minifactoryblogg

3DVerkstan utökar portföljen med miniFactory ultra

Lotta Lindblad3DVerkstan, miniFactory

minifactory 8x4tum scaled

3DVerkstan Nordic AB och miniFactory Oy LTD har idag skrivit avtal om samarbete, vilket innebär att 3DVerkstan blir leverantör av miniFactorys industriella ultra-polymer 3D-skrivare och material i Sverige.

Syftet med att använda högpresterande polymerer som material är att möta efterfrågan från olika branscher som har höga krav på såväl värmetålighet som mekaniska och kemiska egenskaper i sina slutprodukter. Med miniFactory Ultra-systemet och de certifierade materialen är detta nu möjligt.

"Vi har följt utvecklingen av 3d-skrivare för högtemperatursplaster sedan en tid tillbaka. Vi ser ett ökat kundintresse för dessa material och har i miniFactory hittat en leverantör som matchar vårt fokus på kunskap och kvalitet. Därför är vi nu väldigt glada att kunna erbjuda miniFactory Ultra-systemet till våra kunder.

- Utöver det djupa tekniska kunnandet och erfarenheten hos miniFactory, så ser vi en stor fördel i det unika processövervakningssystemet Aarni. Det kan användas för kvalitetssäkring av 3d-printade detaljer för slutanvändning inom bland annat flyg-, rymd- medicin- och fordonsindustrin.
Vi kommer att installera det första systemet hos AMEXCI i Karlskoga, som med sina erfarna AM-specialister och krävande kunder kommer att testa många applikationer med specifika och höga krav”
Daniel Ljungstig, CEO, 3DVerkstan Nordic AB.


miniFactory Ultra är den mest kostnadseffektiva och mångsidiga industriella 3D-skrivaren för ULTEM®, PEKK, PPSU, PA-CARBON, PEEK och andra högpresterande polymerer.  

Systemet möjliggör utskrifter med maximal styrka, precision, repeterbarhet och kvalitetskontroll. 

  • Byggkammare med upp till 250°C ger lagervidhäftning med hög mekanisk styrka och låg warping.
  • Övervakningssystemet Aarni möjliggör processövervakning av dina utskrifter lager för lager. Resultatet visualiseras i mjukvaran och med utskriftsrapporter kan spårbarhet och certifikat skapas.
  • Automatiserad och integrerad efterbehandlings-process som med värme tar bort inre spänningar och optimerar materialets egenskaper. 
  • Uppvärmd material-kammare är inbyggd i skrivaren och säkerställer nödvändig filamentkvalitet med fuktövervakning.

"FFF-utskrift med högpresterande polymerer växer snabbt inom industrin och det kräver rätt personer runt det för att hålla utvecklingen pågående. 3DVerkstan och miniFactory delar passionen att tillhandahålla den senaste kunskapen och riktlinjerna för kunderna för att få bästa möjliga resultat"
- Olli Pihlajamäki, sälj- och marknadschef på miniFactory.

MiniFactory Ultra premiärvisades under en halvdagskonferens som 3DVerkstan anordnade tillsammans med AMEXCI den 4 februari 2020 i Karlskoga. Under konferensen fanns miniFactory på plats för en genomgång av maskin, material och arbetsflöde.

Vi är väldigt positiva till detta samarbete mellan 3DVerkstan, AMEXCI och miniFactory. Att vi från årsskiftet kommer kunna additivt tillverka avancerade polymera produkter och testa för applikationer inom exempelvis flyg, tåg, marin och fordonsindustrin är en unik möjlighet som miniFactory och deras teknik ger oss. Detta är också ett mycket gott exempel på hur Sverige och Finland kan jobba närmare varandra inom ett framtidsområde som additiv tillverkning och gemensamt pusha gränserna för vad som är möjligt att tillverka.
- Edvin Resebo, CEO, AMEXCI


KONTAKTA OSS

Vill du veta mer om miniFactory Ultra eller önskar info om vårt övriga utbud, fyll i formuläret nedan så återkommer vi snarast. Vill du hellre ringa finns vi på plats helgfria vardagar kl 9-17 på nummer 08-55115750dela denna nyhet