SJUKVÅRD OCH MEDICINTEKNIK

MINIMERA RISKER OCH EFFEKTIVISERA PROCESSER

3D-teknik används idag flitigt för bland annat produktutveckling, prototyptillverkning och för tillverkning av slutprodukter. Tekniken används aktivt inom sjukvården för ett brett spektrum av applikationer, såsom att stötta det dagliga arbetet med hjälpmedel eller som stöd i utbildningen av vårdpersonal. 3D-printade modeller av kroppsdelar används för att analysera och planera komplexa operationer, både innan och efter ingreppet. Modellerna kan även bidra till att utöka patienternas förståelse om deras tillstånd och hur operationen går till, vilket kan ge ökat medgivande från patienten.

Tack vare 3D-teknik kan många vårdinrättningar och forskningsinstanser uppnå bättre effektivitet, lägre kostnader och högre innovationsgrad än tidigare.

Välkommen att kontakta oss om ni har frågor eller önskar träffa oss för att lära er mer om hur 3D-tekniken kan vara ett kraftfullt verktyg inom sjukvården eller medicintekniska applikationer.

3D-printing för ökad förståelse

Karolinska Universitetssjukhuset

En av de drivande krafterna bakom 3D-printing på Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm heter Lena Gordon Murkes. 3D-utskrifter har de senaste åren varit en stor tillgång i sjukvården och ortopedin i synnerhet. Med anatomiska modeller får man både som kliniker och patient en större förståelse för processen – de underlättar helt enkelt kommunikationen. Efter att ha investerat i en egen Ultimaker S5 ProBundle, kan de nu tillverka modeller helt efter eget behov och slippa långa ledtider.

Läs Mer

backenkarolinska
formlabsdentalbath

3D-printade kirurgiska hjälpmedel

Käkkirurgin på Karolinska

På Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm arbetar Vasileios Tsirkos som medicinsk ingenjör. I nära samarbete med käkkirurger designar han kirurgiska hjälpmedel, som bettskenor, för att användas i operationer. 3D-tekniken i sig sparar in på värdefull tid, och ger större utrymme för att kunna ta emot fler patienter. Dessutom, genom att ha en egen Form 3B-skrivare från Formlabs på plats, kan avdelningen för käkkirurgi jobba ännu mer effektivt. 
Läs Mer

Effektiv kirurgisk planering med 3D-modeller

The Holly Private Hospital

Ortopediska kliniker spar både tid och pengar genom att använda 3D-benmodeller som visualiseringshjälpmedel inför operationer. Tekniken erbjuder många fördelar som bättre kirurgisk förberedelse och planering för läkare, minskning av kirurgiska kostnader och möjligheter till att bättre kunna informera patienterna i det kommande ingreppet.
Läs Mer

holly header
Ultimaker: Jefferson Health Kirurgisk planering
Shining3D: OT4 Skräddarsydda ortoser
3D-printing for good Formlabs Respons till COVID-19

Från idé till marknad på kort tid

#3DVFACESHIELD

Under kriser som under covid-19-pandemin kan additiv tillverkning vara ett viktigt stöd i verksamheten, något som tydligt framgick då tusentals runtom i världen engagerade sig i att hjälpa till genom att 3D-printa bristvaror såsom skyddsvisir, adaptrar till andningsutrustning och provtagningspinnar. På 3DVerkstan valde vi under krisen att ställa om den planerade verksamheten och fokusera på att ta fram enkla, snabba produkter för sjukvården, där det rådde stor brist på nödvändig skyddsutrustning.

Läs Mer

thankyoufaceshield haeder
3d sierra leone header

3D Sierra Leone

förbättrad livskvalitet med 3D-Scanning

I Sierra Leone saknar merparten av amputerade patienter tillgång till proteser. Detta beror bland annat på att det saknas utbildad personal, tillgänglighet av material och avsaknad av kunskap vilket ger väldigt höga kostnader. Denna situation leder till att många amputerade känner sig otillräckliga vilket kan leda till osäkerhet och depression. Att få en protes ger dem möjlighet att enklare smälta in i samhället och ger ett ökat självförtroende.
Läs Mer

kirurgiska instrument med smarta funktioner

Shukla Medical

Shukla Medical’s universella instrument är kända för sin enkla och intuitiva design. Produkterna används av kirurger runt om i världen för att effektivt ta ut gamla implantat och ersätta med nya, samtidigt som man bibehåller patientens ben. Till skillnad från de flesta ortopediska borttagningsverktyg för implantat som är komplicerade är Shukla Medical’s produkter utvecklade med tidsbesparande funktioner såsom snabbkopplingar och flertalet extraheringsalternativ.
Läs Mer

shukla header
digital dental header

att gå från analog till digital tandvård

3D-printing inom tandvården

Framtiden inom dentalbranschen är oundvikligen digital 3D-teknik. Det som var dyrt, långsamt och oöverkomligt är nu snabbare, kostnadseffektivare och lättåtkomligt. I grunden är det väldigt enkelt att ändra arbetsflödet från ett analogt till ett digitalt arbetsflöde.
Läs Mer

formlabs covid19 swabs

FORMLABS VAR SNABBT UTE MED EN LÖSNING UNDER VÅRDKRISEN GENOM ATT 3D-PRINTA PROVTAGNINGSPINNAR FÖR COVID-19

Läs Mer (extern länk)

skarmklipp video3b

FORMLABS FORM 3B & FORM 3BL ÄR 3D-SKRIVARE SOM GER HÖGKVALITATIVA DETALJER I BIOKOMPATIBLA MATERIAL MED KONSISTENT RESULTAT

Läs Mer

form3l

FORMLABS FORM 3L ÄR EN STORSKALIG SKRIVARE SOM SÄKERSTÄLLER HÖG KVALITET OCH REPETERBARHET OAVSETT GEOMETRI

Läs Mer

KONTAKTA OSS

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi snarast.