Skola/Utbildning
Öka elevernas kompetens med 3d-teknik

Tusentals svenska elever i grund- och gymnasieskola använder dagligen 3d-skrivarteknik. Det ger ovärderliga fördelar när kurs- och läroplaner får mer fokus på IT-kunskap. Vi på 3DVerkstan har under årens lopp hjälpt många skolor att komma igång med 3d-teknik. Här har vi samlat våra bästa tips och råd för dig som vill veta mer.


NORREVÅNGSKOLAN
De sätter 3d-skrivare på schemat


På Norrevångskolan i Mörrum utanför Karlshamn har 3d-design och 3d-skrivarteknik bitit sig fast i stora delar av undervisningen. Här har SO-läraren Mia Lägnert och kollegan Pernilla Håkansson moderniserat skolans teknikämne, och man känner sig rustade inför regeringens nya IT-krav.
Läs Mer

Läroplan
Planera för de nya IT-kraven


I mars förra året antog regeringen en förändring av den nationella läroplanen, med större fokus på förbättrad IT-kompetens. Vad betyder de här kraven för dig och hur kan du gå till väga för att möta dem?
Läs Mer


UTBILDNING
Positiv framtid för 3d-teknik i skolmiljön


– 3d-skrivaren är det mest överskridande utbildningsverktyget som finns där ute idag. Det går att använda lika lätt i matematik som i historia och allt däremellan. Det menar Tino Karazeimbekis, utbildningsansvarig och teknisk konsult på 3DVerkstan.
Läs Mer

TEKNIK
Vad är 3d-skrivarteknik?


3d-utskrifter, eller additiv tillverkning, är en tillverkningsteknik som har enorma möjligheter. Tekniken är i snabb utveckling och ger redan fördelar och nya möjligheter inom mängder av olika branscher. Lär dig mer om vilka tekniker som finns och hur de används.
Läs Mer

VERKTYG
Åtta 3d-ritprogram för alla årskurser


Oavsett om du tänker använda 3d-teknik för att eleverna ska kunna skriva ut föremål i en 3d-skrivare, för virtual reality, eller för spel, så måste eleverna kunna rita i 3d. Det finns en uppsjö av programvaror för så kallad CAD – Computer Aided Design. Här tipsar vi om de främsta.
Läs Mer

INSPIRATION
Välkommen till vårt showroom


I vårt 3D Meetup Center i centrala Stockholm visar vi och våra partners flera exempel på hur 3d-skrivartekniken används idag, inom områden som tandteknik, arkitektur, utbildning, medicin, tillverkning och produktutveckling. Boka ett möte och kom förbi för att få inspiration.
Läs Mer