Freescan UE
Handhållen industriell prestanda

FreeScan UE är en handhållen laserskanner som erbjuder hög noggrannhet, stabilitet och repeterbarhet i en ergonomisk och portabel enhet. Freescan kan användas till ett brett spektrum av objekt och kan hantera de flesta ytorna utan problem.

Skannern är anpassad för 3D-scanning, kontrollmätning och inspektion inom flera branscher såsom fordon, energi, design och tillverkning.

För 3D-scanning och inspektion av små komponenter rekommenderar vi AutoScan Inspec. För enklare arbeten med lägre krav på precision erbjuder vi även de flexibla skannrarna Einscan, eller H-serien.


BEGÄR OFFERT / KONTAKTA OSS
SNABB OCH FLEXIBEL

Utvecklad med ergonomi och flexibilitet i åtanke. Med Freescan UE kan du snabbt och obesvärat skanna stora föremål. Den låga vikten gör även längre sessioner smärtfria.

INDUSTRIELLT ANPASSAD

Freescan UE är anpassad för  industrier där det krävs hög mätnoggrannhet. Den robusta designen säkerställer hög repeterbarhet och stabilitet, oavsett miljö.

HÖG NOGGRANNHET

Det noggranna resultatet gör skannern optimal att använda för  kvalitetskontroll och ytberäkningar samt kontrollmätning och inspektion av stora objekt.

FREESCAN UE7/UE11

INDUSTRIELL PRECISION I HANDHÅLLET FORMAT

Ett helt handhållet och lätthanterligt laserscannersystem som, tack vare en hybrid av avståndsmätning och optik, uppnår mycket hög precision och stabil drift. Med en exakt punktregistrering av markörer som placeras ut på arbetsstycket säkerställs hög exakthet och arbetshastighet, även för stora objekt.

Freescan är utvecklad för att du snabbt och enkelt ska kunna utföra kontrollmätning och inspektion med hög flexibilitet, bara att koppla upp skannern, applicera navigeringsmarkörer och sätta igång. Användbar till ett stort antal objekt och tack vare lysdioderna som belyser objektet samtidigt som lasern projiceras så går det utan problem att använda skannern såväl inne- som utomhus.

I den här guiden kan ni läsa mer om laserscanning och Freescan UE

3D-Scanning utan begränsning


Med Freescan-serien finns det få begränsningar i vilken typ av yta det är på objektet. Med ett par knapptryck för att justera exponeringen kan den enkelt gå mellan en mattsvart yta till en mycket reflektiv metallisk yta och producera samma goda resultat. Tack vare lysdioderna som belyser objektet samtidigt som lasern projiceras så går det utan problem att använda skannern såväl inne- som utomhus.

Eftersom att Freescan använder markörer för att orientera sig kan ytorna vara formlösa utan att ställa till problem. Markörerna finns med klister eller magnet för enkel applicering på magnetiska ytor.

För ytor med väldigt hög transparans, som vindrutan på en bil, kan det krävas att ytan maskeras med speciell 3D-scanningspray från AESUB.

TEKNISKA SPECIFIKATIONER


DIMENSIONER
298 x 90 x 74.5 mm

VIKT
670 gram

LJUSKÄLLA
Blå laser, Klass 2M (ögonsäker)
UE7: 14 laserlinjer
UE11: 22 laserlinjer

ARBETSAVSTÅND
500 mm

ARBETSFÖRHÅLLANDEN
Temperatur: 0 — 40˚C
Relativ luftfuktighet: 10 — 90%

HASTIGHET
UE7: 650,000 punkter/s 
UE11: 1,020,000 punkter/s

UPPLÖSNING
0.05 mm

NOGGRANNHET
0.02 mm

VOLUMETRISK NOGGRANNHET
0.02+0.04 mm/m

MAXIMALT SYNFÄLT
510 x 520 mm

Fullständig specifikation

arbetsflöde Freescan ue

Introduktion av Freescan ue

LÄTTANVÄND OCH FUNKTIONELL MJUKVARA


Freescan UE levereras med en egen mjukvara där det enkelt går att följa och styra skannerns arbetsflöde. Mjukvaran är utvecklad med användavänlighet i fokus, det är mycket enkelt att komma igång med 3D-scanningen efter du guidats igenom kalibreringsprocessen.

3D-filerna kan sedan exporteras till Shining3D’s egna inspektionsmjukvara, Einsense Q, eller tredjepartsmjukvaror såsom Fusion 360, ZBrush, Geomagic Design X,  ZBrush, Geomagic Control X, Polyworks och Gominspect för kontrollmätning och inspektion eller omdesign.

Jag vill ha mer information

Fyll i dina uppgifter nedan om du vill ha mer information om produkter från Shining3D, så återkommer vi snarast.