Ultimaker S3

STOR FRIHET I LITET FORMAT

DET HÄR ÄR ULTIMAKER s3

En okomplicerad och pålitlig 3D-skrivare med ett nästintill obegränsat materialutbud. Ultimaker S3 underlättar utskrifter av mer avancerade applikationer och ger större designfrihet.

Producerad med de bästa funktionerna från den större modellen S5, men nedskalad i både storlek och pris för att även mindre företag med samma krav på tillförlitlighet ska kunna ta del av en sömlös, säker och användarvänlig 3D-skrivare.


BYGGVOLYM OCH RESULTAT
Ultimaker S3 har en byggvolym på 230 x 190 x 200 millimeter.
Hela byggplattans yta används och optimerar utskriften då båda skrivhuvudena når överallt. Utförliga tester av utskriftsprofiler i Ultimaker Cura garanterar resultat i toppklass.

FÖRFINAD KALIBRERING FÖR BÄTTRE VIDHÄFTNING
Ett bra första lager är grunden för varje framgångsrik utskrift. Det kräver en kalibrerad byggplatta. Avläsningssensorn i skrivhuvudet scannar flera punkter än tidigare på byggplattan och kompenserar för minimala variationer genom att justera Z-axeln vid utskrift av de första lagren. Resultatet är perfekta utskrifter, om och om igen.

DÖRR OCH BYGGPLATTA I GLAS
Frontdörren i glas med magnetlås bidrar till att kontrollera luftflödet i skrivaren, vilket förbättrar utskriftskvalitet och tillförlitlighet, samtidigt som den ökar säkerheten.
Byggplatta i glas ingår också

TRYGGA MATERIALBYTEN MED FILAMENTSENSOR
Ultimaker S3 känner av om materialet tar slut och behöver fyllas på under pågående utskrift. Skrivaren pausar då ett jobb och meddelar dig så att du kan fylla på. Därefter fortsätter du utskriftsprocessen. Sömlöst och effektivt.

VIDEO: UPPTÄCK S3


VIDEO: UPPTÄCK S5


enkelt och flexibelt maximera produktiviteten


um s5 segment3a

KLARAR KOMPLEXA UTSKRIFTER
De dubbla skrivhuvudena i Ultimaker S3 gör det möjligt att skriva ut i två material eller två färger. Skriv ut i nylon, CPE eller PLA, kombinerat med vattenlösligt stödmaterial i PVA för att ta fram komplexa modeller med superb ytfinish. Ett inbyggt chip känner automatiskt av vilket material du vill köra, vilket minimerar nedtid.

um s5 segment3b

ENKELT BYTE AV SKRIVHUVUD
Skrivaren levereras med 2 st print core AA (0,4) samt 1 st print core BB (0,4) Att byta Print Core tar ett par sekunder. Du kan välja mellan 0,8 mm för snabba utskrifter, ned till 0,25 mm för superfina detaljer. Ultimaker S3 är också kompatibel med print core CC Red för utskrifter med kompositmaterial såsom glasfiber och kolfiber.

um s5 segment3c

LÖSNINGAR SOM UNDERLÄTTAR
Den nya pekskärmen gör handhavandet smidigt. Inställningar visas som bilder och du kan förhandsvisa dina utskrifter.
För att förenkla installation i olika miljöer och för att slippa ha det synligt är elaggregatet monterat inuti skrivaren.

teknisk specifikation


LAGERUPPLÖSNING
0,25 mm nozzle:
150-60 mikron
0,4 mm nozzle:
200-20 mikron
0,6 mm nozzle:
300-20 mikron
0,8 mm nozzle:
600-20 mikron

BYGGHASTIGHET
<24 mm3/s

BYGGVOLYM
XYZ: 230 x 190 x 200 mm


MATERIAL

Öppet filamentsystem med materialidentifiering via NFC

Optimerad för:
PLA, Tough PLA, Nylon, ABS, CPE, CPE+, PC, TPU 95A, PP, PVA och Breakaway.

Filamentdiameter: 2,85 mm

köp filament i vår webshop

För samtliga material i Ultimakers Marketplace, där du hittar det största utbudet av 3D-skrivarmaterial, väljer Cura automatiskt bland skräddarsydda materialprofiler för att uppnå bästa resultat.

UTSKRIFT
Utskriftstemperatur
Upp till 280°C

Uppvärmningstid
<2 min

ANSLUTNINGAR
Anslutning
WiFi, Ethernet, USB

Övervakning
Inbyggd nätverkskamera

Flera material öppnar upp möjligheter


Ultimaker S3 har ett öppet filamentsystem som tillåter material från en rad leverantörer, och med förstärkta matarhjul och kompositanpassad print core är materialvalen nästan obegränsade.
Så oavsett om du behöver ta fram enkla konceptmodeller eller produktionsverktyg så finns det lämpliga material. Använder du material från Ultimakers stora utbud från samarbetsåpartners finns noga testade utskriftsprofiler förprogrammerade i Cura för att underlätta för användaren och spara tid.

Till Materialsida

closeupmaterials2


ultimaker printcore cc 04

print core CC

för INDUSTRIELLA 3D-UTSKRIFTER

Avancerade industriella kompositmaterial såsom kolfiber, glasfiber och andra fiberbaserade material sliter snabbt ner vanliga munstycken i mässing. CC Core är framtagen med ett nötningsbeständigt, härdat stålmunstycke och heat break i titan. Pålitlig, robust och kompatibel med ett brett utbud av filament.

Köp printcore CC i vår webshopsömlöst arbetsflöde åtkomst när du behöver det.

ultimaker cura 17.10.17
cura ultimaker software.web
ultimaker cura industrial materials

KRAFTFULL PROGRAMVARA
Ultimaker Cura är en programvara som förbereder dina filer för utskrift. Förinställda S3-profiler gör att du kommer igång blixtsnabbt.
• Importera designfiler och börja skriv ut på några sekunder
• Över 200 inställningar för finjusteringar
Kostnadsfri nedladdning, inga licenser eller utbildningar behövs

FÅ MER GJORT MED CURA CONNECT
Anslut en eller flera Ultimaker-skrivare i ett nätverk och skapa din egen automatiserade produktionslina – perfekt för kontorsproduktionen.
• Skicka utskriftsjobb till en central utskriftskö, övervaka utskrifter och underhåll
• När ett jobb är klart, påbörjas nästa
• Kostnadsfri nedladdning på dator som en del av Ultimaker Cura, eller i Ultimakers app

ANSLUT TILL DET DU BEHÖVER
De inbyggda anslutningsmöjligheterna ger en sömlös 3d-skrivarlösning.
• Skicka jobb över wifi, Ethernet eller USB
• NFC-teknik känner automatiskt av vilket material du vill använda
• Firmware-uppdateringar skickas över nätverket till skrivarenSTYR SKRIVAREN MED APPEN
Med Ultimakers uppdaterade app kan du styra och övervaka din skrivare direkt från telefonen eller läsplattan när du använder samma nätverk som skrivaren är ansluten till. Och är du på språng kan du få notiser i appen. Ultimakers app är kostnadsfri och finns för Android och iOS. Den fungerar med Ultimaker S3 / S5 och Ultimaker 3.
ULTIMAKER ESSENTIALS - EN SÄKER LÖSNING FÖR FÖRETAG
Ultimaker erbjuder ett kvalificerat mjukvarusystem för företag, anpassat för att användas i reglerade IT-miljöer. Maximera fördelarna med 3D-printing i hela företaget med ett system som gynnar designers och ingenjörer. Samtidigt professionaliserar Essentials infrastrukturen och möter företagets krav på stabilitet och kontroll. Essentials finns i tre olika nivåer, och i alla prenumerationer ingår Cura Enterprise, Digital Factory och Marketplace.

önskar ni offert, demo eller mer information, vi finns här

Fyll i dina uppgifter nedan, så återkommer vi så snart vi kan.

Villl ni hellre ringa finns vi på plats helgfria vardagar på telefon 08-55 11 57 50