Nexa3D NXE400/NXE200

ultrasnabb, patenterad UV-teknik

VI GÖR PLATS FÖR NYA MASKINER OCH SÄLJER VÅRT NXE400 system TILL ETT KRAFTIGT RABATTERAT PRIS. MASKINEN HAR VI HAFT I VÅRT SHOWROOM I SOLNA OCH HAR ANVÄNDS AV OSS FÖR KUNDPROJEKT OCH DEMOS. OM NI VILL HÖRA MER OM DETTA SYSTEM OCH FÅ ETT PRISFÖRLAG KONTAKTA OSS PÅ INFO@3DVERKSTAN.SE

Den ultrasnabba 3D-skrivaren NXE400/200 skriver ut högkvalitativa industriella delar, med en utskriftshastighet på upp till 1 cm per minut minskar produktionscykler från timmar till minuter.

Med NXE400:s stora 16 liters byggvolym som mäter 275 x 160 x 400 mm, intelligent optimering och Nexa3D:s revolutionerande patenterade LSPc-teknik är NXE400 en perfekt 3D-skrivare för alla applikationer. NXE200 är skrivaren med en lite mindre byggvolym på 275 x 160 x 200 och ett lägre pris än NXE400, i övrigt är de identiska.

2.5 gånger Större byggvolym

NXE400 har mer än dubbelt så stor byggvolym jämfört mot konkurrerande alternativ, vilket möjliggör utskrift av större delar, högre produktionstakt och i slutändan mycket lägre kostnad per del. Utskrifterna är dessutom isotropa och med en imponerande upplösning på 75 µm.

Produktionsredo och modulär design

Den mycket tillförlitliga skrivaren är modulärt designad för att det så enkelt som möjligt ska gå att byta ut trasiga delar eller uppgradera den befintliga tekniken, vilket eliminerar förslitna eller föråldrade maskinvarukomponenter.

Nästa generations programvara

Nexa3D:s egenutvecklade intelligenta programvara kopplar samman hårdvara, material och mjukvara till ett kraftfullt, användarvänligt system samtidigt som det erbjuder kraftfulla hjälpmedel och automation.

3D-printing och formsprutning!

Nexa3D och danska Addifab har utvecklat en gemensam plattform som kombinerar just det. Plattformen omfattar 3D-skrivaren NXE 400 från Nexa3D och Addiforms teknologi för additiv tillverkning av stora formsprutningsverktyg. Det gör det möjligt att tillverka komplexa formsprutningsverktyg på bara några timmar, istället för veckor eller månader. Den gemensamma lösningen snabbar på designprocessen avsevärt och att den överlag höjer ribban för verktygsinnovation.

addifab x nexa3d 53 small

NXE400/NXE200 Teknisk specifikation


Mått :
710 x 710 x 1675 mm

Vikt:
160 kg

Strömförsöjning:
210-230 VAC, 50/60 Hz

Byggvolym:
NXE400: 275 x 155 x 400 mm
NXE200: 275 x 155 x 200 mm

Laservåglängd:
405 nm

Upplösning:
4K (3840 x 2160)

Pixelavstånd:
76.5 µm

Mjukvara:
Materialise MagicsPrint for Nexa3D
Komplett verktygskit inklusive automatisk orientering och placering i byggvolymen, automatisk supportgenerering, meshreparation och redigering.
NexaX v1 Software
Enkel processhantering, fjärrstyrning med uppladdning, köer och statistik.

Efterbearbetning:
Levereras med verktygssats för grundläggande efterbehandling.En full byggvolym kräver tvättbalja och härdningskammare med 300 x 180 x 480 mm kapacitet. Kräver UV-härdningsenhet som klarar minst 2mW/cm2 och 60 ° C (optimalt är 20mW/cm2 och upp till 120 ° C).

Ladda ner fullständig specifikation

Material:
UV-härdade fotopolymerer: xGPP-Blue, xGPP-Transparent, xGPP-Grey, xABS-HT-Orange, 3843-ABS-Black, xCE-Black, xMED, xCAST

Läs mer om alla material här.

nexa3d nxe400 standing tall ns

LSPC-processen

Lubricant Sublayer Photo-Curing

Nexa3D:s utskriftsprocess börjar med den egenutvecklade UV-ljusmatrisen,  LSPc-optiken garanterar enhetligt ljus, vilket är  nyckeln till optimalt utnyttjande LSPc-High Contrast Mask. LSPc-HC Mask ansvarar över att projicera 3D-slices till kärlet där fotopolymeriseringen sker, lager för lager.

Skillnaden från DLP-tekniken, där kant till kant prestandan äventyras på grund av optiska snedvridningar, är att LSPc levererar en enhetlig, förvrängningsfri bild till alla delar av byggplattan och säkerställer konsekvent noggrannhet från del till del.

Det sista steget i processen är LSPc-membranet. Detta patenterade membran är sjävlsmörjande och skapar en klibbfri zon mellan den utskrivna delen och kärlet vilket möjliggör den marknadsledande utskriftshastigheten. Membranet underlättar också för påfyllningen av resin till hela utskriftsytan, oavsett om modellen som skrivs ut är solid eller ihålig.


nexa3d everlast membrane

Everlast membrane


Som namnet antyder är Everlast-membranet mer hållbara, motståndskraftiga och förlänger livslängden med över 25 gånger jämfört med kärl och brickor som andra fotopolymerskrivare använder. Varje membran beräknas hålla för utskrift av mer än 50 000 lager och 20 liter material. Detta innebär färre produktionsstopp för membranbyten och mycket längre kontinuerliga körningar under krävande serieproduktion.

Utöver den förlängda livslängden uppvisar Everlast-membranet konsekventare optisk transmittans, så den 1000: e utskrivna delen blir identisk med den första. Den tuffare och mer motståndskraftiga ytan möjliggör utskrift av delar av tidigare outskrivbara tekniska material.