um s5 person

Nordenpremiär för Ultimaker S5 på Elmia 3D-mässan

Mattias Kristianssonproduktnyhet

um s5 person

På Elmia 3D den 15-18 maj i Jönköping blir det nordisk premiär för uppmärksammade 3d-skrivarlösningen Ultimaker S5.

Med smarta funktioner och smidigt arbetsflöde är det en optimal lösning för professionella användare som ställer krav på industriella material, repeterbarhet, hög upptid och integrerat arbetsflöde.

Kom förbi 3DVerkstans monter MG01:22 och lär dig mer om Ultimaker S5. Är du på mässan tisdagen den 15  maj blir det bubbel och genomgång av S5:an klockan 14.00.

Ultimaker S5 har en byggvolym på 330 x 240 x 300 millimeter och har stöd får flera av de material som används av tillverkande industri.

Oavsett om du behöver ta fram enkla konceptmodeller, eller produktionsverktyg så finns det lämpliga material, som Nylon, PLA, ABS, CPE, CPE+, PC (Polykarbonat), TPU 95A samt stödmaterialen Breakaway och PVA. Ultimaker S5 har ett öppet filamentsystem som tillåter material från en rad leverantörer.

De dubbla skrivhuvudena i Ultimaker S5 gör det möjligt att skriva ut i två material eller två färger parallellt, till exempel supportmaterial och PLA.

En ny sensor för filamentflöde  pausar automatiskt  och återupptar en utskrift om materialet skulle ta slut. Detta görs utan att utskriftskvaliteten påverkas.

Den nya 3d-skrivaren har även en stor pekskärm som förenklar handhavandet. Här blir du även guidad i inställningar och får tydliga förhandsvisningar på dina utskrifter.

I 3DVerkstans monter kan du även se närmare på andra Ultimaker-skrivare, SLA-teknik från Formlabs, och den unika, industriella 3d-skrivarlösningen Mark Two från Markforged, en lösning för tillverkning superstarka komponenter med kol- eller glasfiberförstärkning.

Anmäl dig kostnadsfritt till Elmia 3D här

dela denna nyhet