linkedin event

Nordisk premiär x2 – välkomna på event!

Lotta Lindblad3DVerkstan, event, produktnyhet

linkedin event

STORT TACK TILL ALLA  SOM MEDVERKADE!

Om ni inte hade möjlighet att medverka och nätverka på vårt event, men gärna vill få en demo av FX20, S7, scanners eller övrigt utbud - kontakta oss på info@3dverkstan.se eller ring oss på 08-55 11 57 50

Den 16/2 vill vi bjuda in till ett grymt späckat event / minimässa för 3D-printing och digitala lösningar för företag, och vi presenterar dessutom två nya skrivare till vår produktportfölj!

Vi kommer under denna torsdagseftermiddag bjuda på Nordisk premiär av Markforged FX-20 även kallad "The Beast" samt UltiMaker S7 som officiellt lanserades 24/1.

Förutom att få träffa oss i Team 3DVerkstan så finns möjlighet att boka in möten med våra leverantörer från Markforged, Formlabs, Ultimaker samt Shining3D.

Vi har utöver det även bjudit in några av våra fantastiska kunder som kommer att hålla korta dragningar om hur de använder digitala lösningar och additiv tillverkning idag.

Kom och ta nåt litet att äta och dricka och utforska de oändliga möjligheterna med 3D-printing inom innovation, tillverkning, design och mycket mer. Du kommer få med dig helt nya insikter om hur ni kan implementera tekniken för just era behov, utökad materialkunskap och förhoppningsvis smittas av den innovativa andan bland övriga besökare. 

Vill ni boka en tid med leverantör eller oss, eller diskutera en specifik design på plats. Fyll i det öppna fältet i anmälan så återkopplar vi till er.

  • När: 16 februari
  • Tid: 14.00 till ca 18.30 
  • Var: Kräftriket Innovationspark Stockholm
  • Värdar:  3DVerkstan, Markforged, Ultimaker, Formlabs, Shining3D

Hålltider för dagen: 

14.50 Patrik Rosén (3DVerkstan) - Hälsar välkommen 

Presentationer:

15.00 Kyle Mason (Markforged) - introducing the FX-20

15.20 Johann Ebermann (Ultimaker) - introducing the new flagship S7  

15.45 Niels Stenzel (Shining3D) - introducing a new scanner in the Freescan series!

Breakout sessions med fika 

Customer stories:

16.30  Erik Clacey (OHB)

16.45  Mattias Tellgren (AMES)

17.00  Christian Monstein (Transdev)


Varför Markforged FX20

Äntligen får vi tillfälle att presentera den efterlängtade FX20 – den snabbaste, starkaste och mest sofistikerade skrivaren som Markforged hittills har producerat. Den nya generationens produktionsplattform är, utöver ULTEM™-kapabel, byggd för att skapa större delar med oöverträffad snabbhet, måttriktighet och ytfinish

Genom Markforgeds FX20 tas additiv tillverkning med kontinuerlig fiberförstärkning till en ny nivå. Maskinen kommer att möta behoven hos de mest krävande och reglerade industrierna, som exempelvis flyg, försvar, fordon och olja och gas. Med en byggvolym på 525 x 400 x 400 millimeter, en byggkammare som klarar upp till 200 grader, ett skrivarhuvud med tre munstycken samt möjligheten att hantera ett stort utbud av material, är skrivaren tillämpbar inom flertalet olika branscher. Den är byggd för allt från prestandaverktyg till färdiga produktionsdelar inom flygindustrin.

Vi kommer att kunna erbjuda FX20 till både våra svenska och danska kunder.

Patrik Rosén, CEO på 3DVerkstan, förklarar varför FX20 redan har tilldragit sig stort intresse:

– FX20 kompletterar Markforgeds line-up med stor byggvolym, extremt snabb hastighet och dessutom med möjlighet att printa ULTEM™ med kontinuerlig fiberförstärkning och stödmaterial! Stora delar från FDM-tekniken brukar oftast innebära en grov ytfinish, och inte lika hög detaljrikedom, men de delar vi sett från FX20 är dock raka motsatsen. Vi har redan sett ett stort intresse bland våra kunder, och vi har sett fram emot att äntligen få presentera skrivaren ordentligt. 

Tillsammans med simuleringsfunktionen som presenterades under formnext i november 2022 slipper du gissa när det gäller inställningar som densitet av infill, antal väggar, floor/roof lager och hur mycket fiberförstärkning du behöver i din del. Genom att definera upp exempelvis lastfall och riskfaktorer så valideras och simuleras din del och inställningar för optimerad utskrift bestäms efter detta.

Nu finns alltså FX-20 hos oss för första gången att se i Norden, med delar som du garanterat kommer bli imponerad av.

Läs mer om FX-20 här 

Varför Ultimaker s7

Med UltiMaker S7 har man lyssnat på kunderna och gjort en uppdaterad version av storsäljande arbetshästen S5. Med UltiMaker S7 får du det bästa med S5 såsom storlek på byggplatta, enkla byten av printhuvud och optimerade utskriftsprofiler men vad är de stora förbättringarna? 

FLEXIBEL BYGGPLATTA

Med den nya flexibla byggplattan gjord av PEI-belagd aluminium ökar S7 din produktivitet genom att du nu med en enkel böjning lossar din utskrift enkelt. Byggplattan är precis som tidigare uppvärmd för att kunna printa material ur ett stort materialbibliotek via mjukvaran Cura.

UPPGRADERAT PRINTHUVUD

De förbättrade dubbla printhuvudena har numera sensorer för att upptäcka eventuella störningar och därmed maximera upptid. Magneterna i locket är starkare för att förhindra att den öppnas och den förbättrade fläkten reducerar underhåll och rengöring.

INBYGGD AIR MANAGER 

Med inbyggd Air Manager skapas en bättre arbetsmiljö med en fysisk barriär över byggkammaren, samt med en tyst fläkt och ett luftfilter som renar luften från 95% av alla ultrafina partiklar som frigörs när material upphettas. Optimerade mjukvaruinställningar detaljstyr filtreringen och luftflödet.

Nu kommer den första skrivaren i Norden att finnas hos oss, och visas upp den 16/2 - UltiMaker kommer vara på plats för att presentera och visa upp deras kompletta 3D-plattform.

Läs mer om UltiMaker S7 här

s7 flexible buildplate
s7 print head
s7 air filter


DETTA EVENT HAR REDAN VARIT SÅ ANMÄLAN ÄR STÄNGD