Tips när du skriver ut med Colorfabb PA-CF Low Warp

Mattias KristianssonGuide

colorfabb pa cf low warp um2plus coldbed 8
För att få bästa möjliga kvalitet när du skriver ut är det viktigt att matcha slicer-inställningarna med det material du tänker använda. Här går vi igenom våra bästa tips när du ska skriva ut med PA-CF Low Warp.

Byggplattform
Vissa geometrier eller fyllningar med hög densitet bör skrivas ut på en uppvärmd byggplatta, på runt 40-50 grader celsius. PA-CF Low Warp ger goda utskriftsresultat när man skriver ut på en ouppvärmd byggplatta, med påvisad förbättrad vidhäftning och mindre benägenhet för att slå sig (så kallad warpning). Materialet har testats av Colorfabb på buildTak och glasplatta.

Lagerhöjd
Vi rekommenderar en lagerhöjd på ner till 0,2 millimeter. Längden på kolfiberna gör att det kan uppstå utskriftsproblem om du understiger en lagerhöjd på 0,15 millimeter.

Utskriftstemperatur
Temperaturen på munstycket bör ligga på minst 260 grader celsius. Om din 3d-skrivare har en maxtemperatur på 260 grader, kan du behöva finjustera hastigheten för att se till att skrivaren håller jämna steg med extruderingen. Den rekommenderade temperaturen för PA-CF Low Warp ligger på 260-280 grader celsius.

Utskriftshastighet
De flesta 3d-skrivarmodeller hanterar materialet på hastigheter mellan 30-40 millimeter per sekund i lagerhöjder på runt 0,2 millimeter med ett munstycke på 0,4 millimeter. För ytterväggar blir ytkvaliteten bättre om du sänker hastigheten till 30 millimeter per sekund.

Munstycke
Additiver som kolfiber gör att PA-CF Low Warp sliter på vanliga munstycken. Du bör därför välja ett slittåligt munstycke som Olsson Ruby.

Köp Colorfabb PA-CF Low Warp

PA-CF Low Warp är en kolfiberförstärkt plast med en unik sammansättning av polyamider som gör att det fäster bättre på en ouppvärmd byggplatta. Finns i 1,75 eller 2,85 mm. 680 SEK exkl. moms, 850 SEK inkl. moms.

GÅ TILL BUTIK