markforged FX-20

Stor, snabb, stark


Markforgeds flaggskepp FX20 är en stor och snabb skrivare redo att skriva ut med ULTEM™ material! 3D-printa delar för fabriksgolvet och till flygplan samma dag. FX20 tar The Digital Factory och kontinuerlig fiberförstärkning till en ny nivå av problemlösning för tillverkande industrier.KONTAKTA OSS FÖR MER INFO, BOKNING AV DEMO ELLER OFFERT

KOSTNADSEFFEKTIV OCH ANVÄNDARVÄNLIG tillverkning i fyra steg


Metallutskrift i fyra steg

CAD
Designa din komponent, ladda upp en stl-fil och välj material. Programvaran Eiger gör utskriftsförberedelsen enkel.

FÖRSTÄRK
Använd Eiger för att optimera och bestämma var i din del du vill ha den kontinuerliga fiberförstärkningen placerad, precis samma tänk som armeringsgärn i betonggjutning!

SKRIV UT
Nästa steg är utskriften, FX-20 kan mata ut ca 100g material i timmen! Detta innebär att en "normalstor" del är klar efter lunch om du startar den på morgonen.

ANVÄND/MONTERA
Delar från din Markforged-skrivare är redo att använda direkt efter utskrift, utan efterbehandling om det inte är önskvärt.

The Beast


Video: Behind the scenes


Banbrytande kapacitet


FFF/CFF/HIGHTEMP

Med Markforged FX-20 får du allt som övriga modeller i Markforged portfölj har plus extra allt. En skrivare med imponerande volym som öppnar upp för de där applikationerna som helt enkelt varit för stora innan. Unika möjligheter att förstärka Onyx (Nylon PA6-CF) och ULTEM™ (hightemp polymer) med kontinuerlig fiberförstärkning, något Markforged är ensamma med på marknaden.


teknisk specifikation FX20

Byggvolym: 525x400x400 mm
Lagerhöjd: 50-250um
Teknik: Fused Filament Fabrication, Continuous Fiber Reinforcement

TEKNISK SPECIFIKATION

FX20 MATERIAL:


Image

KOMPOSIT

Onyx

Ultem 9085 filament

Onyx FR - BETA

Onyx ESD - BETA

Nylon - BETA

FÖRSTÄRKNINGSMATERIAL

Kolfiber

Kolfiber för Ultem filament

Glasfiber - BETA

HSHT Glasfiber - BETA

Kevlar - BETA

EIGER


Med automatisk versionskontroll, hantering av flera skrivare i realtid och molnbaserade verktyg för samarbete, är Eiger en av världens mest avancerade mjukvaror för 3D-utskrift.
Eiger är utvecklad från grunden för att förenkla tillverkningsprocessen och gör det möjligt att skriva ut i plast, komposit och metall direkt från webbläsaren. Det krävs inga specifika förkunskaper för att kunna hantera Eiger, vem som helst kan starta igång en utskrift.


MER INFO OM EIGER

ULTEM 9085™ filament


En stor fördel med Markforged FX-20 är möjligheten att nu börja använda Ultem™ 9085 filament som material, även med kontinuerlig fiberförstärkning.

Ultem™ är ett väldigt värmetåligt material med bra styrka och även kemtålighet, vanligtvis använt inom flyg och järnväg men ett mycket kapabelt material även för industriella applikationer.

MER INFO OM ULTEM (PDF)

The additive movement

EN RAPPORT MED HÖG RELEVANS SOM GER GRUND FÖR beslutsunderlag i er verksamhet.

Markforged har analyserat och publicerat över 100 olika applikationer från industriella företag från hela världen. Denna rapport presenterar allt från kundfall, prototyper till slutprodukter och allt däremellan. Bläddra bland applikationerna i databasen och lär dig hur företag med hjälp av 3D-printing, förbättrat sina försörjningskedjor och höjt effektiviteten av sina tillverkningsprocesser. 

Funderar ni på att inkludera additiv tillverkning i era processer?  Utforska möjligheterna med 3D-printing genom att filtrera databasen efter industri, applikation och material för att hitta de användningsområden som är relevanta för er och använd rapporten som beslutsunderlag i er verksamhet. 

Bläddra bland applikationerna och ladda ner rapporten här

VILL DU ATT 3dverkstan kontaktar dig för mer info och offert?

Fyll i dina uppgifter nedan, så återkommer vi snarast.
Du kan också ringa oss helgfria vardagar mellan 9-17 på 08-55 11 57 50