fuse1launch inlaggcropped 1

Formlabs Fuse 1 är här

Lotta LindbladFormlabs, produktnyhet

fuse1launch1 1

Nu kan vi med glädje erbjuda er möjligheten att förhandsboka Formlabs nya högpresterande Selective Laser Sintering (SLS)-skrivare. Efter en omfattande utvecklingsperiod levererar Formlabs äntligen ett komplett system för utskrifter i nylonpulver som direkt kan sättas i produktion. Med lägre utrustningskostnad och prisvärt material är Fuse 1 en självklarhet när det kommer till 3D-utskrift av industriell kvalitet. Tillsammans med pulveråtervinningsstationen Fuse Sift och Formlabs högpresterande material Nylon 12 Powder maximerar ni effektiviteten i alla steg i processen. 

Formlabs efterlängtade pulverskrivare är äntligen här och vi på 3DVerkstan är stolta över att vara exklusiva återförsäljare av Fuse 1 i Sverige. Formlabs introducerar med sin Fuse 1 kraftfull och industriell SLS-teknik i “benchtop”-format: alltså ett mer lätthanterligt och användarvänligt alternativ för professionell SLS-printing som passar i de allra flesta miljöer. Dessutom kan Fuse 1 stoltsera med att vara en prisvärd lösning för att producera funktionella komponenter efter eget behov, direkt när ni behöver dem.     

SLS-tekniken innebär att en laser med högsta precision sammansmälter nylonpulver för att skapa detaljerade och robusta 3D-utskrifter. Tekniken tillåter också användaren att skapa komplexa och stabila hopsättningar. Med en byggvolym på hela 165 x 165 x 320 mm är Fuse 1 kapabel att hantera större utskrifter, men även flera utskrifter på en gång. Eftersom utskrifterna inte har ett behov av supportstrukturer kan flera delar få plats i byggkammaren vilket även effektiviserar efterbehandlingen. 


fuseliten 1

Formlabs material Nylon 12 Powder är speciellt utvecklat för Fuse 1 för att skriva ut högpresterande komponenter. Tack vare nylonpulvret som genererar slitstarka och detaljrika utskrifter, kan dessa både användas som fungerande prototyper eller direkt appliceras i produktion. Med Nylon 12 Powder får ni ett material med hög flexibiltet, stresstolerans och värmeresistens vilket banar väg för komponenter som klart lämpar sig för mekaniska applikationer.

Tillsammans med Fuse 1 säljs även Fuse Sift - den kompletta återvinningsstationen som tar till vara på det överblivna pulvret i efterbehandlingsprocessen. Med hjälp av den kan man skriva ut med upp till 70 % återvunnet pulver vilket gör systemet till en hållbar lösning med reducerat svinn. Fuse Sift tillhandahåller rengöring av detaljerna efter utskrift, pulveråtervinning, extra byggkammare och mixning. Detta gör den till enheten med flest olika användningsmöjligheter som finns tillgänglig på SLS-marknaden.


LÄS MER OM FORMLABS FUSE OCH SIFT

3DVerkstan är som enda återförsäljaren för Fuse 1 i Sverige och Danmark väldigt stolta över att få presentera detta system. Vi har systemet i vårt nya showroom i Solna och ni är välkomna att boka en demo live eller online. Men redan nu kan du stilla din nyfikenhet genom denna video från Formlabs.


FYLL I FORMULÄRET OM DU ÖNSKAR OFFERT, KONTAKT ELLER DEMO