um s5

Större utskrifter och smidigare flöde med Ultimaker S5

Mattias Kristianssonproduktnyhet

um s5
Ultimaker S5 är den senaste 3d-skrivarlösningen i företagets professionella produktportfölj. Den framtidssäkrade skrivarmodellen är optimerad för att passa in sömlöst i befintliga arbetsflöden och levererar ännu mer tillförlitliga resultat än tidigare. Med sin stora byggvolym är Ultimaker S5 den optimala professionella lösningen för att tillverka funktionsprototyper, produktionsverktyg och slutprodukter.

Ultimaker S5 är en helt integrerad lösning med maskinvara, programvara och materialkonfiguration samt optimerade inställningsmöjligheter. 3d-skrivaren är utvecklad för professionella användare som ställer krav på gränslösa geometriska möjligheter, industriella material, repeterbarhet, hög upptid och integrerat arbetsflöde.

S5 har en byggvolym på 330 x 240 x 300 millimeter, vilket är mer än en fördubbling jämfört med Ultimaker 3. Det gör att du kan skriva ut ännu större komponenter eller fler komponenter på en byggplatta.

Här ingår även dubbel extrudering och förbättrad matning genom en ny sensor för filamentflöde som automatiskt pausar och återupptar en utskrift om materialet skulle ta slut. Detta görs utan att utskriftskvaliteten påverkas. Den nya 3d-skrivaren har även en stor pekskärm som förenklar handhavandet.

Den förbättrade kalibreringen av byggplattan garanterar ett perfekt första lager och justerar kontinuerligt under utskrift. Ultimaker S5 levereras med en dörrfront och från sommaren 2018 med en byggplatta i anodiserad aluminium. S5 öppnar därför för nya applikationsområden och du kan använda ett ännu större materialutbud än tidigare. Komplett produktspecifikation hittar du här.

Utöver Ultimaker S5, lanserar Ultimaker också två nya produkter framtagna för att göra professionella 3d-utskrifter mer tillgängliga och enklare att integrera i arbetsflödet.

Nya materialet Ultimaker Tough PLA är optimerat för funktionella prototyper och produktionsverktyg i större format. Ger minimalt med warpning eller delaminering. Har en slagstyrka jämförbar med och en högre styvhet än Ultimaker ABS. Samtidigt är Tough PLA inte lika skört som vanlig PLA och ger en mattare ytfinish.

Ultimaker har också uppdaterat sin app för telefon eller läsplatta. Appen möjliggör för användaren att övervaka utskriftsjobb. Appen skickar meddelande när ett jobb är klart eller när maskinen behöver underhåll. Ultimakers app är tillgänglig från den 15 maj i år för Android och iOS. Appen går att använda med Ultimaker S5 och Ultimaker 3-serien.

Läs mer om Ultimaker S5

dela denna nyhet