kimyaliten

3DVerkstan blir distributörer av Kimyas filament i Norden

Lotta Lindblad3DVerkstan, Kimya, Material

kimyapresss

3DVerkstan och Kimya är glada över att meddela att vi nu har inlett ett samarbete, vilket gör 3DVerkstan till exklusiva distributörer av Kimyas filament i Norden.

“Vi är imponerade över kvalitén och prestandan hos Kimyas produkter och mångfalden i deras utbud. Det faktum att allting dessutom är producerat i Europa är en viktig hållbarhetsfaktor”, kommenterar Patrik Rosén, delägare och Sales Manager på 3DVerkstan. “Vi har testkört Kimyas filament ett tag nu och materialen är av hög kvalitet, samtidigt som prisnivån tilltalar våra kunder. Både gällande material för prototyper som exempelvis PLA, där Kimya också erbjuder PLA-R som tillverkats av återvunnen plast. Men också när det kommer till mer industriella material som till exempel kolfiberfylld PEEK, ULTEM, PEI, PPSU med flera. Dessa material använder vi till vår högtemperatursskrivare MiniFactory Ultra.”  

Det här samarbetet innebär ett betydelsefullt strategiskt initiativ från ARMOR, verksamheten bakom varumärket Kimya. Det franska företaget rör sig stegvis mot en högre produktion av behovsanpassade och högpresterande 3D-material. Med vetskapen om att internationella industrier konstant eftersöker fler och fler möjligheter med 3D-printing, ser ARMOR till att skräddarsy materiallösningar för dem. 

Genom ett nära samarbete med 3DVerkstan sätter ARMOR sin tillit till en erkänd partner i Norden för att distribuera deras utbud av Kimya 3D-filament. Detta tillåter ARMOR att fokusera på sin egna expertis: att utveckla och producera innovativa material för utskrifter av tekniska komponenter.  

“Det är betryggande för ARMOR att anförtro 3DVerkstan med distributionen av våra Kimya-produkter,” säger Stéphane Cauliez, Business Development Manager på Kimya by ARMOR. “3DVerkstans erfarenhet och goda rykte kommer vara en stor tillgång när vi introducerar våra filament för så många som möjligt. Dessutom kommer det här samarbetet möjliggöra att vi kan reagera mer effektivt på behoven från företagare genom att kunna förse dem med anpassade material med högt mervärde.”LÄS MER OM KIMYA MATERIAL


kimyalink

ARMOR är pionjärer inom utvecklandet och produktionen av industriellt bläck och nyskapande material såsom organiska tunnfilmssolceller, ytbelagda kollektorer för laddningsbara batterier och specialanpassade filament för additiv tillverkning. Företagskoncernen specialiserar sig på framställning av industriellt bläck samt tunna beläggningar på tunnfilm, och är världsledande inom design och tillverkning av färgband för termotransfertryck. I Europa är de marknadsledande när det kommer till innovativa och hållbara utskriftstjänster och förbrukningsprodukter. Koncernen ARMOR har en internationell närvaro med närmare 2000 medarbetare i nästan 20 olika länder. År 2019 omsatte de årliga intäkterna 280 miljoner euro. Varje år investerar koncernen uppskattningsvis 30 miljoner euro i forskning och utveckling i Frankrike. ARMOR är ett ansvarstagande företag som drivs av att stimulera innovation i samhället.  

3DVerkstan är en starkt drivande kraft för additiv tillverkning i Sverige och Norden.

Med mer än 30 års erfarenhet och kunskap använder, utmanar och utvecklar vi dagens 3D-printtekniker och användningsområden tillsammans med våra kunder och återförsäljare. Genom nära samarbeten med branschledande företag inom 3D-utskrift och design säkerställer 3DVerkstan hög produktkvalitet samt utmärkt service och support. 3DVerkstan är medutvecklare och grundare av The Olsson Ruby, med över 60 återförsäljare globalt.

Kunskap är det grundläggande element som placerar 3DVerkstan i framkant som leverantör av 3D-teknik, och våra anställda är alla experter inom sina områden. Genom att erbjuda skräddarsydda kurser inom hårdvara, mjukvara och design för 3D-teknik, har vi hjälpt många företag på väg in i en digital transformation.

KONTAKTA OSS

För mer info om materialen eller beställning, fyll i formuläret nedan så återkommer vi snarast.
Vill du hellre ringa finns vi på plats helgfria vardagar kl 9-17 på nummer 08-55115750.

dela denna nyhet