Effektiv formsprutning av låga volymer med 3D-printade formar

Påskynda produktutvecklingen, minska kostnaderna och ledtiderna och få bättre produkter på marknaden genom att använda 3D-utskrifter i er tillverkningsprocess för korta formsprutningsserier.


Ladda ner guiden Low-Volume Rapid Injection Molding With 3D Printed Molds från Formlabs

En snabb och prisvärd metod för verktygsmakande

Använd 3D-printade gjutformar för formsprutning med både desktop- och industrimaskiner för att effektivt producera hundratals till tusentals funktionella prototyper, delar för pilotproduktion eller slutanvändningsdelar.

Att ha Form 3-skrivaren i fabriken har gjort processen för vår formtillverkning mycket smidigare, och resinet Rigid 10 000 är ett av de bästa resin vi har använt för formsprutning hittills. Nu har vi möjligheten att besvara kundförfrågningar mycket snabbare” - Kevin Li, CEO på företaget Multiplus.

Läs hela storyn om hur Multiplus använder sig av 3D-printade formar.


Ett komplett ekosystem i desktop-format

Med en Formlabs 3D-skrivare och en formsprutningsmaskin i desktop-format är det enkelt att komma igång med 3D-utskrivna gjutformar. Testa, validera och iterera snabbt prototyper, producera förproduktionsdelar och till och med tillverka slutanvändningsdelar små kvantiteter med begränsad utrustning och förkunskap.

All produktion under samma tak

Utöka ditt företag och ta dig an fler jobb med små volymer genom att använda 3D-skrivare för att producera gjutformar. Oavsett om du beställer verktyg från en extern aktör, eller tillverkar dem på egen hand, kan 3D-skrivare användas direkt på plats för att producera prisvärda och effektiva gjutformar med kortare ledtider.

Integrera processen i vilket arbetsflöde för formsprutning som helst

Formlabs kompletta och lättanvända ekosystem kan sömlöst integreras i alla arbetsflöden för formsprutning. Spara tid och pengar på formsprutningsprojekt med låg volym genom att utnyttja fördelarna med 3D-utskrivna formar, för att snabbt och överkomligt kunna producera delar i traditionella termoplaster. Gjutformar tillverkade med Formlabs 3D-skrivare har testats med både desktop- och industriella formsprutningsmaskiner med olika tryck, temperaturer och material. Läs mer om vilka processvillkor som Formlabs kunder har förhållit sig till här.


STEG 1

Formdesign

Följ de vanliga principerna vid design för tillverkning när du utformar en gjutform för 3D-utskrift.


STEG 2

3D-utskrivna formar

Form 3-skrivaren använder högpresterande material som Rigid 10K Resin för att producera starka, släta och detaljerade formar.


STEG 3

Montering 

När den 3D-printade formen monteras i en Master Unit Die ökar livslängden.


STEG 4

Fastspänning

Formen kan monteras i verktygshållare på både desktop- och industriella formsprutningsmaskiner.


STEG 5

Formsprutning

Formar tillverkade med Formlabs 3D-skrivare har testats med ett stort antal processparametrar.

STEG 6

Avkylning

Tryckluft påskyndar kyltiden, som vanligtvis är längre med formar gjorda av plast.

STEG 7

Avmontering

Ejektorstift kan användas för att automatisera avmontering.

Vad du behöver för att sätta igång med 3D-utskrivna gjutformar

Formlabs ekosystem med lätthanterliga 3D-skrivare och högpresterande material kan användas för att tillverka starka, smidiga och mycket detaljerade gjutformar.


USER STORY: NOVUS APPLICATIONS

Läs om hur Novus Applications använde 3D-printade gjutformar i deras industriella formsprutningsmaskiner för att på ett snabbt och kostnadseffektivt vis producera detaljerade flaskkorkar.

Ladda ner hela storyn

USER STORY: HOLIMAKER

Holimaker producerar hundratals prototyper och förproduktionsdelar med 3D-utskrivna formar. Få en inblick i varför företaget använder 3D-printing i 80-90 % av deras projekt.

Ladda ner hela storyn

USER STORY: BRASKEM

Läs om hur företaget Braskem utnyttjade 3D-printing för att tillverka injektionsformar, och hur de gick från design till produktion av 8 000 maskremmar under endast en vecka.

Ladda ner hela storyn

KONTAKTA OSS

Vill du veta mer om hur du kan använda 3D-skrivarteknik för att tillverka gjutformar, eller har du andra frågor? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi snarast.