Ultimaker S5
kraftfull. tillförlitlig. flexibel.

Dubbel byggvolym, smidig användning och smarta funktioner. Ultimaker S5 är arbetshästen för användare som ställer höga krav på kvalitet, repeterbarhet och handhavande.

NYHET: S5 Pro Bundle – För en helhetslösning med automatiserat materialbyte, partikelfilter och kontrollerad luftfuktighet finns nu tillbehören Air Manager och Material Station


Från 60 445 SEK


Företagsleasing från 1 724 SEK / Mån


BEGÄR OFFERT / KONTAKTA OSStill webshop

tillförlitlighet i stor skala


STÖRRE UTSKRIFTER MED DUBBEL BYGGVOLYM
Den stora byggvolymen på 330 x 240 x 300 millimeter är mer än en fördubbling jämfört med Ultimaker 3. Det gör att du kan skriva ut ännu större komponenter eller fler komponenter på en byggplatta. Utförliga tester av utskriftsprofiler i Ultimaker Cura garanterar resultat i toppklass.

DÖRRAR OCH BYGGPLATTOR
Frontdörrarna i glas bidrar till att kontrollera luftflödet i skrivaren, vilket förbättrar utskriftskvalitet och tillförlitlighet, samtidigt som de ökar säkerheten. Två stycken byggplattor i glas ingår också.

TRYGGA MATERIALBYTEN MED FILAMENTSENSOR
Ultimaker S5 känner av om materialet tar slut och behöver fyllas på under utskrift. Skrivaren pausar ett jobb och meddelar dig så att du kan fylla på. Därefter fortsätter du utskriftsprocessen. Sömlöst och effektivt.

UTVECKLAD KALIBRERING FÖR BÄTTRE VIDHÄFTNING
Ett bra första lager är grunden för varje framgångsrik utskrift. Det kräver en kalibrerad byggplatta. Avläsningssensorn i skrivhuvudet scannar flera punkter än tidigare på byggplattan och kompenserar för minimala variationer genom att justera Z-axeln vid utskrift av de första lagren. Resultatet är perfekta utskrifter, om och om igen.

enkelt och flexibelt
maximera produktiviteten


KLARAR KOMPLEXA UTSKRIFTER
De dubbla skrivhuvudena i Ultimaker S5 gör det möjligt att skriva ut i två material eller två färger. Skriv ut i nylon, CPE eller PLA, kombinerat med vattenlösligt stödmaterial i PVA för att ta fram komplexa modeller med superb ytfinish.

ENKELT BYTE AV SKRIVHUVUD
Att byta print core tar ett par sekunder. Välj mellan 0,8 mm för snabba utskrifter, ned till 0,25 mm för superfina detaljer. Ett inbyggt chip känner automatiskt av vilket material du vill köra, vilket minimerar nedtid. Ultimaker S5 är kompatibel med Print Core CC Red för utskrifter med slitande material.

LÖSNINGAR SOM UNDERLÄTTAR
Den nya pekskärmen gör handhavandet smidigt. Inställningar visas som bilder och du kan förhandsvisa dina utskrifter. För att förenkla installation i olika miljöer är elaggregatet nu monterat inuti skrivaren

teknisk specifikation


LAGERUPPLÖSNING
0,25 mm nozzle:
150-60 mikron
0,4 mm nozzle:
200-20 mikron
0,6 mm nozzle:
300-20 mikron
0,8 mm nozzle:
600-20 mikron

BYGGHASTIGHET
<24 mm3/s

BYGGVOLYM
XYZ: 330 x 240 x 300 mm


UTSKRIFT
Utskriftstemperatur
Upp till 280°C

Uppvärmningstid
<2 min

ANSLUTNINGAR
Anslutning
WiFi, Ethernet, USB

Övervakning
Inbyggd nätverkskamera

MATERIAL

Öppet filamentsystem med materialidentifiering via NFC

Filamentdiameter: 2,85 mm

Optimerad för:
PLA, Tough PLA, Nylon, ABS, CPE, CPE+, PC, TPU 95A, PP, PVA och Breakaway. Även stöd för tredjepartsmaterial

kundfall
så används ultimakers lösningar


Volkswagens produktionsflöde för jiggar och fixturer
Genom att använda 3d-skrivare för att skapa verktyg som jiggar och fixturer, kan Volkswagen Autoeuropa minska ledtider, arbetskraft och omarbetning. Samtidigt förbättras både verktyg – och arbetsergonomi.

LÄS MER

Skräddarsydda robotfingrar hos ABB
Med 3d-print kan ABB Robotics minimera risker i utvecklingsprocessen genom att testa en design innan de investerar i ett påkostat verktyg. På så sätt förkortar de utvecklingsprocessen från månader till dagar.

LÄS MER

Flera material
öppnar upp möjligheter


Oavsett om du behöver ta fram enkla konceptmodeller, eller produktionsverktyg så finns det lämpliga material, som Nylon, PLA, ABS, CPE, CPE+, PC (Polykarbonat), TPU 95A samt stödmaterialen Breakaway och PVA. Ultimaker S5 har ett öppet filamentsystem som tillåter material från en rad leverantörer.

köp filament i vår webshop


print core CC red
för INDUSTRIELLA 3D-UTSKRIFTER

När du skriver ut med avancerade industriella kompositmaterial behöver du ett munstycke som är nötningsbeständigt.
Ultimaker print core CC RED 0,6 är försedd med en rubinspets och är framtagen i samarbete med The Olsson Ruby Team.
Till skillnad från AA och BB cores som ingår som standard med skrivarna Ultimaker 3 och S5, är CC Red framtagen för att möjliggöra utskrifter med kompositmaterial. Material såsom kolfiber, glasfiber och andra fiberbaserade material sliter snabbt ner vanliga munstycken i mässing.

sömlöst arbetsflöde
åtkomst när du behöver det.

KRAFTFULL PROGRAMVARA
Ultimaker Cura är en programvara som förbereder dina filer för utskrift. Förinställda S5-profiler gör att du kommer igång blixtsnabbt.
• Importera designfiler och börja skriv ut på några sekunder
• Över 200 inställningar för finjusteringar
• Kostnadsfri nedladdning, inga licenser eller utbildningar behövs

ANSLUT TILL DET DU BEHÖVER
De inbyggda anslutningsmöjligheterna ger en sömlös 3d-skrivarlösning.
• Skicka jobb över wifi, Ethernet eller USB
• NFC-teknik känner automatiskt av vilket material du vill använda
• Firmware-uppdateringar skickas över nätverket till skrivaren


FÅ MER GJORT MED CURA CONNECT
Anslut en eller flera Ultimaker-skrivare i ett nätverk och skapa din egen automatiserade produktionslina – perfekt för kontorsproduktionen.
• Skicka utskriftsjobb till en central utskriftskö, övervaka utskrifter och underhåll
• När ett jobb är klart, påbörjas nästa
• Kostnadsfri nedladdning på dator som en del av Ultimaker Cura, eller i Ultimakers app

STYR SKRIVAREN MED APPEN
Med Ultimakers uppdaterade app kan du styra och övervaka din skrivare direkt från telefonen eller läsplattan när du använder samma nätverk som skrivaren är ansluten till. Och är du på språng kan du få notiser i appen. Ultimakers app är kostnadsfri och finns för Android och iOS. Den fungerar med Ultimaker S5 och Ultimaker 3-serien.kontakta oss för mer info & offert

Fyll i dina uppgifter nedan för att begära offert eller beställa mer information om Ultimaker S5.