um2connectartikel

Ultimaker 2+ Connect är här

Lotta LindbladUltimaker

um2connectartikel

Som en uppgradering av den prisbelönta 3D-skrivaren Ultimaker 2+, kommer nu äntligen Ultimaker 2+ Connect. Den moderniserade skrivaren är utrustad med samma smidiga lösningar som Ultimakers S-familj.

Att byta material, justera byggplattan eller kontrollera din utskriftsstatus är bara ett knapptryck bort tack vare skrivarens 2.4” touchscreen. Med fjärranslutning, ett minimalt behov av underhåll och komponenter som gör att skrivaren klarar sig utan övervakning, är Ultimaker 2+ Connect en skrivare som utlovar pålitlig och enkel 3D-printing i alla miljöer.   


DET HÄR ÄR 2+ CONNECT


Ultimaker 2+ har genererat stor framgång som en trygg skrivare för små och medelstora företag samt varit ett självklart val inom utbildningssektorn. Vad Ultimaker däremot kunde urskilja var ett behov av att anpassa skrivaren till ett växande digitalt arbetsflöde. 2+ Connect erbjuder därför en molnbaserad utskriftsprocess där inte bara förberedningen av utskrifter, utan även övervakningen och hanteringen av skrivaren, kan ske digitalt. 

Skrivaren ser till att effektivisera produktutveckling genom möjligheten att snabbare få tillgång till prototyper. Även om Ultimaker positionerar sin 2+ Connect som en skrivare för mindre organisationer, är den också ett passande och kapabelt val för den större verksamheten i en mångfald av olika branscher. 


STEG FÖR STEG GUIDE

Ett av Ultimakers grundläggande mål är att det ska vara effektivt och simpelt att börja printa. Hos 2+ Connect ligger stort fokus på att installationen av hårdvaran ska kunna genomföras snabbt och att sammankoppling av flera skrivare ska vara okomplicerat. 

Tack vare skrivarens funktionella touchscreen i färg och lätthanterliga programvara blir arbetsflödet tryggt och lätt att sköta. Touchscreenen guidar även den mest oerfarna användaren steg för steg i processen.

När man registrerar sin skrivare får man dessutom en 30-minuters introduktion i Ultimaker 3D Printing Academy för att komma igång.

UTVALDA KOMPONENTER FÖR SÄKER MILJÖ

Utöver en förnyad design är 2+ Connect utrustad med tillförlitliga komponenter som bidrar till en mer stabil och varaktig 3D-lösning som kräver minimalt med underhåll. Den uppdaterade skrivaren inkluderar bland annat ett mer ergonomiskt matarreglage för byte av material, USB-uttag, enklare kalibrering och stadigare byggplatta - som gör att skrivaren utan problem kan lämnas utan övervakning dygnet runt.

För ytterligare trygghet erbjuder Ultimaker även 2+ Connect Air Manager som valfritt tillval. Denna lättapplicerade huv omsluter ovandelen av skrivaren och drar med en fläkt ut luften via ett EPA-filter. Filtret eliminerar upp till 95% av de ultrafina partiklarna som bildas när materialet i byggkammaren hettas upp.

SÄKRA ARBETET MED ESSENTIALS

För en ännu säkrare företagslösning har Ultimaker lanserat Ultimaker Essentials, ett nytt mjukvarupaket bestående av 3 komponenter: Ultimaker Cura Enterprise för att enkelt förbereda utskrifter på ett säkrare sätt i en företagsmiljö, Ultimaker Digital Factory för att koppla ihop fler skrivare, styra dem och i detalj kunna övervaka utskriftsprocessen oavsett var man befinner sig samt Ultimaker Marketplace för omfattande materialprofiler och plugins. 

KOM IGÅNG DIREKT

Video är en sak men vill du få en genomgång av skrivaren och göra dig redo för att printa finns vi till hjälp.

3DVerkstan är ett kunskapsföretag och håller utbildningar för alla nivåer. Ni som köper 3D-skrivare hos oss erbjuds alltid att köpa en grundutbildning där ni under en heldag får genomgång av maskinens funktioner, underhåll, processen från digital modell till färdig fysisk modell samt genomgång av mjukvaran Cura och hur ni gör egna inställningar. Kursen hålls löpande så att ni kan hitta ett datum som passar er.

 

VIDEO: 2+ connectkontakta oss för mer info & offert

Fyll i dina uppgifter nedan för att begära offert eller för att bli kontaktad av 3DVerkstan


dela denna nyhet