Faulkner Industrial 3D-PRINTAR EN DEL AV ARKITEKTURENS FRAMTID


Erbjuder iterativ modelltillverkning


Faulkner Industrial är ett litet, ungt företag som genom ett optimerat arbetsflöde och en Ultimaker desktop 3D-skrivare levererar skalenliga modeller till lägre pris och på kortare tid i jämförelse med konkurrenter. Med Ultimaker har Faulkner Industrial ökat effektiviteten vilket innebär flera fördelar för deras kunder. Bland annat så erbjuder företaget iterativ modellfabrikation under själva designarbetet istället för att presentera en bestämd modell i slutet av processen.

Faulkner Industrial må vara ett litet företag men med mycket hjärta och passion. "Företaget består egentligen bara av mig och min Ultimaker 2 Extended+ " berättar Garrett Faulkner. Trots detta så har Faulkners modeller väckt intresse i arkitektsammanhang tack vare den kvalitet och med den hastighet som de produceras i.

3D-printad modell uppvisad utomhus

3D-printad modell uppvisad utomhus

Desktopskrivare

Garrett har en bakgrund inom CAD från sin tid på universitetet, men trots detta så var det hans tid på en exklusiv 3D-printing servicebyrå för arkitekter som introducerade honom för desktop 3D-printade lösningar. Genom att dra nytta av utveckling inom design- och arbetsförberedande mjukvara (såväl som bäst praxis inom optimering av högvolyms produktionsmiljöer) insåg Garrett att han kunde jobba mot en bredare målgrupp av arkitekter och inte bara mot stora firmor.

"Jag hittade ett sätt att producera högkvalitativa modeller som skulle överstiga kundens förväntningar och tillåta dem att göra designändringar under själva modelleringen" - Garrett Faulkner


FRÅN TRADITIONELL TILL TEKNISKT KUNNIG

"Att bygga modeller med traditionella metoder med material såsom kork, balsaträ och skum är arbetskrävande, dyrt och kan ta veckor eller månader att färdigställa." Säger Garrett. Det lämnar inte heller något utrymme för design iterationer som egentligen skulle leda till bättre resultat i det långa loppet. "På så sätt blir kundens modeller snarare en eftertanke i slutet av designprocessen, när designen redan är färdigställd, än en modell under utveckling. Att designa ett tredimensionellt objekt borde inkludera tredimensionella modeller i olika steg genom designprocessen. Detta tillåter skaparen att placera modellen i olika fysiska miljöer, för att se hur det passar in, vad som kan bli bättre och vad som kan göras annorlunda."

Idag driver Garrett en framgångsrik firma där han får användning av sin bakgrund inom industriell tillverkning men i kombination med ett pågående utforskande och innovationer inom 3D-printing. Med sin Ultimaker lyckas Garrett återskapa modeller i skalor från 1:8 till 1:16. Skalor som anses vara utmanande projekt även för stora och mer erfarna byråer.


Nya strategier med 3D-printing

Faulkner Industrial kan med en enda Ultimaker 2 Extended+ tillgodose behoven och kostnaderna för ett stort arkitektur community. De håller sig uppdaterade med den snabba utvecklingen av funktioner som väver samman digital design och desktop 3D-printing. De har även lärt sig best practices som de har testat med hjälp av högkvalitativa, avancerade industriella tillverkningstjänster.

"Jag producerar modeller för arkitekter i alla stadier av designprocessen," menar Garrett, "vare sig designen är i det första utvecklingsstadiet, är helt slutförd eller någonstans däremellan." Faulkner har strategier för att öka potentialen av 3D-printing för varje steg på vägen.

Garrett Faulkner jobbar med en 3D design

Garrett Faulkner efterbehandlar en modell

En del i vad som gör det möjligt för Faulkner att överträffa sina kunders förväntningar är hur han tar sig an ny teknologi. "När det finns ny teknologi och nya material så blir jag ivrig att få prova att jobba med det, lära mig av det och hitta nya vägar att applicera det i min verksamhet." Trots att det är oundvikligt att begå misstag, så har Garrett insett att hans sätt att jobba med trial-and-error har gett honom självförtroende till att ta sig an tuffa utmaningar för låg utbetalning. Något som många andra större servicebyråer hade tackat nej till.

Garrett Faulkner passar in en modell

Det var även Garretts sätt att ta sig an utmaningar inom tillverkning som övertygade hans far, Greg (huvudarkitekt på Faulkner Architects), att anlita det nyinrättade företaget för att producera modeller till några högprofilerade projekt. Allt eftersom kvaliteten och hastigheten på modellerna ökade, så kunde Faulkner Architects disponera fler projekt till Garrett. Greg och hans firma upplevde att övergången till desktop 3D-printing breddade deras utbud av tjänster vilket resulterade i fler nöjda kunder.


En 3D-printad Faulkner Industrial modell

En Ultimakerlösning för 3D-design

Att välja en 3D-skrivare och samarbetspartner för sin verksamhet var inte någon större utmaning för Garett. För att få tillgång till snabba och effektiva iterationer innebar det att han behövde välja en 3D-skrivare som är duglig, pålitlig och mångfacetterad.

"Valet av Ultimaker var enkelt för mig. Jag kunde ställa en ny modell på mitt skrivbord varje vecka för att driva min designutveckling framåt. Att kunna hålla något i sina händer, som några dagar tidigare endast var en ritning, imponerar på kunder. När man dessutom ska kommunicera med icke-tekniska kunder är den funktionen ovärderlig."

På grund av sin bakgrund inom additiv tillverkning av högkvalitativa lösningar så var ursprungstanken att Garrett skulle investera i en industriell 3D-skrivare. Men storleken, kostnaden och de begränsade materiella valmöjligheterna drev honom i riktningen att fortsätta använda sin prisvärda och användarvänliga Ultimaker. "Jag hade möjligheten att arbeta med en Ultimaker genom maker communityt i San Francisco och upptäckte hur mångsidig maskinen var på en konsumentnivå. " Säger Garrett. "Jag blev imponerad av materialutbudet, open source-aspekten och möjligheten att skriva ut snygga modeller till en bråkdel av kostnaden jämfört med större maskiner."

Förutom att Ultimakern är utseendemässigt tilltalande så är den även portabel, något som är viktigt när Garrett är ute och reser. Han uppskattar även open source-aspekten då det tillåter Faulkner Industrial att uppgradera skrivaren när det behövs.

FULLÄNDA ITERATION- OCH DESIGNPROCESSEN

Garrett upplever att additiv tillverkning har potentialen att förändra arkitekt- och designindustrin till det bättre. Med möjligheten att skapa 3D-printade modeller på liten skala så kan en arkitekt träffa kollegor och klienter, samla in feedback och lägga till ändringar i en ny uppdaterad version utan att tiden och kostnaderna skenar iväg. 3D-printing har moderniserat sättet arkitekter förhåller sig till design- och iterationsprocesser.

När det kommer till filament så använder Faulkner Industrial Ultimaker PLA då det har bra bridgeing egenskaper; en viktig aspekt om man printar utan vattenlösligt stödmaterial. Ultimaker PLA ger dem konsekventa resultat, något som är viktigt när man producerar flera sektioner till en modell. En del av Faulkner Industrials större projekt kräver allt från 100 till 300 utskriftstimmar dygnet runt. Det innebär att pålitligheten hos en Ultimaker är ytterligare en betydelsefull aspekt. Designflexibilitet är också avgörande då vissa modeller kräver att själva byggplatsen 3D-printas innan man modellerar strukturen. Det är en process som tillåter arkitekter att se platsen i olika miljöer med olika ljussättningar.

En byggplats skrivs ut på en Ultimaker

SPARA TID OCH PENGAR DÄR DET BETYDER MEST

Effektivare arbetsflöde

Bland alla fördelar som Faulkner Industrial upplever med 3D-printing, så har Garrett upplevt de flesta förbättringarna inom kostnad, tidskonsumtion, kvalitet och arbetsflöde. "Med en låg grundläggande investering och en allmänt lägre kostnad för modellproduktion gjorde vi stora kostnadsbesparingar och kan producera flera modeller." Säger Garrett.

Garrett upptäckte att kvaliteten på de printade delarna från Ultimakern inte skiljer sig från större och dyrare maskiner. Möjligheten att byta munstycken har varit en stor fördel när man velat göra mer detaljerade modeller, och sedan han han uppdaterade sin 3D-skrivare har han stött på minimalt med matningsproblem . Generellt, vad det gäller arbetsflödet, menar han att arbetet med skriva ut modeller och sedan limma ihop dem har tvingat teamet att lägga mer tid på att reflektera kring designen och vilka element man ska framhäva för varje iteration.

DÅTID, NUTID OCH FRAMTID FÖR DESIGN INOM ARKITEKTUR


Andra arkitekter blir imponerade när Garrett visar upp en av sina 3D-printade modeller så snabbt efter att de har lämnat sina filer till honom. Arkitekter har blivit vana vid fysiska modeller som en slutprodukt av stora investeringar av tid och energi. Vid besvärliga filkonverteringar, reparationer och ombyggnationer är arkitekter tacksamma för möjligheten att producera flera iterationer av ett pågående projekt inom projektets tidsram, utan att ta itu med knepiga strategier på egen hand. Garrett tror att genom att fortsätta optimera processer riktade mot desktop 3D-printing och relaterad mjukvara i framtiden, kan fler arkitekter luta sig mot verksamheter såsom hans för att förbättra sina designresultat.

"Det är spännande att äntligen få se sitt arbete ta fysisk form; det bekräftar ofta riktningen av en idé eller pekar ut misstag." Att lägga ner tid på att lära sig den här typen av teknologi och ha tålamod med processen är viktigt. Enligt Garrett. Hårt arbete lönar sig när en designer lär sig att 3D-printa och producera kvalitativa modeller. Genom att blanda klassiska tekniker med ny teknologi, såsom 3D-printing, kan arkitekter ta sina designideér till en helt ny nivå.

3D printad modell uppifrån

KONTAKTA OSS

Vill du veta mer om hur du kan använda 3D-skrivarteknik för att effektivt kunna tillverka arkitekturmodeller? Fyll i dina uppgifter nedan, så återkommer vi snarast.