Design och produktutveckling

Snabbare iterationer och lägre risk

3D-teknik kan vara otroligt kraftfulla verktyg vid design, produktutveckling och specialanpassning. Dessa processer kan traditionellt sett vara väldigt långdragna och dyra att genomföra. Genom att använda sig av digitala hjälpmedel kombinerat med digitala produktionsmedel såsom 3D-skrivare minimeras riskerna med att testa nya iterationer under produktutvecklingen samt att ledtiderna kortas ner markant.

Här kan ni läsa om hur några av våra kunder, både mindre företag till globala aktörer, använder 3D-teknik i sina organisationer.

Välkommen att kontakta oss om ni har frågor eller önskar träffa oss för att se över hur ni kan använda er av 3D-teknik för att förverkliga era idéer eller effektivisera er designprocess.


BONDTECH

Additiv tillverkning i hela prototyp-till-produktionsprocessen


Bondtech, ett svenskt företag som specialiserat sig på tillverkning av dual-drive extruders för FDM-skrivare, har integrerat 3D-utskrift i hela sitt prototyp-till-produktion arbetsflöde med hjälp av pulverskrivaren Fuse 1+ från Formlabs.

Läs mer >

Bontech webb
fritidvildmark1

Fritid & Vildmark

Tuffa krav uppnådda med Fuse 1


I Piteå hittar vi utelivs-ambassadörerna Fritid & Vildmark – en verksamhet med gedigen erfarenhet av att ge service för friluftsintresserade människor. Moritz Isaksson kontaktade oss på 3DVerkstan för att få support till utvecklingen av en ny produkt – och tillsammans tog vi fram en ny kolvmodell som endast genom 3D-printing kunde uppnå de krav som önskades.
Läs Mer

LOUISE JANNERING TEAM TANDEM

Skräddarsydd utrustning till paracykellandslaget


Eftersom det finns stora svårigheter med att hitta komponenter för att utrusta tandemcyklar, kontaktade Louise Jannerings team oss på 3DVerkstan – vilket ledde till ett spännande samarbete för att anpassa cykeln för racing på högsta nivån.
Läs mer >

tandemvevarm
huscut

HighPEEK

3D-utskrifter till att ersätta metall i satelliter


I Finland arbetar en forskningsgrupp för att kunna konstruera lättare rymdfarkoster, som också är snabbare att tillverka. Deras forskning fokuserar på utvecklingen av 3D-printade delar av ultrapolymerer som lämpar sig för användning i rymden. Projektet, som lanserades i september 2019, går under namnet HighPEEK och kommer att pågå under två år.
Läs Mer


SIEMENS

3D-SKRIVAREN – INTEGRERAD I ARBETSFLÖDET


Med 3D-skrivare kan Siemens börja med en lättviktig plastkomponent och i slutändan ha en slutprodukt som är gjuten i rostfritt stål. Traditionellt skulle det ta 12-16 veckor att gå från modell till slutprodukt. Men genom att använda 3D-skrivare har den tiden minskat till 1-2 veckor. Utöver tid, så kan man även minska potentiellt jobb för omarbetning. Detta då prototyperna gör det möjligt för Siemens att prova designs och funktioner utan att behöva investera i dyra verktyg.
Läs Mer

siemens 2
bose hero

Bose

MERVÄRDE MED EGNA PROTOTYPER


Genom sina Ultimaker-skrivare kan BOSE:s affärsområde BOSEbuild utveckla en vital del till sina BOSEbuild-lurar. Med egna 3D-skrivare kan man göra utförliga tester tidigt i produktutvecklingen, vilket bidrar till avsevärt kortare ledtider mellan iterationer och lägre kostnader för prototyptillverkning.
Som bonus kan utvecklingsteamet nu samla in värdefull användardata.
Läs Mer

Airolit

Skräddarsydda drönare med Markforged


Airolit är ett svenskt företag i flygindustrin som specialiserar sig på industriella drönare – med ambitionen att vara de bästa inom branschen. Genom att utnyttja fiberförstärkta 3D-utskrifter kan Airolit leverera snabbare anpassningar för att möta kundernas behov – utan att förlora på kvalitet och styrka.
Läs Mer

airolit1

TUCCI HOT RODS: car parts

lean machine: production

snow business: final parts

RESCYOU AB

HÅLLFASTA UTSKRIFTER DIREKT TILL APPLIKATION


Vad Martin Schmidmeir, CEO och ägare av RESCYOU AB, var intresserad av och kontaktade 3DVerkstan för var de industriella 3D-skrivarna från Markforged. Kraven som tekniken skulle uppfylla var professionalitet, snabbhet och att utskrifterna skulle vara redo att direkt appliceras på fordonen. Efter samtal och utvärdering landade det i Markforgeds skrivare Mark Two och Shining 3Ds scanner Einscan Pro HD.
Läs Mer

rescyou1 scaled
image

Lostboyslab

3D-printing för en hållbar tillverkningsindustri


I södra Sverige huserar verksamheten Lostboyslab – som inte titulerar sig själva som något vanligt design- eller ingenjörsföretag. Lostboyslab är en digital fabrik som på en global nivå för samman innovatörer, tillverkare, designers och entusiaster. Med en verkstad dedikerad åt 3D-printing, som just nu består av runt 100 stycken 3D-skrivare, designar och utformar de produkter, programvara, arbetsmetoder och maskiner med miljön i fokus. 
Läs Mer

eventuri03

Eventuri

FUNKTIONELLA TESTER AV LUFTINTAGSSYSTEM FÖR PRESTANDABILAR


Eventuri utvecklar intagssystem för prestandabilar som Audi RS-serien och BMW:s M-power-serie. 3D-skrivartekniken möjliggör fö dem att vara flexibla i designprocessen, samtidigt som de snabbt kan få till en perfekt design.
Läs Mer

VILL DU BLI KONTAKTAD av OSS för demo, offert eller tips?

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snarast.