Nexa3D NXD200

optimerad för dentala applikationer

Nexa3Ds robusta och supersnabba dentala 3D-skrivare NXD200 skriver ut högkvalitativa dentala delar, med en utskriftshastighet på upp till 1 cm per minut minskar produktionscykler från timmar till minuter.

Med en stor 16 liters byggvolym som mäter 275 x 160 x 400 mm, intelligent optimering och Nexa3D:s revolutionerande patenterade LSPc-teknik är NXD200 en perfekt 3D-skrivare för alla dentala applikationer.

2.5 gånger Större byggvolym

NXD200 har mer än dubbelt så stor byggvolym jämfört mot konkurrerande alternativ, vilket möjliggör utskrift av större delar, högre produktionstakt och i slutändan mycket lägre kostnad per del. Utskrifterna är dessutom isotropa och med en imponerande upplösning på 75 µm.

Labbredo och modulär design

Den mycket tillförlitliga skrivaren är modulärt designad för att det så enkelt som möjligt ska gå att byta ut trasiga delar eller uppgradera den befintliga tekniken, vilket eliminerar förslitna eller föråldrade maskinvarukomponenter.

Nästa generations programvara

Nexa3D:s egenutvecklade intelligenta programvara kopplar samman hårdvara, material och mjukvara till ett kraftfullt, användarvänligt system samtidigt som det erbjuder kraftfulla hjälpmedel och automation.

NXE200 Teknisk specifikation


Mått :
710 x 710 x 1675 mm

Vikt:
160 kg

Strömförsörjning:
210-230 VAC, 50/60 Hz

Byggvolym:
275 x 155 x 200 mm

Laservåglängd:
405 nm

Upplösning:
4K (3840 x 2160)

Pixelavstånd:
76.5 µm

Upplösning:
4K (3840 x 2160)

Mjukvara:
Materialise MagicsPrint for Nexa3D
Komplett verktygskit inklusive automatisk orientering och placering i byggvolymen, automatisk supportgenerering, meshreparation och redigering.
NexaX v1 Software
Enkel processhantering, fjärrstyrning med uppladdning, köer och statistik.

Efterbearbetning:
Levereras med verktygssats för grundläggande efterbehandling.En full byggvolym kräver tvättbalja och härdningskammare med 300 x 180 x 480 mm kapacitet.

Kräver UV-härdningsenhet som klarar minst 2mW/cm2 och 60 ° C (optimalt är 20mW/cm2 och upp till 120 ° C).

Ladda ner fullständig specifikation

Material:
UV-härdande fotopolymerer: 
KeyModel Ultra, KeySplint Soft, KeyGuide, KeyTray

Läs mer om alla material här.

LSPC-processen

Lubricant Sublayer Photo-Curing

Nexa3D:s utskriftsprocess börjar med den egenutvecklade UV-ljusmatrisen,  LSPc-optiken garanterar enhetligt ljus, vilket är  nyckeln till optimalt utnyttjande LSPc-High Contrast Mask. LSPc-HC Mask ansvarar över att projicera 3D-slices till kärlet där fotopolymeriseringen sker, lager för lager.

Skillnaden från DLP-tekniken, där kant till kant prestandan äventyras på grund av optiska snedvridningar, är att LSPc levererar en enhetlig, förvrängningsfri bild till alla delar av byggplattan och säkerställer konsekvent noggrannhet från del till del.

Det sista steget i processen är LSPc-membranet. Detta patenterade membran är sjävlsmörjande och skapar en klibbfri zon mellan den utskrivna delen och kärlet vilket möjliggör den marknadsledande utskriftshastigheten. Membranet underlättar också för påfyllningen av resin till hela utskriftsytan, oavsett om modellen som skrivs ut är solid eller ihålig.


Everlast membrane


Som namnet antyder är Everlast-membranet mer hållbara, motståndskraftiga och förlänger livslängden med över 25 gånger jämfört med kärl och brickor som andra fotopolymerskrivare använder. Varje membran beräknas hålla för utskrift av mer än 50 000 lager och 20 liter material. Detta innebär färre produktionsstopp för membranbyten och mycket längre kontinuerliga körningar under krävande serieproduktion.

Utöver den förlängda livslängden uppvisar Everlast-membranet konsekventare optisk transmittans, så den 1000: e utskrivna delen blir identisk med den första. Den tuffare och mer motståndskraftiga ytan möjliggör utskrift av delar av tidigare outskrivbara tekniska material.