Erik Cederberg håller upp 3D-printat ansiktsvisir

#3DVfaceshield med på Ultimakers Innovators list

Lotta Lindblad3DVerkstan, Ultimaker

erikta2

Erik Cederberg med sin design #3DVfaceshield


Utöver att vara 3DVerkstans CTO och delägare, är Erik Cederberg även grundare av Stockholm Makerspace: en ideell organisation och kreativ verkstad i centrala Stockholm.  När COVID-19-pandemin bröt ut, såg Erik och vi kollegor på 3DVerkstan att det rapporterades om stora brister i leveranskedjan för personlig skyddsutrustning i vården.

"Jag utgick från att undersöka om jag kunde hitta en applikation där 3D-utskrift kunde göra en verklig skillnad, både lokalt och globalt", berättar Erik. Resultatet blev ett enkelt reproducerbart visir med hjälp av en 3D-printad bygel, ett ark OH-film och ett vanligt hålslag. 

“Visiret designades för att skrivas ut med FFF-teknik, och var mycket optimerad för effektiv och driftsäker produktion med låg utskriftstid och materialförbrukning."

Projektet med visir, som skapades i samarbete med lokala vårdgivare, inspirerade användare av 3D-skrivare över hela världen. Det resulterade i en design som lämnades för granskning av medicinska myndigheter
- och i flera regioner och länder valdes den ut som en auktoriserad medicinsk lösning.

"När fler företag får upp ögonen för tekniken och upptäcker applikationerna där 3D-utskrift verkligen tillför värde, ser jag att 3D-skrivare blir ett viktigt verktyg i de flesta företag som arbetar med fysiska produkter."

Vi på 3DVerkstan och framförallt Erik har fått väldigt mycket uppmärksamhet i media globalt för denna lösning, som gick under namnet #3DVfaceshield. Intervjuerna har varit många och i december blev det ytterligare en när Erik hamnade på 3D-skrivartillverkaren Ultimakers 2020 Innovators list, något vi såklart är väldigt stolta över.

Du kan lyssna på Eriks intervju och höra mer om olika relaterade ämnen i det senaste avsnittet av Ultimakers podcast Talking Additive.


Lyssna när Erik blir intervjuad i avsnitt 20 av "Talking Additive" här

KONTAKTA OSS

Vill du veta mer om detta ämne eller har andra frågor, fyll i formuläret nedan så återkommer vi snarast.
Vill du hellre ringa finns vi på plats helgfria vardagar kl 9-17 på nummer 08-55115750.dela denna nyhet