Freescan
Handhållen industriell prestanda

SHINING3D Freescan är en serie portabla laser 3D-scanners med hög precision och stabilitet. Freescan är applicerbar i de flesta miljöerna och hanterar ett brett spektrum av objekt och ytor. Skannern bjuder på hög effektivitet och uppnår utmärkta resultat. Med trådlöshet som tillval omdefinieras bärbarheten av 3D-scanners.

För 3D-scanning och inspektion av små komponenter rekommenderar vi AutoScan Inspec. För enklare arbeten erbjuder vi även de flexibla instegsmodellerna Einscan.


PRIS FRÅN 199 880 SEK


BEGÄR OFFERT / KONTAKTA OSS
HÖG FLEXIBILITET

Det handhållna formatet och det breda användningsområdet gör Freescan mycket användarvänlig med hög portabilitet, gå mellan flera olika projekt med enkelhet.

INDUSTRIELLT ANPASSAD

Freescan-serien är anpassad för  industri där det krävs hög mätnoggrannhet. Med interna komponenter av kolfiber säkerställs stabiliteten, oavsett miljö.

HÖGKVALITATIVT RESULTAT

Det noggranna resultatet gör skannern optimal att använda för kontrollmätning och inspektion av stora objekt, kvalitetskontroll och ytberäkningar.

FREESCAN X5/X7

INDUSTRIELL PRECISION I HANDHÅLLET FORMAT

Ett helt handhållet och lätthanterligt laserscannersystem som, tack vare en hybrid av avståndsmätning och optik, uppnår mycket hög precision och stabil drift. Med en exakt punktregistrering av markörer som placeras ut på arbetsstycket säkerställs hög exakthet och arbetshastighet, även för stora objekt.

Freescan är utvecklad för att du snabbt och enkelt ska kunna utföra kontrollmätning och inspektion med hög flexibilitet, bara att koppla upp skannern, applicera navigeringsmarkörer och sätta igång. Användbar till ett stort antal objekt och tack vare lysdioderna som belyser objektet samtidigt som lasern projiceras så går det utan problem att använda skannern såväl inne- som utomhus.

FREESCAN X5+/X7+

SANN RÖRELSEFRIHET MED TRÅDLÖS UPPKOPPLING

Upplev portabel och användarvänlig 3D-scanning utan skrymmande kablar. Den enda kabeln går till AirMaster-batteripaketet som operatören enkelt kan bära i fickan eller på bältet. Med hjälp av AirMaster kan du strömma visuell realtids data till den telefon eller surfplatta för enkel scanning av stora objekt. Tack vare den låga vikten är utrustningen bekväm  och intuitiv att använda, med en aktiv batteritid på upp till 3 timmar är det möjligt att slutföra större projekt utan att behöva ladda batteriet.

Freescan X5+ och X7+ levereras med allt som behövs för en trådlös 3D-scanningsupplevelse, tillbehören kan även köpas till vid ett senare skede om behovet finns.

PRIS FRÅN 214 700 SEK

PRIS FRÅN 259 900 SEK


3D-Scanning utan begränsning


Med Freescan-serien finns det få begränsningar i vilken typ av yta det är på objektet. Med ett par knapptryck för att justera exponeringen kan den enkelt gå mellan en mattsvart yta till en mycket reflektiv metallisk yta och producera samma goda resultat. Eftersom att Freescan använder markörer för att orientera sig kan ytorna vara formlösa utan att ställa till problem. Markörerna finns med klister eller magnet för enkel applicering på magnetiska ytor.

För ytor med väldigt hög transparans, som vindrutan på en bil, kan det krävas att ytan maskeras med något matt såsom speciell 3D-scanningspray som den självförsvinnande Aesub Blue.

TEKNISKA SPECIFIKATIONER


DIMENSIONER
X5/X7: 130 x 90 x 310 mm
AirMaster: 210 x 100 x 40 mm

VIKT
X5/X7: 0.95 kg
AirMaster: 0.8 kg

LJUSKÄLLA
14 laserlinjer, Klass II (ögonsäkra )

ARBETSFÖRHÅLLANDEN
Temperatur: -10 — 40˚C
Relativ luftfuktighet: 10-90%

BATTERIKAPACITET (AIRMASTER)
2100 mAh
3 timmar aktiv arbetstid
12 timmar standby

HASTIGHET
X5: 350,000 punkter/s 
X7: 480,000 punkter/s

RÄCKVIDD
300 mm

UPPLÖSNING
0.05 mm

NOGGRANNHET
0.03 mm

VOLUMETRISK NOGGRANNHET
X5: 0.02+0.08 mm/m
X7: 0.02+0.06 mm/m

REKOMMENDERAT MÅLOBJEKT
100-8000 mm

video: arbetsflöde freescan x7

upptäck: freescan trak

KRAFTFULL MJUKVARA


Freescan levereras med en egen mjukvara där det enkelt går att följa det strömlinjeformade arbetsflödet. Mjukvaran är framtagen för maximal användarvänlighet. Det är mycket enkelt att komma igång med 3D-scanningen efter du guidats igenom kalibreringsprocessen.

Den resulterande 3D-filen kan sedan exporteras till en uppsjö av olika mjukvaror såsom Fusion 360, ZBrush, Geomagic Design X,  ZBrush, Geomagic Control X, Polyworks och Gominspect för kontrollmätning och inspektion eller omdesign.

freescan trak


Baserad på samma teknik som Freescan, med en optisk spårare som följer skannerns position i realtid med samma noggranna resultat samt ett effektivare arbetsflöde där operatören slipper lägga värdefull tid på att placera ut navigationsmarkörer på objektet.

Freetrak är en portabel, effektiv och pålitlig 3D-scannerlösning som förenklar insamlingsprocessen av 3D-data för medelstora till stora föremål för mätning med hög precision. Scannern är lämplig för 3D-inspektion av stora komponenter i storskaliga projekt inom bland annat energi-, flyg-, och bilindustrin samt inom byggprojekt.

Jag vill ha mer information

Fyll i dina uppgifter nedan om du vill ha mer information om produkter från Shining3D, så återkommer vi snarast.