aesub promotion box 1920x1280 1

Förbättrad 3D-scanning med AESUB scanningspray

Lotta Lindbladproduktnyhet


När vi använder oss av optisk 3D-scanning måste ljus reflekteras från ytan tillbaka till scannerns detektor. Har ytan en viss transparens kommer ljuset emellertid passera igenom ytan istället för att reflekteras tillbaka, vilket resulterar i att scannern inte klarar av att fånga ytstrukturen.

Om ytorna är väldigt reflekterande, såsom högblank metall, reflekteras ljusstrålarna på ett fokuserat sätt istället för diffust. Detta innebär att scannerns detektor får svårare att fånga in de reflekterade ljusstrålarna, vilket resulterar i sämre precision.

När objektet som scannas har djupa fickor kan väggarna reflekteras på botten vilket kan orsaka störningar i det projicerade ljusmönstret från scannern. Detta kan resultera i artefakter eller försämrad kvalitet i scandatan.

För att hantera svåra ytor och uppnå högre kvalitet och noggrannhet kan det krävas att detaljerna sprayas med en matt färg som täcker alla färgskillnader, störande reflektioner och problematiska strukturer. Genom att applicera ett tunt skikt scanspray får objektet en helt homogen yta med optimala förutsättningar för en optisk 3D-scanning.

AESUB Blue är en självförsvinnande scannerspray som utvecklats och testats av 3D-scanningsexperter. AESUB Blue applicerar ett tunt skikt som avdunstar inom några timmar utan att lämna kvar några rester, vilket innebär att det inte behövs någon rengöring efter scanning. Till skillnad från många andra sprayer innehåller inte AESUB Blue några skadliga pigment och är därför säkrare för användaren och  känsliga platser, såsom laboratorier och produktionsanläggningar.

Du kan därför applicera AESUB Blue direkt på skanningsplatsen utan någon dyrbar transport bort från det känsliga området. Sammantaget ökar AESUB® Blue kraftigt effektiviteten av scanprocessen och är enkel och säker att använda.

AESUB scanningspray underlättar vid objekt med svårhanterade detaljer såsom

  • Reflekterande ytor
  • Transparenta delar
  • Djupa fickor
  • Störande färgskiftningar

För en permanent spray som tvättas bort med vatten finns AESUB White.

Kontakta oss om ni vill ha mer information eller önskar varuprover.

Köp aesub blue i vår webbshop
Läs mer om Einscan 3D-scanners

KONTAKTA OSS

dela denna nyhet


cad
markforged metalx bundle shop
utbildning