Arkitektur
3D-PRINTING UNDERLÄTTAR DESIGN- OCH MODELLPROCESSEN


MATT Architecture
Skapa modeller på några timmar


Med 3D-printing så har MATT Architecture kunnat skapa detaljerade modeller till en bråkdel av den ursprungliga kostnaden. Arbetsprocessen med att bygga modeller har dessutom förkortats från dagar till timmar. Genom att implementera 3D-printing i sitt arbete har MATT Architecture lyckats förbättra sin kommunikation med sina klienter samtidigt som det har gett dem mer flexibilitet och frihet.
Läs Mer

Faulkner Industrial
3D-print är arkitekturens framtid


Faulkner Industrial är ett ungt och litet företag som genom ett strömlinjeformat digital-to-pysical pipeline och Ultimaker desktop 3D-skrivare levererar skalenliga modeller till lägre pris och på kortare tid jämfört med andra konkurrenter. Med Ultimaker har de ökat effektiviteten vilket innebär att Faulkner Industrial kan erbjuda sin kunder flera fördelar. Bland annat så erbjuder de iterativ modellfabrikaton under designarbetet istället för en definitiv modellpresentation i slutet av processen.
Läs Mer


HOK
3D-printing för global design och ingenjörkonst


När det kommer till att presentera idéer till en kund så måste arkitekter kunna kommunicera både form och funktion. Detta för att kunna föklara hur den färdiga konstruktionen kommer att se ut och fungera. Fram tills nyligen, så gjorde man detta genom ritningar, platsplaneringar och 2D CAD-förhöjningar. Men tack vare 3D-printing så kan nu arkitekter se över designgeometrin och analysera, testa och modifiera sin design på ingen tid alls. Tolkningar kan bringas till liv och animerade fly-throughs kan skapas på nolltid.
Läs Mer

Sweco
Använder 3D-print för att skapa prototyper av storskaliga stadsprojekt


Att producera prototyper är en relativt arbetskrävande och långsam process. Arkitekter och andra yrkesmän letar ständigt efter nya möjlighter till att effektivisera och förenkla sina arbetsprocesser. 3D-printing har visat sig vara ett oumbärligt verktyg för Sweco när det kommer till att producera stora modeller och kommunicera tankar och idéer till kunder. Med Ultimaker kan de skapa detaljerade modeller och göra snabba och enkla iterationer. Men det handlar inte bara om att spara tid och pengar – Sweco har upptäckt att 3D-printing tillåter dem att innovera hela sitt arbetsätt.