Ultimaker 2+ Connect

Maximal drifttid
minimalt underhåll

Ibland är en okomplicerad 3D-skrivare med ett munstycke allt du behöver. Ultimaker 2+ Connect bygger på det prisbelönta konceptet från sin föregångare men lägger till intuitiv drift och utvecklad programvaruanslutning. 

Med Ultimaker 2+ Connect är det lätt att komma igång. Detta är 3D-skrivaren med hög effektivitet som kräver minimalt underhåll, nätverksuppkopplingen gör det enkelt att hantera skrivaren digitalt vare sig det är från kontoret eller hemifrån.

begär offert eller köp här

DET HÄR ÄR ULTIMAKER 2+ Connect


3D-UTSKRIFTER VIA MOLNET
Vare sig du är hemma eller på kontoret är det enkelt att skicka dina utskriftsjobb till Ultimaker 2+ Connect. Molnbaserad 3D-utskrift med extra säkerhet möjliggör att du på ett tryggt sätt kan skicka dina filer till skrivaren, antingen via Wi-Fi eller Ethernet.

MINIMALT MED UNDERHÅLL
Ultimaker 2+ Connect kräver inte mycket uppmärksamhet. En simpel och uppdaterad design håller underhållet på ett minimum som kan utföras enkelt, utan behov av specialverktyg.

eh3b6991 scaled
eh3b6813 scaled

TOUCHSCREEN SOM UNDERLÄTTAR ANVÄNDNING
Med en 2.4” pekskärm i färg får du intuitiv kontroll och assistans steg-för-steg i bilder, vilket gör att vem som helst kan installera och använda skrivaren. Ultimaker 2+ Connect är utrustad med samma smidiga lösningar som S-familjen: att byta material, justera byggplattan eller kontrollera din utskriftsstatus är bara ett knapptryck bort.

SÄKRA UTSKRIFTER DYGNET RUNT
Det finns inget bättre än felfria utskrifter. Ultimaker 2+ Connect skriver ut pålitligt varje gång tack vare nya generationens komponenter. Stabil byggplattform och noggrant testade materialprofiler gör denna skrivare säker nog att lämnas oövervakad över natten eller helgen.

teknisk specifikation


LAGERUPPLÖSNING
0,25 mm nozzle:
150-60 mikron
0,4 mm nozzle:
200-20 mikron
0,6 mm nozzle:
300-20 mikron0,8 mm nozzle:
600-20 mikron

BYGGHASTIGHET
<24 mm³/s

BYGGVOLYM
XYZ: 223 x 220 x 205 mm


UTSKRIFT
Utskriftstemperatur: Upp till 260°C

Uppvärmningstid: <2 min

MATERIAL
Öppet filamentsystem med materialidentifiering via NFC

Optimerad för: PLA, Tough PLA, Nylon, ABS, CPE, CPE+, PC, TPU 95A, PP

Filamentdiameter: 2,85 mm

Köp filament i vår webshop

ANSLUTNINGAR
Anslutning: WiFi, Ethernet, USB

MJUKVARA
Medföljer:
Ultimaker Cura, programvara för utskriftsberedning
Ultimaker Digital Factory, molnbaserad lösning för skrivarhantering

Säkerhet:
Datakryptering under transfer och i vila. Tvåfaktorsautentisering. 


Ultimaker 2+ Connect Air Manager


TILLFÖRLITLIG OCH SÄKER
Air Manager försäkrar en bättre arbetsmiljö med en fysisk barriär över byggkammaren, samt med hjälp av en tyst fläkt och ett luftfilter som renar luften från 95% av alla ultrafina partiklar som frigörs när material upphettas. Skrivaren loggar filteranvändning och varnar när det måste bytas. Dessutom skyddar Air Manager användarna från varma och rörliga komponenter.

FLER MATERIAL, FÄRRE PROBLEM
Optimerade mjukvaruinställningar detaljstyr filtreringen och luftflödet för alla Ultimaker-material och fler än 40 tredjeparts-filament. Genom kontrollerade temperaturförhållanden i byggkammaren undviks ojämn krympning, vilket förhindrar att utskrifterna släpper från plattformen. Använd fler material utan att behöva lägga tid på att konfigurera skrivaren.

TEKNISK SPECIFIKATION
Filtertyp: EPA-filter (livslängd >1500 utskriftstimmar)
Luftflöde: 15 – 90 m³/h
Ljudnivå: <51 dBAeh3b6848 scaled

Utbytbara munstycken


Uppnå bästa utskriftsresultat med utbytbara munstycken, som du byter på mindre än 5 minuter. Utöver standardmunstycket 0.4 mm kan du välja en Olsson Brass nozzle med 0.25 mm för mer detaljerade utskrifter, eller 0.6 och 0.8 mm för snabba prototyper eller iterationer. 

Behöver man ett munstycke för slitstarka material kan man använda The Olsson Ruby. En spets i rubin säkerställer att även de mest slitstarka materialen går att skriva ut med bra resultat. The Olsson Ruby togs från början fram för att skriva ut en komposit av Borkarbid (B4C), det tredje hårdaste materialet efter diamant.Stort materialutbud


Ultimaker 2+ Connect har ett öppet filamentsystem som tillåter material från en rad leverantörer. Använder du material från Ultimakers stora utbud samarbetspartners finns noga testade utskriftsprofiler i Ultimakers Marketplace. Välj bland skräddarsydda materialprofiler, förprogrammerade i Cura för att underlätta för användaren, spara tid och att uppnå bästa resultat.

Samtliga av Ultimakers egna material är utrustade med NFC-chip som skrivaren kan läsa av och automatiskt välja anpassade inställningar.

Till Materialsida

ultimaker 2plus connect material

Ultimaker cura
För ett sömlöst arbetsflöde

ultimaker 2plus connect cura 01
ultimaker 2plus connect cluster
ultimaker cura industrial materials

KRAFTFULL PROGRAMVARA
Ultimaker Cura är en programvara som förbereder dina filer för utskrift. Förinställda utskriftsprofiler gör att du kommer igång blixtsnabbt.
• Importera designfiler och börja skriv ut på några sekunder
• Över 200 inställningar för finjusteringar
Kostnadsfri nedladdning, inga licenser eller utbildningar behövs

FÅ MER GJORT MED CURA CONNECT
Anslut en eller flera Ultimaker-skrivare i ett nätverk och skapa din egen automatiserade produktionslina – perfekt för kontorsproduktionen.
• Skicka utskriftsjobb till en central utskriftskö, övervaka utskrifter och underhåll
• När ett jobb är klart, påbörjas nästa
• Kostnadsfri nedladdning på dator som en del av Ultimaker Cura, eller i Ultimakers app

ANSLUT TILL DET DU BEHÖVER
De inbyggda anslutningsmöjligheterna ger en sömlös 3D-skrivarlösning, förbered och starta dina utskrifter från distans. 
• Skicka jobb över wifi, Ethernet eller USB
• NFC-teknik känner automatiskt av vilket material du vill använda
• Firmware-uppdateringar skickas över nätverket till skrivaren


essentialsmindre

ULTIMAKER ESSENTIALS – EN SÄKER LÖSNING FÖR FÖRETAG
Ultimaker erbjuder ett kvalificerat mjukvarusystem för företag, anpassat för att användas i reglerade IT-miljöer. Maximera fördelarna med 3D-printing i hela företaget med ett system som gynnar designers och ingenjörer. Samtidigt professionaliserar Essentials infrastrukturen och möter företagets krav på stabilitet och kontroll. Essentials finns i tre olika nivåer, och i alla prenumerationer ingår Cura Enterprise, Digital Factory och Marketplace.Ni som köper 3D-skrivare hos oss erbjuds alltid att köpa en grundutbildning där ni under en heldag får genomgång av maskinens funktioner, underhåll, processen från digital modell till färdig fysisk modell samt genomgång av mjukvaran Cura och hur ni gör egna inställningar.

Önskar ni en kortare produktpresentation kan ni klicka här för att komma åt en inspelad session från Ultimaker (ca 30 minuter) om 2+ Connect.


kontakta oss för mer info & offert

Fyll i dina uppgifter nedan för att begära offert eller för att bli kontaktad av 3DVerkstan