligheterna ger en sömlös 3d-skrivarlösning.
• Skicka jobb över wifi, Ethernet eller USB
• NFC-teknik känner automatiskt av vilket material du vill använda
• Firmware-uppdateringar skickas över nätverket till skrivaren


FÅ MER GJORT MED CURA CONNECT
Anslut en eller flera Ultimaker-skrivare i ett nätverk och skapa din egen automatiserade produktionslina – perfekt för kontorsproduktionen.
• Skicka utskriftsjobb till en central utskriftskö, övervaka utskrifter och underhåll
• När ett jobb är klart, påbörjas nästa
• Kostnadsfri nedladdning på dator som en del av Ultimaker Cura, eller i Ultimakers app

STYR SKRIVAREN MED APPEN
Med Ultimakers uppdaterade app kan du styra och övervaka din skrivare direkt från telefonen eller läsplattan när du använder samma nätverk som skrivaren är ansluten till. Och är du på språng kan du få notiser i appen. Ultimakers app är kostnadsfri och finns för Android och iOS. Den fungerar med Ultimaker S5 och Ultimaker 3-serien.


um app

Essentials screenshot

SÄKER LÖSNING FÖR FÖRETAG MED ESSENTIALS
Ultimaker erbjuder Essentials: ett kvalificerat mjukvarusystem för företag, anpassat för att användas i reglerade IT-miljöer. Maximera fördelarna med 3D-printing i hela företaget med ett system som gynnar designers och ingenjörer. Samtidigt professionaliserar Essentials infrastrukturen och möter företagets krav på stabilitet och kontroll. 

INNOVATIVT OCH TILLFÖRLITLIGT
Essentials finns i tre olika nivåer, och i alla prenumerationer ingår Cura Enterprise, Digital Factory och Marketplace.
Skala upp produktiviteten genom att kontrollera flera skrivare
Tillgång till verifierade plugins och materialprofiler
Kontinuerligt granskat för att garantera säkerhet

kundfall så används ultimakers lösningar


volkswagen

Volkswagens produktionsflöde för jiggar och fixturer
Genom att använda 3D-skrivare från Ultimaker för att skapa verktyg som jiggar och fixturer, kan Volkswagen Autoeuropa minska både ledtider, arbetskraft och omarbetning. Samtidigt förbättras både verktyg – och arbetsergonomi.

LÄS MER
abb

Skräddarsydda robotfingrar hos ABB
Med hjälp av 3D-skrivare från Ultimaker kan ABB Robotics minimera risker i utvecklingsprocessen genom att testa en design innan de investerar i ett påkostat verktyg. På så sätt förkortas deras utvecklingsprocess från månader till dagar.

LÄS MER

önskar ni offert, demo eller mer information, vi finns här

Fyll i dina uppgifter nedan, så återkommer vi så snart vi kan.

Villl ni hellre ringa finns vi på plats helgfria vardagar på telefon 08-55 11 57 50