Form 3L

SMÅ DETALJER - STORSKALIGT RESULTATForm 3L är tillräckligt kompakt för kontorsmiljö och robust nog för verkstadsgolvet.
Med en byggvolym på 335 × 200 × 320 millimeter, dubbla lasermoduler och flexibel resintank skriver du ut fem gånger så stora modeller som i Form 3+, med samma höga detaljrikedom. Producera stora modeller med hög densitet på kort tid.


Optimized For Web PNG 01162020 Optimus Ride Loc 213
Optimized For Web PNG 01162020 Optimus Ride Loc 150
Optimized For Web JPEG Formlabs Build Platform 2L 009

Större och snabbare

Form 3L har fem gånger så stor byggvolym som Form 3 och är utrustad med dubbla lasermoduler och använder samma resinkassetter som Form 3. Skrivaren har en 30% snabbare utskriftshastighet. Bygg stora modeller med hög densitet på kort tid.


Enastående detaljrikedom

Skrivaren är utrustad med en flexibel resintank som möjliggör en skonsammare utskriftsprocess. Kombinerat med de precisa laserstrålarna som ständigt hålls vinkelrätt mot byggplattformen säkerställs hög kvalitet och repeterbarhet, oavsett geometri.


Konsistent resultat

Tack vare en adaptiv lagertjocklek kan skrivaren uppnå en optimal balans mellan detaljrikedom och utskriftshastighet. Med en minimal laserpunkt minskar supportstrukturens avtryck på modellen. Enklare efterbearbetning och slätare ytfinish.


Maximal driftsäkerhet

De integrerade sensorerna övervakar skrivaren för att upprätthålla optimala förhållanden och förhindra driftstopp.
Det modulära systemet med utbytbara komponenter minskar behovet av service. Laserenheterna är inbyggda i Formlabs LPU-kassetter och byts enkelt ut av användaren.

SPECIFIKATIONER För Form 3L


Dimensioner

775 × 520 × 735 mm

Byggvolym

335 × 200 × 320 mm

Anslutningar

Ethernet 1Gbit
WiFi 2.4 GHz, 5 GHz
USB 2.0

Laser

Utbytbar Light Processing Unit (LPU)

Punktstorlek
85 mikron

Effekt
250mW

Våglängd
405nm

Lagerupplösning

Från:
300 mikron

Till:
25 mikron

Teknik

Low Force Stereolithography (LFS)

Formlabs materialutbud


Formlabs utvecklar noggrant beprövade resin med olika egenskaper.
Form 3L är kompatibel med samtliga av Formlabs resin. Materialbyten är snabba och okomplicerade, byt resintank och kassetter så sköter skrivaren resten.

Form 3L är skrivaren för dig som vill realisera dina idéer i full skala. För industriella komponenter, detaljerade prototyper, detaljer med hög ytfinish och biokompatibla applikationer.

Här hittar du PDF:er för tekniska datablad samt säkerhetsdatablad för alla maskiner och material från Formlabs

Introducing the Form 3 and Form 3L: powered by Low Force Stereolithography

Inside the Form 3 and Form 3L: Deep Dive

TILLBEHÖR: FORM WASH L & FORM CURE L

Alla SLA-utskrivna delar måste tvättas och efter utskrift för att avlägsna alla rester av ohärdat resin. Form Wash L automatiserar denna process och ger dig släta, rena delar av hög kvalitet varje gång. När tvätten är klar lyfts delarna ur tanken för att lufttorka, vilket undviker överdriven exponering till det rengörande lösningsmedlet och på så sätt minimerar risken att de utskrivna delarna blir skeva eller får försämrad ytfinish.

Efterhärdning av SLA-utskrifter är nödvändigt för att materialet ska uppnå sina maximala mekaniska egenskaper samt eliminera den klibbiga ytan som är en effekt av ohärdade rester av resin. Med Form Cure L blir efterhärdningen mycket enkel, delarna placeras i en kammare utrustad med två stycken 500W värmare och kraftfullt UV-ljus. Processen styrs enkelt enligt vilket material som använts då alla material har lite olika härdningstider.

Kontakta oss för offert och mer info

Vill du boka en demo, önskar prata om tekniken eller vill ha besök av oss, kontakta oss via formuläret nedan eller via  telefon 08-55 11 57 50 så hjälper vi dig.