Sjukvård och medicinteknik
minimera risker och effektivisera processer


3D-teknik används idag flitigt för bland annat produktutveckling, prototyptillverkning och för tillverkning av slutprodukter. Tekniken används aktivt inom sjukvården för ett brett spektrum av applikationer, såsom att stötta det dagliga arbetet med hjälpmedel eller som stöd i utbildningen av vårdpersonal. 3D-printade modeller av kroppsdelar används för att analysera och planera komplexa operationer, både innan och efter ingreppet. Modellerna kan även bidra till att utöka patienternas förståelse om deras tillstånd och hur operationen går till, vilket kan ge ökat medgivande från patienten. Tack vare 3D-teknik kan många vårdinrättningar och forskningsinstanser uppnå bättre effektivitet, lägre kostnader och högre innovationsgrad än tidigare.

Välkommen att kontakta oss om ni har frågor eller önskar träffa oss för att lära er mer om hur 3D-tekniken kan vara ett kraftfullt verktyg inom sjukvården eller medicintekniska applikationer.

#3DVFACESHIELD
Från idé till marknad på kort tid


Under kriser som under covid-19-pandemin kan additiv tillverkning vara ett viktigt stöd i verksamheten, något som tydligt framgick då tusentals runtom i världen engagerade sig i att hjälpa till genom att 3D-printa bristvaror såsom skyddsvisir, adaptrar till andningsutrustning och provtagningspinnar. På 3DVerkstan valde vi under krisen att ställa om den planerade verksamheten och fokusera på att ta fram enkla, snabba produkter för sjukvården, där det rådde stor brist på nödvändig skyddsutrustning.

Läs Mer

WEBINAR: ATT STARTA OCH DRIVA 3D-PRINTCENTER FÖR SJUKHUS OCH MEDICINTEKNISKA VERKSAMHETER

Läs Mer

FORMLABS HJÄLPER TILL UNDER VÅRDKRISEN GENOM ATT 3D-PRINTA PROVTAGNINGSPINNAR FÖR COVID-19

Läs Mer(extern länk)

Shukla Medical
en framgångsrik kombination av metall- och kolfiberprintning


Shukla Medical’s universella instrument är kända för deras enkla och intuitiva design. Deras produkter används av kirurger runt om i världen för att effektivt ta ut gamla implantat innan man ersätter de med nya samtidigt som man bibehåller patientens ben. De flesta ortopediska borttagningsverktyg för implantat är komplicerade och kräver en betydande tidsåtgång för operation. Shukla Medical’s produkter är utvecklade med tidsbesparande funktioner såsom snabbkopplingar och flertalet extraheringsalternativ.
Läs Mer


The Holly Private Hospital
Effektiv kirurgisk planering med 3D-printade benmodeller

Ortopediska kliniker spar både tid och pengar genom att använda 3D-benmodeller som visualiseringshjälpmedel inför operationer. Tekniken erbjuder många fördelar som bättre kirurgisk förberedelse och planering för läkare, minskning av kirurgiska kostnader och möjligheter till att bättre kunna informera patienterna i det kommande ingreppet.
Läs Mer

Ultimaker: Jefferson Health
Kirurgisk planering
Shining3D: OT4
Skräddarsydda ortoser
3D-printing for good
Formlabs Respons till COVID-19

3D Sierra Leone
förbättrar livskvaliteten med hjälp av 3D-Scanning


I Sierra Leone saknar merparten av amputerade patienter tillgång till proteser på grund av höga kostnader, tillgänglighet av material, avsaknad av kunskap och utbildad personal. Det leder till att många amputerade känner sig otillräckliga vilket kan leda till osäkerhet och depression. Att få en protes ger dem möjlighet att enklare smälta in i samhället och ökat självförtroende.
Läs Mer


3D-printing inom tandvården
Formlabs har svaret på hur man går från analog till digital tandvård

Framtiden inom dentalbranschen är oundvikligen digital 3D-teknik. Det som var dyrt, långsamt och oöverkomligt är nu snabbare, kostnadseffektivare och lättåtkomligt. I grunden är det väldigt enkelt att ändra arbetsflödet från ett analogt till ett digitalt arbetsflöde.
Läs Mer

KONTAKTA OSS

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi snarast.