einscan hx 01 1000x500 1

Stor tillökning bland 3D-scanners

Lotta LindbladShining3D

einscan hx 01 1000x500 1

Efter den populära 2X-serien har Shining3D nu lanserat två stycken helt nya handhållna 3D-scanners. Einscan H och HX använder båda en hybrid av pulserande ljus och laser som förbättrar skanningen av objekt som tidigare var problematiska med 2X-serien. Det tidigare fixerade scanläget är borttaget från H-serien för att helt fokusera på handhållen scanning och därmed öka ergonomin och minska vikten.

EINSCAN H använder strukturerat blått ljus och osynligt infrarött ljus, den inbyggda färgkameran och det breda synfältet gör scannern till ett bra alternativ vid ett brett spektrum av användningsområden, framförallt vid helkroppsscanning eller ansiktsscanning. Den optimerade orienteringsalgoritmen kan effektivt kompensera för mindre rörelser på det scannade objektet eller personen, något som tidigare kunde orsaka problem för scannerns möjlighet att navigera sig. Tack vare den infraröda ljuskällan kan scannern även med lätthet registrera mörka ytor och hår eller päls.

Lika enkel och portabel att använda som 2X-serien och med samma intuitiva mjukvara gör sig scannern bra för såväl nybörjare som erfarna användare. Med en hastighet på upp till 1,200,000 punkter/sekund och ett synfält på upp till 420x440 mm kan du snabbt och enkelt slutföra en helkroppsscan på några minuter. Den höga upplösningen på 0.25 mm och noggrannheten på 0.05 mm säkerställer att geometrin håller en hög detaljnivå vid scanning av exempelvis möbler eller konstverk.

EINSCAN HX använder sig av samma strukturerade blåa ljus men istället för infraröda ljuskällor så projicerar den med hjälp av blå laser ett rutnät på objektet. Denna lösning förbättrar effektiviteten och pålitligheten av resultatet, samt gör scannern mer anpassningsbar för olika material. Scannern är mindre känslig för omgivande ljusförhållanden och presterar bättre för reflektiva och mörka ytor, såsom en metallic-lackad bilkaross.

Den höga hastigheten och noggrannheten gör det möjligt att på enbart några minuter scanna ett stort urval objekt för reverse engineering, massanpassning eller produktutveckling.

Båda produkterna är på ingång så håll utkik i vår webshop eller kontakta oss för beställning.

Tidigare i våras lanserades även den helautomatiska scannern AUTOSCAN INSPEC som är speciellt framtagen för kontrollmätning och reverse engineering av små detaljer såsom mindre maskindelar och smycken.


KONTAKTA OSS

Fyll i dina uppgifter nedan om du vill ha mer information om produkter från Shining3D, så återkommer vi snarast.dela denna nyhet