Uppgradering och produktnyheter från Formlabs

Jessica Jorfjord Formlabs, Material, produktnyhet


Tre nyheter från Formlabs: Form 3+ och 3B+, Build Platform 2 och ESD Resin

Nu kan vi äntligen presentera tre spännande nyheter från Formlabs när det kommer till hårdvara, mjukvara och dessutom material – allt för att ta industriell tillverkning till nästa nivå. 

Hos de uppgraderade skrivarna Form 3+ och 3B+ kombineras både uppdaterad hårdvara samt mjukvara för att möta de största behoven hos användarna - nämligen att kunna producera komponenter på kortast tid möjligt och snabba på viktiga R&D-projekt. Utöver att öka utskriftshastigheten med 20–40%, kommer skrivarna med ett reviderat värmesystem och nya detaljer som stabiliserar lasersystemet. Resultatet är bättre ytfinish – gång på gång, oavsett hur mycket du printar.

Form 3+ och 3B+ har redan börjat skeppas – och för att dra fördel av de förbättrade utskriftshastigheterna, ytfinishen och tillförlitligheten som uppgraderingen erbjuder, ladda bara ner den senaste versionen av PreForm och uppdatera din programvara. Detsamma gäller dig med en Form 3 eller 3B.

Med denna uppdatering lanserar Formlabs även en ny byggplattform som är utrustad med deras patenterade "Quick Release"-teknik: Build Platform 2. Den nya generationens byggplatta gör arbetsprocessen snabbare och mycket mer hanterbar genom att du på ett simpelt vis kan avlägsna din utskrift – utan att behöva använda verktyg och riskera skador på komponenten. Alla Form 3+ och 3B+ levereras med den nya byggplattformen och den är även kompatibel med befintliga Form 2, Form 3 och Form 3B.  

Ännu en nyhet från Formlabs kommer i form av nya materialet ESD Resin – deras första ESD-säkra resin, utvecklat för att avleda oreglerade elektrostatiska urladdningar. Materialet har utvecklats för att hålla i en rigorös tillverkningsmiljö. Det är till för att skapa robusta, funktionella och dynamiska höljen för känslig elektronik som behöver hantera betydande slitage. Producera anpassade verktyg, jiggar och fixturer som skyddar dina känsliga elektronikkomponenter från statisk urladdning.

Både Build Platform 2 och ESD Resin finns i vår shop inom kort.

KONTAKTA OSS

Vill du veta mer om Formlabs eller önskar info om vårt övriga utbud, fyll i formuläret nedan så återkommer vi snarast.
Vill du hellre ringa finns vi på plats helgfria vardagar kl 9-17 på nummer 08-55115750.

Dela denna nyhet