nordiskt samarbete

Nordisk AM-organisation väljer 3DVerkstan för storträff

Mattias Kristianssonbranschnytt

nordiskt samarbete

Den 4 december samlas nystartade nordiska AM-organisationen Nordic AM hos 3DVerkstan för ett första seminarium.


Det nya nordiska samarbetet inom additiv teknik, Nordic AM, kommer att hålla sitt första, stora seminarium i 3DVerkstans showroom och utbildningslokal, 3D Meetup Center, den 4 december i år. Pådrivande är svenska Alfred Nobel Science Park, med sig har de tungviktare som 3DStep i Finland och forskningsorganisationen Sintef i Norge.

Efter en nordisk konferens i Estland i augusti med flera nordiska deltagare, tar Nordic AM nu nästa steg i att bygga ett nordiskt samarbete över nationsgränserna – ett samarbete som man hoppas ska få den nordiska marknaden för additiv tillverkning att växa.

– Vi tänker oss att seminariet ska rikta sig till både industri och akademi, kanske även till finansiärer, säger Mikael Melitshenko på Alfred Nobel Science Park. Huvudsakligt fokus kommer att vara på konkreta och praktiskt tillämpbara presentationer.

Till mötet kommer man att samla aktörer som är i framkant när det gäller kunskap, forskning och industri inom AM från de nordiska länderna. Målet är att utveckla och forma en gemensam AM-plattform för samarbete när det gäller industriell utveckling, kompetens, utbildning och forskning. Men också att diskutera möjligheter och utmaningar för samarbetet mellan de nordiska länderna.

event hos 3dverkstan

3D Meetup Center är en mötesplats i centrala Stockholm för additiv tillverkning. I vårt inspirerande showroom, som drivs av 3DVerkstan, finns 3D-printade modeller för många olika applikationer och branscher. Genom ett nära samarbete med showroom-partners som EOS, Digital metal, 3D Center och Prototal, kan du se ett brett urval från det senaste inom 3D-teknik. Vi kan även hålla event för upp till 100 personer i vår 200 kvadratmeter stora mötesplats.

läs mer

dela denna nyhet