3dmeetup main

Teknikhubben och inkubatorn THINGS firar 3 år

Lotta Lindbladbranschnytt

things1
I slutet av mars firade THINGS Stockholm treårsjubileum med ett event på sitt kontor vid Kungliga Tekniska Högskolan. Det var en härlig stämning med över 300 samarbetspartners, startup-medlemmar och nyfikna på en och samma plats, som minglade och åt gott. Som stolt sponsor var 3DVerkstan självklart på plats med skrivaren Mark Two från Markforged.
things2
THINGS
Things Stockholm är den främsta hubben för entreprenörer, start-ups och scale-ups med fokus på hårdvara, men de har även tagit in mer mjukvarubaserade företag. På 2000 kvm arbetar man med globala ambitioner kring fokusområden såsom Internet of Things, Machine Learning, 3D-scanning/printing och Automation & Robotics.
Anymaker
Bland företagen på plats fanns medlemsföretaget Anymaker som visade 3D-animation och hur enkelt det går att applicera i Minecraft. Du bygger din egen värld och 3d-printar den, för att kunna få en mer konkret känsla av ditt skapande.

Waysure
Ett annat medlemsföretag som ställde ut var Waysure . De arbetar med att forska, utveckla och leverera system med hög noggrannhet för navigation med rörelsesensorer, inklusive Global Navigation Satellit System (GNSS) för att automatisera fordon. Samarbete kring positionering sker bl.a. med Ericsson genom användning av deras master.


markforged preview
3DVerkstan
3DVerkstan visade upp sitt tillskott i maskinparken - skrivaren Mark Two från Markforged. Mark Two är en FDM-skrivare som printar hållfasta material såsom onyx och nylon med möjlighet till armering av långa kolfiber, kevlar, nylon och glasfiber. I lokalen hos THINGs finns en workshop på plan 1, där 3DVerkstan sponsrat med 3d-skrivarna Ultimaker 3 och Form 2. Dessa maskiner står det fritt för alla medlemsföretag att använda sig av. Mer om 3DVerkstans samarbete med Things kan du läsa om här

dela denna nyhet

Mer om things stockholm

THINGS är fristående från investerare och tillverkare, vilket ger dig möjligheten att utveckla din verksamhet efter specifika önskemål. Med ett nätverk av 40-50 starka start-ups, delar du din verksamhets utmaningar och framgångar med fler än 150 passionerade entreprenörer. THINGS medlemmar får dessutom tidig input rörande marknadsposition från några av Sveriges mest framgångsrika och innovativa exportföretag

till webbplats