AARNI PMS

Process monitoring system


Aarni är toppen av miniFactorys högpresterande eko-system för utskrifter av ultra-polymerer. Anslut Aarni till din miniFactory Ultra 3D-skrivare för att kvalitetskontrollera hela utskriftsprocessen lager för lager. För att certifiera dina utskrivna delar behöver du exakt den information som Aarni tillhandahåller. Denna precisions-inspektion av den färdiga delen säkerställer att processen har uppfyllts enligt specifikation.

MINIFACTORY ULTRA 2

Den mest kostnadseffektiva och mångsidiga industriella 3D-skrivaren för ULTEM®, PEKK, PEEK, PPSU och andra industriella polymerer. Med den precisionsstyrda uppvärmda byggkammaren kan skrivaren dra fördel av högpresterande polymerer som kräver en långsam glödgningsprocess för att uppnå materialets maximala potential. Det perfekta verktyget för materialutvecklaren – fritt justerbara parametrar möjliggör pålitlig och högkvalitativ utveckling och testning av material.

Läs mer

SAMLA OCH VISUALISERA DATA

Processövervakning spelar en nyckelroll i många olika tillverkningstekniker där delarna är gjorda för krävande applikationer. Det är den viktigaste delen av processen för att uppfylla det som krävs vid en kvalitetssäkring. Övervakningen ger verifiering av processens kvalitet och skapar tillförlitlighet för de tillverkade komponenterna. När kvaliteten på delarna kan säkerställas med hjälp av processövervakningen har produkten vissa kända egenskaper som det går att lita på.

Övervakningen sker genom att samla in data från flera punkter med extremt noggranna sensorer designade för industriellt bruk. Data sparas automatiskt varje sekund under utskriften. Aarni följer alltså hela utskriftsprocessen, sekund för sekund. När utskriften är klar har du tillgång till 3D-visualisering av med den intuitiva och lättanvända programvaran  på din dator. Programvaran visualiserar utskriften rad för rad och lager för lager.

Aarni är en pionjär inom FFF-tekniken. För första gången någonsin kan du se inuti din utskrivna komponent och få information som tidigare inte var tillgänglig. Aarni känner till den optimala utskriftsprocessen och sätter automatiskt upp gränserna för varje material. Med visualiseringen som Aarni tillhandahåller kan du vara säker på dina 3D-utskrivna delar. Aarni övervakar processen åt dig.SÄKERSTÄLL KOMPONENTENS EGENSKAPER

Vanligtvis tillverkas komponenter av högpresterande polymerer genom formsprutning. Denna metod är betrodd av branscher över hela världen eftersom den kan verifieras med exakt processövervakning. Additiv tillverkning är en alternativ tillverkningsmetod med egna designriktlinjer och begränsningar. Därför kräver additiv tillverkning sitt egna processövervakningssystem för att göra det till en tillförlitlig tillverkningsmetod.

Inom FFF-tekniken är övervakning ännu viktigare eftersom vidhäftningen mellan skikten slutligen bestämmer de mekaniska egenskaperna hos den utskrivna komponenten. Dess hållbarhet eller problem under utskriftsprocessen kan inte upptäckas genom att endast observera delen. Det enda sättet att känna till de sanna funktionerna i delen är att använda processövervakningssystem.

Målet med Aarni är att göra FFF-tekniken till en tillförlitlig tillverkningsmetod som kan användas inom de mest krävande industrierna och applikationerna. Det enda sättet att säkra detta är genom att noggrant övervaka tillverkningsprocesserna.

Certifiera utskriften

Möjligheten att analysera komponenten med det banbrytande övervakningssystem förenklar certifiering av utskrivna delar. Certifieringen ger högre förtroende för komponenten och tillverkningsmetoden. Certifiering är en viktig förutsättning inom många branscher, Aarni öppnar dörren för helt nya affärsmöjligheter. 

Efter analysen med Aarni kan du enkelt skapa ett dokument över komponenten med detaljer över hela utskriftsprocessen. Dokumentet har samma 3D-visualisering som i programvaran och kan delas ut inom organisationen för godkännanden. Behåll full spårbarhet av hela processen från råvara till färdigutskriven komponent.