meltio displayimage2

3DVerkstan utökar sin portfolio med Meltio

Lotta Lindbladmeltio, metall

meltio bannerinlagg scaled

3DVerkstan Nordic AB ingår samarbete med Meltio – blir distributörer av Meltios metallskrivarsystem i Norden.

3DVerkstan och Meltio, utvecklare av hårdvarulösningar för 3D-utskrift med metall, meddelar idag att 3DVerkstan kommer att spela en nyckelroll i distributionen och supporten av Meltios 3D-skrivarlösningar på den nordiska marknaden, som en officiell försäljningspartner.

Meltio erbjuder en banbrytande 3D-utskriftslösning som möjliggör industriella applikationer med en process byggd runt svetstråd – den säkraste, smidigaste och mest prisvärda råvaran inom additiv metalltillverkning på marknaden. Tekniken kommer förpackad i ett kraftfullt skrivarhuvud som möjliggör simultan utskrift av två material, eller för utskrift med både tråd och pulver för att dynamiskt producera nya legeringar. Beroende på tillverkningsbehov har Meltio anpassat tekniken i olika varianter: antingen som fristående 3D-skrivare, CNC-integration för hybridtillverkning eller som robotintegration för stora komponenter.

“Vi är väldigt glada och stolta över samarbetet med Meltio som är världsledande inom innovation för additiv tillverkning. Systemen kommer ge helt nya möjligheter för den tillverkande industrin vad gäller 3D-printing i metall och vi ser fram emot många spännande projekt och installationer tillsammans med kunder och samarbetspartners.”

– Daniel Ljungstig, VD 3DVerkstan Nordic AB

3DVerkstan kommer att fokusera på att bygga upp ett ekosystem för Meltios teknik i Sverige och övriga Norden. Detta genom att samarbeta och driva affärsmöjligheter tillsammans med forskningsinstitut och teknikcenter, återförsäljare för verktygsmaskiner, robotintegratörer, utbildning och industri. Välkommen till våra lokaler för en demo av Meltios 3D-skrivare M450 – designad för industrin, men utan krav på industriell infrastruktur.

"Meltio is very much looking forward to working together with 3DVerkstan as our Master Reseller in the Nordics. Their track record of customer support and new technology introduction perfectly matches our growth strategy. Meltio has full trust in 3DVerkstan creating a collaborative ecosystem of integrators, research, education, and industry partners within Scandinavia." 

- Gerard García, Head of Marketing at Meltio 


meltio m450 1 1920x1080 1
meltio engine robotic integration 1 1920x1080 1
meltio engine cnc integration 2 1920x1080 1

OM 3DVERKSTAN

3DVerkstan har sedan starten 2014 varit en starkt drivande kraft för additiv tillverkning i Sverige och Skandinavien. Med ett kunskapsbaserat och sammansvetsat team använder, utmanar och utvecklar vi dagens 3D-printtekniker och användningsområden. Genom nära samarbeten med industriledande 3D-lösningsföretag säkerställer vi produktkvalitet såväl som service och support och har via vårt nätverk av återförsäljare kunder över hela världen.


OM MELTIO

Meltio tar 3D-utskrift av metall till nästa nivå genom att utveckla högpresterande, prisvärda och lättanvända 3D-utskriftslösningar för metall. Företagets uppdrag är att tillgodose kunder, partners och anställda genom att vara banbrytande i utvecklingen av prisvärda 3D-utskriftssystem för metall som är pålitliga, säkra och kraftfulla.  


KONTAKTA OSS

Vill du veta mer om Meltio eller önskar info om vårt övriga utbud, fyll i formuläret nedan så återkommer vi snarast.
Vill du hellre ringa finns vi på plats helgfria vardagar kl 9-17 på nummer 08-55115750


dela denna nyhet