swerea ivf

3DVerkstan samarbetar med Swerea IVF:s nya AM-labb

Mattias Kristianssonbranschnytt

swerea ivf

Seyed Hosseini, chef för Swerea IVF:s nya AM-labb.


I mitten av april invigde den svenska forskningsorganisationen Swerea IVF sitt nya labb för additiv tillverkning i Mölndal, strax utanför Göteborg. Här finns både metall- och plastlösningar för en rad olika tillämpningar. 3DVerkstan har levererat lösningar från Ultimaker och Formlabs som kommer väl till pass hos IVF, där fokus ligger på just polymerforskning.

Swerea IVF:s nya forskningslaboratorium för additiv tillverkning har som mål att visa på möjligheterna med additiv tillverkning i ett industriellt perspektiv. Laboratoriet har byggts upp i tätt samarbete med forskningsutövare och industriföretag som. Curtiss Wright Surface Technology, EDR & Medeso, Höganäs AB, Högskolan Väst, Nederman, Quintus Technologies, Ringhals, SLM Solutions Group och Volvo Lastvagnar.

Under öppningsdagen hölls även flera uppskattade presentationer om Sweras forskningsområden och trender inom additiv tillverkning. Från Swereas håll fokuserar man på helheten i den additiva tillverkningen, något som sammanfattades av labbchefen Seyed Hosseini.

– En aspekt som vi försöker jobba mycket med är hela värdekedjan. Vi har hört från presentationerna tidigare att det inte bara handlar om att tillverka en produkt utan om att sätta den i kontext, men även sätta den i sin applikation och verifiera att produkten faktiskt fungerar och håller. Och det tycker jag att vi har lyckats att skapa, säger Seyed Hosseini.

dela denna nyhet