PERMASCAND

3D-printade verktyg för krävande miljöer

Utmanande tillverkningsprocesser ställer även höga krav på de material som används. Att använda 3D-printing med högpresterande polymerer har möjliggjort stora kostbesparingar genom en flexibel tillverkningsmetod för det svenska företaget Permascand.

Permascand är en världsledande tillverkare av elektrokemiska lösningar - baserade på egenutvecklade katalytiska beläggningar - för clean tech-tillämpningar. Företaget har levererat elektroder och eftermarknadstjänster till en mängd olika branscher i mer än 50 år.

Höga materialkrav

Olika tillverkningsprocesser kräver ofta specialanpassade verktyg, fästelement och andra hjälpmedel, och 3D-printing är ett självklart hjälpmedel för att lösa detta problem. Men när tillverkningsprocesserna involverar starka kemikalier och höga temperaturer, tillsammans med höga krav på elektrisk isolering, är det väldigt få material som kan komma på tal.

Permascands produktdesigner Kalle Leander förklarar varför de valde en miniFactory Ultra 3D-skrivare, vilken typ av delar som enheten producerar och vilka fördelar de har haft under det första året av användning.

"Vår produktion omfattar till exempel en etsningsanläggning som kräver plastdelar med hög kemisk beständighet. Listan över lämpliga material är därför ganska kort. Tidigare tillverkade vi plastdetaljer genom bearbetning av PTFE- eller PVDF-material, men vi har gått över till PPSU-material med 3D-utskrift. Detta material har utmärkt kemisk beständighet och är därför lämpligt för den aktuella tillämpningen", säger Leander.

Om kraven på kemisk beständighet ändras till t ex höga temperaturer och elektrisk isolering kan miniFactory 3D-skrivaren enkelt byta till ett annat material. Och detta sker på bara några minuter, utan timslånga ändringar, vilket möjliggör en mycket flexibel produktion utan komplexa produktionsscheman.

"De flesta av våra produkter är motståndssvetsade, vilket kräver elektriskt isolerade verktyg. Det är också mycket vanligt att plastdelar utsätts för relativt höga temperaturer. För denna tillämpning har vi främst använt PEI 1010 (baserat på ULTEM1010). Tidigare bearbetades de flesta av dessa delar från PF (Fenoplast)", fortsätter Leander.

Permascand 1 scaled 1
Permascand 2 scaled 1

3D-utskrift av specialpolymerer – extrema möjligheter

MiniFactory Ultra kan på ett tillförlitligt sätt printa dussintals olika specialpolymerer och polymerkompositer. Därför kan användarna alltid välja det optimala materialet för varje tillämpning och ändamål. Med 3D-utskrift kan tillverkningen av högpresterande polymerdelar bli upp till 80% billigare jämfört med traditionella tillverkningsmetoder. Detta leder i sin tur till stora besparingar i tillverkningskostnader - och en betydligt snabbare process från idé till produkt.

Produkter som tillverkas av Permascand arbetar med extrema kemiska vätskor. Därför har specialpolymerer varit en överlägsen lösning för alla verktygsdelar. Ett mycket använt material är PEEK, som har anammats av den krävande kemiska industrin.

Permascands beslut att investera i en miniFactory Ultra kom sig av en önskan att öka teamets kompetens och, framför allt, att utforma en billigare och snabbare tillverkningsprocess för delar.

"Fram till nu har vi köpt in delar från externa leverantörer. Vi har beställt både 3D-printade och maskinbearbetade delar. I enlighet med vår strategi ville vi öka designteamets kompetens genom att ta design-optimeringen ett steg längre. Det är också en stor fördel för oss att vi snabbt kan tillverka nya verktyg när vi startar produktionen av nya produkter. Det sparar oss mycket tid”,  förklarar Leander gällande företagets investeringsbeslut.

Installation och utbildning av 3DVerkstan

miniFactory Ultra installerades i Permascands lokaler 2021 av 3DVerkstan. Rätt utbildning skapar rätt förutsättningar att få ut så mycket som möjligt sin utrustning, från på-plats installation till användarutbildning, årligt underhåll och teknisk support. 3DVerkstan är certifierade av miniFactory att utföra dessa installationer och underhåll.

Permascand 3 scaled 1

"Permascands designteam har möjlighet att använda enheten och vi uppskattar verkligen dess enkla "plug & play"-användbarhet för att tillverka speciella polymerdelar. Vi skriver ut delar i 3D nästan varje dag, vilket innebär att enheten har en hög användningsgrad."
-Permascands produktdesigner Kalle Leander -

KONTAKTA OSS

Vill du veta mer om 3D-skrivare eller material från miniFactory, vill boka en demo av maskinen eller begära offert? Kontakta oss nedan så återkommer vi inom kort.