#3DVFaceShield och den otroliga kraften inom 3D-branschen


I dessa osäkra tider har vi verkligen sett vilken fantastisk community och samarbetsvilja som finns inom 3D-skrivarbranschen. Över hela världen delas ideér, kunskap och tid mellan hobbyister, designers, företag och frivilliga. Genom att arbeta tillsammans kan vi verkligen hjälpa dem som desperat behöver produkter och delar som blir svårare och svårare att få tag på dag för dag. 

Eftersom leveranskedjor bryts  över hela världen, på grund av hög efterfrågan, panikköp och stängda gränser, har nu 3D-skrivare ännu större genomslag med att tillverka lokalt och fylla luckorna där traditionella leveranskedjor misslyckas.

Vi på 3DVerkstan har som många andra valt att ta fram enkla, snabba produkter för sjukvården som redan kämpar med bristande resurser och lämpligt skydd. Och vi är så otroligt tacksamma över hur stor spridning det fått och hur många som hoppar på och gör skillnad.

Vårt 3D-printade skyddsvisir har tagits fram för att skrivas ut snabbt på flertalet 3D-skrivare, och med hjälp av en plastfilm och en hålslagare ger det tillräckligt skydd för de som arbetar inom olika vårdinstanser världen över. Visiret har säkerhetstestats vid olika sjukhus, blivit godkänt av personal och vi kör sedan förra veckan våra 3D-skrivare dygnet runt och nu förbereds de, och de vi fått skickade till oss från alla fantastiska makers i vårt avlånga land, för desinficering och ihoppackning tillsammans med OH-papper som är skänkta av diverse skolor, organisationer och privatpersoner.

Under onsdagen fick vi äntligen igenom att vi får distribuera ut dessa 1000 visir som vi nu har i Stockholm och med er hjälp kommer vi sammmanställa en lista över de som kan samordna på regional nivå och se till att de som “köar” får leverans snabbt. 

Behovet är enormt och vi hoppas vi kan få alla med tillgång till 3D-skrivare att hjälpa till i den mån man kan – tillsammans gör vi skillnad, så stort stort tack!

#3DVFaceShieldSENASTE UPPDATERINGEN

Nu skickar vi ut visir så fort vi kan till de som hört av sig och önskar ta emot, detta är vad som gäller!

LÄS MER!

FÖR VÅRDINSTANSER

Ni som önskar kontakt för att ta emot skyddsvisir, kolla först i denna lista för samordning i er region

LÄS MER!

FÖR ER MED 3D-SKRIVARE

Här hittar ni länkar till alla guider och printfiler samt hur ni ska tänka runt hygien och paketering.

LÄS MER!

Från idé till samarbete som gynnar alla på mindre än en vecka


dela denna nyhet