SKOLA OCH UTBILDNING

KOM IGÅNG MED er 3D-satsning i skolan


Tusentals svenska elever i grund- och gymnasieskola använder dagligen 3D-skrivarteknik. Det ger ovärderliga fördelar när kurs- och läroplaner får mer fokus på IT-kunskap. Vi på 3DVerkstan har under årens lopp hjälpt många skolor att komma igång med 3D-teknik och vi hjälper er hela vägen från nybörjare till avancerad användare.

Här har vi samlat våra bästa tips och råd för dig som vill veta mer. För en mer utförlig introduktion av 3D-printing, LÄS VÅR GUIDE HÄR.

Ultimaker har i sin podcast TALKING ADDITIVE ett speciellt avsnitt där de pratar om hur man kan applicera 3D-printing inom utbildningssektorn. Läs mer och ladda ner HÄR.

KURS Introduktion till 3D-print


En inspirerande och kreativ introduktionskurs till 3D-printning. Denna kurs lämpar sig för dig som är nyfiken på 3D-utskrifter och genast vill komma igång. Du behöver inga särskilda förkunskaper förutom vanlig datorvana.

Under en dag går vi igenom  processen från framtagning av 3D-modeller till hur dessa skrivs ut i en 3D-skrivare. Du får även introduktion i enklare service och underhåll samt olika material.

VERKTYG Åtta 3d-ritprogram för alla årskurser


Oavsett om du tänker använda 3D-teknik för att eleverna ska kunna skriva ut föremål i en 3D-skrivare, för virtual reality, eller för spel, så måste eleverna kunna rita i 3D.

Det finns en uppsjö av programvaror för så kallat CAD – Computer Aided Design. Här tipsar vi om de främsta.

Läs Mer

mayku formbox skapa gjutformar direkt i klassrummet


Mayku Formbox ger elever möjlighet att snabbt ta fram kopior av existerande föremål genom att skapa gjutformar och sedan gjuta i olika material. Det är en skapandeprocess från idé till färdig produkt på några minuter. Med Mayku Formbox lär sig eleverna också om geometri och material.

Läs Mer

Skola / Utbildning mer om användning av 3D-teknik i skolmiljö


UTBILDNING
Positiv framtid för 3D-teknik i skolmiljö

NORREVÅNGSKOLAN
De sätter 3D-skrivare på schemat

LÄROPLAN
Så möter du IT-kraven i skolan

begär offert & mer info

Vill du ha offert på våra skolpaket eller veta mer om hur vi kan hjälpa dig med 3D-skrivare i skolan? Fyll i formuläret nedan, så återkommer vi snarast.